måndag 15 mars 2021

Professor i Göteborg anser att Viktor Orban har samma makt som Adolf Hitler 1934!

I en rapport från Göteborgs universitet klassas Ungern som ett icke-demokratiskt land och samma sak har Freedom House gjort. V-Dem är självutnämnda demokratidomare under Professor Staffan I. Lindbergs ledning. Freedom House är en Soros-sponsrad stiftelse.  

För första gången på nästan två decennier är de odemokratiska länderna i världen i majoritet, visar forskningsinstitutet V-Dems årsrapport för 2020. Av de 179 länder som rapporten omfattar – de flesta mikrostater ingår inte – klassas 92 som autokratier, drygt 51 procent.Ungern är ett av åtta länder som gick från att klassas som demokrati till så kallad autokrati – och är därmed det första landet i EU att inte definieras som demokrati.”

Demokratiforskaren Staffan I Lindberg säger till TT: ”situationen förvärras av coronapandemin, som gjort att över 100 länder har infört undantagstillstånd eller undantagslagar. Det finns en väldigt stark tendens att sådana lagar förlängs långt utöver den tid som är berättigat av ursprungsproblemet.”

När man sedan ser vad denne Staffan Lindberg påstår, inser man direkt att fått pengar för att vinkla rapporten: ”Det oroar mig väldigt mycket att det påminner så mycket om 1930-talet. Orbán har i princip samma maktbefogenheter i dag som Hitler hade 1934 i Tyskland. Och han bestämmer själv när de ska upphöra.”

Foliehatten vill påpeka att det enda land i Europa som kan kallas för en demokrati utan att skämmas är Schweiz!

Han tror inte att Ungern skakar i sina grundvalar när en självutnämnd köpt demokratidomare på Göteborgs universitet ogillar Ungern. När man inte låter den av ungrarna utkastade George Soros styra deras politik, så är man ingen demokrati längre, enligt Göteborgs universitet. Demokrati = När en person som George Soros kan smörja demokratiska parlament(EU) att göra som han vill (Eventuellt med stora summor pengar under bordet till rätt person) Soros hyllar på ytan demokrati när han själv har ett ord med i spelet i annat fall så är surgubben framme och känner sig ytterligt kränkt när han inte får som han vill.

Viktor Orban och Fidesz är ett praktexempel på vad som händer om någon bryter ordningen och säger att den liberala kejsaren George Soros är naken.
Från och med april 1988 var han medarbetare i Centraleuropeiska forskargruppen, genom Soros Foundations försorg. Genom ett stipendium från samma organisation studerade han den engelska liberala filosofins historia åren 1989–1990 vid Pembroke College vid Oxfords universitet.
Han har varit ledamot i Ungerns parlament sedan 1990 för Fidesz. Partiet var från början ett liberalt ungdomsparti och medlem i Liberala internationalen, där Orbán även mellan 1992 och 2000 var vicepresident. Orbán satt mellan 1990 och 1994 i opposition mot den konservativa regeringen, som leddes av József Antal efter de första fria valen i Ungern. Även efter valet 1994 fortsatte Orbán att vara i opposition när socialisterna MSZP tillsammans med liberala SZDSZ vann valet. Sedan millennieskiftet har Fidesz under Orbáns ledning blivit ett alltmer konservativt parti.
Orban är en avfälling från de egna. De straffas extra hårt för att statuera exempel bland alla andra liberala politiker som kultiverats fram med samma metoder.
Bitterheten mot Orban beror på att
George Soros "groomade" honom tidigare. Betalde hans utlandsstudier och liknande. För att man skulle ha en lydig globalistlakej vid makten. Nu blev det inte riktigt så. Foliehatten har alltid undrat vad Stefan Löfven fått eller blivit lovad för sitt går globalisterna till mötes. Skall bli mycket intressant att se vilka partier som kommer att rösta för EUs stödpaket för rädda Euro och flera länder i södra Europa med Spanien i spetsen.

Ungern och Viktor Orban har blivit en stor ”vagel” i ögat hos de styrande i Bryssel. Det handlar om att Orban inte vill låta EU diktera villkoren i landet. Eftersom Ungern inte dansar efter deras ”pipa” svartlistar EU landet, Ungern vill inte acceptera globalism och okontrollerad invandring.

De senaste valen har en majoritet av medborgarna i Ungern visat sitt gillande för Orbans politik, så är det naturligtvis ett demokratiskt land. Det är bara EU, globalisterna och en köpt proffessor i Göteborg som anser Ungern vara odemokratiskt land för att nekar ta inte invandrare som har Islam som religion. Ungerns folk har talat via valbåsen för detta.

Foliehatten har flera gånger besökt Ungern och pratat med flera ungrare och många är duktiga på tyska(Habsburg) och det var väldigt få som hade något negativt att säga om Orban, trots att
Foliehatten försökte få fram något. Det enda som någon tyckte var att de byggt flera stora fotbollsstadion och de tyckte att dessa pengar kanske borde gott till något annat. Det som alla tyckte var bra var att de som blev arbetslösa måste ta ett jobb de blev anvisade efter bara någon månad, annars ingen bidrag. Arbetet kunde bestå av rensa ogräs längs gator, parker, motorvägar m.m. Om man jämför Ungern och Sverige, intar Sverige en skamplats när det gäller skräp på gator, parker m.m.
 

2 kommentarer:

 1. Alla som är pålästa vet Orban är en sann nationalister som värnar om sitt folk - i motsats till PKisterna i Sverige.
  Som nu skuldsätter våra barn och barnbarn
  M verkar vika ner sig - som vanligt
  https://youtu.be/gXKyG7QXKFs

  SvaraRadera
 2. Och $oros är??
  Geörgy $chwarz..

  Mvh Per

  SvaraRadera