tisdag 23 mars 2021

Har Ann Linde fått tokspel när sossarna lägger sig i storbråket mellan Kina, EU och USA?

De neo-konservativa och socialliberalerna i väst har fått smäll på nosen av Kina. EU införde sanktioner och Kina svarade omedelbart med liknande sanktioner.

On March 22, the European Union imposed unilateral sanctions on relevant individuals and entities in China based on lies and false information under the pretext of the so-called human rights issue in Xinjiang.  The European side ignored facts, turned black and white, grossly interfered in China's internal affairs, flagrantly violated ...”

USA kastar nu sanktioner på Kina på grund av Kina svarade EU med sanktioner. Kina planerar nu nya sina sanktioner mot USA som svar.

Det lustiga är att de ändå bara kastar ut varandras spioner och journalist-aktivister samt förbjuder vissa politiker och rika människor att åka på semester någonstans. Tydligen har Utrikespolitiska institutet i Sverge fått sanktioner mot sig. Sossen och utrikesministern Ann Linde är tydligen "jätteupprörd!"
Linde menar att beslutet är helt oacceptabelt och att den svenska regeringen nu kommer att ta kontakt med den kinesiska ambassaden i Stockholm för att få veta på vilken grund en svensk medborgare placerats på sanktionslistan.

Linde: ”Nu gäller det att få Kina att säga varför man har satt alla dessa människor och organisationer på sin sanktionslista.”

EU:s sanktioner kan kopplas till direkta åtgärder utförda av personerna på listan anser Linde att Kina agerat betydligt mer godtyckligt.

Linde: ”Vi har ju inte sanktioner för att straffa utan för att ändra ett beteende. Om man bryter mot mänskliga rättigheter så vill vi ju att man ska sluta göra det. Så som den kinesiska listan ser ut så verkar det bara vara en allmän svepning över alla som man tycker allmänt har uttalat sig.”

…..så underbart naivt sagt
av korkade Ann Linde. Skulle gissa att denna tanke utgör hela hennes uppriktiga och ärliga straffrättsliga uppfattning. Förmodligen har hon inte ens snuddat vid tanken att det finns komplikationer.

Foliehatten undrar verkligen vem Ann Linde försöker lura? Är det riktat mot de okunniga läsarna, journalisterna eller väljarna? Lägger du dig i storpolitik där USA, Kina och Ryssland är inblandade kommer dessa länder att bita tillbaka. Kina gör helt rätt som svarar med sanktioner mot Sverige. Vad Foliehatten känner till så är Sverige ett neutralt land och vi ska inte lägga oss i vad länder på andra sidan jorden gör. I synnerhet när det inte berör oss. Detta är en konflikt mellan USA och Kina. Då gör man bäst i att ligga lågt. Sverige skall hålla låg profil och handla med USA och Kina - inget mer.
Foliehatten kan faktiskt inte fatta att dessa politiker och journalister drar in oss i något vi inte har något att göra med. Är det något fel på dem eller har USA en hållhake? Tänk om dessa politiker hade styrt under första och andra världskriget eller för den delen under ”Kalla kriget.” Vi hade blivit invaderade. Hur som helst vittnar det här om hur lite svenska politiker bryr sig om svenskar - de offrar oss för det liberala imperiets kommande kalla krig mot Ryssland och Kina.

Nu kanske det klarnar för några till att den förda politiken i Sverige sedan 1940-talet inkluderat åren av sk. högerstyre, migrationen, mediepropagandan, mångkulturvurmandet och allt elände som drabbat landet är ett beställningsjobb från cheferna i USA. 7(8)-klöverpolitiken har inget annat syfte än att hora ut sig åt och tillfredsställa främmande makt.

Här i Sverige ligger vi som vanligt lite i bakvattnet och skvalpar i vissa avseenden — och rör oss kråmande i bräschen i andra. Sossarna har fått tokspel. Den krystade lättnaden efter att Trump lämnat Vita huset har knappt lagt sig i svenska media innan man börjar ge gubben Joe Biden tjuvnyp och gliringar. Vi har fått en liten men ändock debatt om yttrandefriheten och dess gränser. Man ser försiktiga ansatser till mer allmän kännedom om vad som står på spel framgent och vad som i värsta fall kan hända — förr än vi anar det — om techjättarna och staten får fria tyglar. Att slå vakt om integriteten och möjligheterna att även fortsättningsvis föra en någotsånär fri debatt på nätet blir förmodligen den viktigaste frågan det kommande decenniet. Förlorar man det slaget kan man lika gärna säga adjöss till allt vad invandringsmotstånd och mångkulturkritik heter. Det slaget är mer betydelsefullt, än utgången i några "ödesval" till vår riksdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar