måndag 8 mars 2021

Kumla har samma problem som Vetlanda!

SJ planerar att låta tågen åka förbi Kumla station, med anledning av allvarliga ordningsproblem. En rad åtgärder har vidtagits för att råda bot på problemet. Bland annat förstärkt bemanning på tågen, väktarinsatser och utökat samarbete med polisen. Enligt Aftonbladet handlar det om invandrare från området kring "Kvarnparken." Polisen har tappat kontrollen totalt. Afghaner och afrikaner slår sönder butiker, rånar gamlingar, säljer knark, misshandlar tågpersonal, skjuter mot tågen m.m.

SJs affärschefen Jan Kyrk: ”Det är naturligtvis en ganska drastisk åtgärd att inte stanna på en station, och en åtgärd som får ses som en absolut sista utväg,”

Kommunstyrelsens ordförande i Kumla sossen Katarina Hansson säger till Sveriges Radio att ett brett arbete pågår för att öka säkerheten. Ett beslut om tillfälligt uppehåll i Kumla kan ske snabbt och verkställas direkt men ännu är inte det beslutet fattat.

Det svenska tågsystemet med öppna stationer och där man direkt kan gå till perrongerna är en kvarleva från andra tider då obefintlig laglösheten och plikt känslan att göra rätt för sig var annorlunda.
Idag behövs definitivt spärrar och staket för man skall komma runt detta problem med fripassagerare och konflikt med tågpersonal.

K
ostnaden för införa detta på alla större stationer i Sverige lär bli enorm och inte möjlig att genomföra.  Vem skall bära den kostnaden?
Det behövs ändras om med hur folk betalar på kollektivtrafiken överhuvudtaget.
Systemet är tänkt att fungera med laglydiga personer som har biljett. Idag så är det i princip djungels lag som gäller.
Invandrare som ertappas utan biljett, förstår offast inte svenska och efter 5-10 minuter förstår tågpersonalen detta. Den ertappade gestikulerande ivrigt och hoppas att kontrollanten ger sig iväg. När de upptäcker att kontrollanten inte gör det,  händer det ofta att det blir handgemäng och misshandel. Foliehatten har själv bevittnat detta.

Kostnaden i kollektivtrafiken har bara på några få år ökat mycket och det har åter blivit lönsamt att köra bil igen. Problemet är att alldeles för många som inte betalar längre för att åka tåg/buss och då blir det desto dyrare för de som verkligen gör rätt för sig. Efter Covid-19 har fler svenskar börjat arbeta hemma, så vi kan räkna med en drastisk höjning i kollektivtrafiken efter vaccineringen.

Kumla kommuns styre, socialdemokraterna och moderaterna, har skickat ett pressmeddelande om hur de arbetar för att stärka tryggheten i kommunen.

Pressmeddelandet om “stärkt trygghet i Kumla kommun” utkommer i stort sett samtidigt som SJ gått ut med att de hotar med att sluta att stanna tåg i Kumla på grund av hotfull och våldsam atmosfär.
“Vi jobbar ständigt med att öka tryggheten i Kumla kommun. Igår, torsdag, bjöd vi in näringslivsföreträdare och fastighetsägare till ett möte för att diskutera eventuella åtgärder och lyssna in deras tankar och åsikter.”
Foliehatten gissar att de kommer att diskutera precis allt utom huvudproblemet. Svensk politik i ett nötskal.

Även om Kumla kommun har satt upp kameror och polisen utökat sin närvaro så behöver mer göras för att öka tryggheten menar politikerna. Inom en snar framtid kommer därför fler åtgärder för att göra Kumla mer säkert presenterades. Det handlar om fler kameror, mer fysisk bevakning och förstärkt belysning.

Sanna Johansson Nolte : ”För
Kumlaborna skulle det få stora konsekvenser om tågen inte skulle stanna menar. Varje morgon står det massor med människor på perrongen: elever som ska till skolan i Hallsberg eller Örebro och de som pendlar till jobbet i Örebro eller någon annan stad. Alla behöver ju tåg!”

Det framgår av nätet, att det bara har blivit värre och värre i Kumla de senaste 5 åren. Det är afghaner och somalier precis överallt. Framförallt i centrala Kumla. Föga förvånande så verkar det vara odugliga sossar som styr i Kumla. Kumlas svar på Rinkeby verkar vara området omkring Kvarnparken som ligger ett stenkast ifrån tågstationen om man tittar på Google maps.

Att man idag 2021 blir chockad över detta är skrattretande. Polis har i många år på flera sätt gjort vad de kunnat för att förmedla att de inte kommer att vara att räkna med när denna utvecklingen kommer. När ett samhälle ser de första tendenserna av detta så behöver det agera proaktivt och stävja buset hårt. Alternativt så får man, om möjligt, avlägsna sig eller stanna kvar och gilla läget. För när det gått så långt som i Kumla är det nog kört.

Det vore väldigt intressant att få veta om etablissemanget styrande politiker och proffstyckare inom MSM har någon plan på vad de kan/vill göra åt situationen. Om de nu över huvud taget vill göra något åt situationen.

Det är ju direkt svårt att se vad agendan är. Importera kriminella (nej Foliehatten menar inte att alla invandrare är kriminella), släpp kriminaliteten mer eller mindre fri, makten slå ner hårt på alla som kritiserar vad som händer, inför ökad övervakning, strålkastare m.m. så att hela samhället blir som Kumla anstalt. Ha sedan fullständig övervakning på varenda kvadratcentimeter precis som i Kinas städer.

Det är väl ingen som fortfarande tror att allt det här händer naturligt? Att politiker "inte såg det komma" eller var för dumma. Nu tror
Foliehatten visserligen inte att varenda lokalpolitiker med vilje försöker driva igenom den här agendan och ingen kan fortfarande undgå att se den? Foliehatten anser att nästan varje stad är ett blivande Vetlanda!
Politikerna/polisen som ser till att de nyinköpta och fina kameror, med ansiktsigenkänning och belysning, så att de kan se vad som pågår och följa eländet live och så länge man inte har en konkret plan för vad man ska göra med de kriminella, är dessa pengar på utrustning bortkastade. Problemet tycks ändå inte vara att man inte kan se dem? Så varför lägga resurser på kameror och belysning?

Det här finns beskrivet i Machiavellis
Fursten. Just hur man kan släppa ner utomstående i sitt land vars befolkning man vill kontrollera och sen kväsa allt motstånd samtidigt som man understödjer den utomstående styrkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar