onsdag 24 mars 2021

Dra in svenskt medborgarskap!

Expressen lyfter fram att man borde kunna dra in medborgarskap för vissa invandrare. Vilket är mycket intressant eftersom AfS har den ståndpunkten. Skillnaden är att de personer som ljugit för att få medborgarskap inte bara "ska kunna" få det indraget utan "skall få" det indraget. Lögn räknas i detta fall som felaktiga uppgifter eller helt enkelt att man aldrig presenterat bevis på vem man är genom pass/id.
Expresseen: ”Minst lika viktigt är det därför att myndigheterna får rätt att dra tillbaka medborgarskapet från dem som har lämnat felaktiga uppgifter. Folkrätten ger Sverige den möjligheten och alla de övriga nordiska länderna har tagit den.”

Det kanske mer intressanta var meningen om att "folkrätten ger möjlighet till det!"
Det finns internationella konventioner -folkrättsliga avtal = avtal mellan stater som ger stater rätt att återkalla redan beviljade medborgarskap. Stater anpassar dessa regler till egna lagar och nästan alla länder har i själva verket regler som ger dem rätt att återkalla beviljade medborgarskap när de beviljats under falska förespeglingar. Vilket också kräver dubbla medborgarskap, varför det var förvånande när SD gick ut och krävde ett stopp för dessa vilket bara hade komplicerat frågan från svenskt håll. när det gäller medborgarskap och återvandring.

Men vi kan ändå lägga
en punkt till på listan om tidigare tabun (som återvandring) som lyfts fram inom MSM. "Bättre sent än aldrig" får väl de som vill ha fortsatt tillförsikt för landets tillstånd och hopp om lösning säga. Kom ihåg, det finns inga "ödesval" eller en specifik tidpunkt när det "är försent".

Folkrätten innebär bara att skyldigheter för folket att husera och försörja terrorister, brottslingar och bedragare men när det gäller att förhindra att någon terrorist eller en invandrare begått en våldtäkt och som skall utvisas, plötsligt blir den kriminella personen något fin där personens rättigheter måste helgas.

När det gäller "internationella avtal" så vet vi sedan tidigare att svenska politiker/domstolar i varje givet läge analyserar situationen för att därefter fatta det beslut som är sämst för svenskarna. Utan undantag.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar