onsdag 10 mars 2021

"Samarbete för Sverige framåt " twittrar Lööf - det är framåt mot avgrunden!

Igår gick Annie Lööf ut i en artikel där hon säger: ”Vägen tillbaka till en borgerlig regering där Centerpartiet ingår är stängd så länge Moderaterna är beredda att förhandla budget med SD.”
Det säger Annie Lööf i en stor intervju med Expressen, där hon också öppnar för att ta klivet in en S-ledd regering.
Lööf: ”Vi kommer självklart gå till val på att sitta i regeringsställning
Vem tror Rödskrikan att hon är? Har hon helt tappat vad allt sunt förnuft heter med att ställa krav vad andra partier skall eller inte bör göra!


En röst på C är en röst på Löfven som fortsatt eventuell statsminister.
Tittar vi objektivt vad som hänt sedan C blev stödhjul till sossarna, ser vi att socialdemokraterna har under denna mandatperiod drivit mer centerpolitik än socialdemokratisk. Det visar också vilket skämt vi har till statsminister. Rödskrikan och MP ställer krav och de vet att Löfven numera är en dörrmatta.
Inte konstigt att C vill fortsätta.

Inför valet 2018 var Rödskrikans värsta fiender Löfven och Åkessons. Efter JÖKen blev vänsterpartiet en del av regeringsunderlaget utan att vara det och som väljare vill man veta vad man röstar på. Lööf och Vs nya Dagostar lär få svårt för varandra. Fantastiskt att Rödskrikan tar öppet avstånd från borgerliga C-väljare.

Det visar också vill makt Annie Lööf har i Centern som kan liknas med en diktator! Hur kan man sitta kvar som partiledare när man gör en 180 graders ideologisk svängning sedan innan förra valet. Trovärdigheten borde vara förbrukad. Vad säger väljarna?
Historiskt har det gått dåligt för såväl C som
L, när man samarbetat med S. Undrar hur det ska gå när MP och V också ska med. Bra vi vet det, din röda afghantoka!
Vetlanda var först ut och Lööfs gymnasieafghaner hinner nog ställa till en del oreda innan nästa val. Förstår inte vad som hänt med Centerns väljare. De var mot socialism förr och några anhängare av massinvandring var de inte - snarare tvärtom!! Oförklarligt.

Regimmedia laddar för fullt. Detta är inledningen på en kampanj för att pressa M att välja bort SD som samarbetspartner. Om inte detta sker kommer det snart diverse "skandaler" på Kristersson och andra i M.

Rödskrikan utspel är perfekt för oss som vill ha en konservativ regering. Detta även om det inte är spikat i sten kommer förhoppningsvis att leda till:
Borgerliga centerväljare lämnar för M eller möjligtvis L beroende på väg de tar. Det finns centerpartister som struntar fullständigt i invandringsfrågan, t.ex. skogsägare och lantbrukare. Även småföretagare som mest röstat på C för lägre skatt. Har vi tur lämnar 1-2%.
Det sätter press på M och KD att närma sig SD i takt med att det blir ännu mer uppenbart att Alliansen är död och SD verkligen är deras enda utväg.
Om inte M inser att de inte kan lura några längre med att Alliansen kan vara ett alternativ.
Stridigheterna i L kan öka då vänsterfalangen kan peka mer på C och deras beslut att stödja S.
Avgörandet sker den 28 mars då partirådet skall rösta. Kan få fler att lämna L för M samtidigt som chansen ökar att L faller ur riksdagen och tar med sig vänsterröster.
Viss
flykt MP kan om vissa MP väljare istället väljer C. De som vill ha MPs miljöpolitik men inte deras syn på skogsägande, jakt/vapen, men som inte vågade rösta på C pga risk för borgerlig regering.

Rödskrikan kräver en tung ministerpost om C ska stötta en sosse regering. En sosse ledd regering med MP som stödparti -vars mål är att avindustrialisera Sverige och Rödskrikans främsta ledstjärnor är Margaret Thatcher och Ayn Rand.

Centern var ett utpräglat landsortsparti som sedan irrade bort sig. En gång i tiden förnuftiga bönder med stövlarna i myllan. Det fick ta tid att tänka igenom vad som skulle beslutas. I folkdräkter och med svenska flaggor paraderade de till sina kongresser. Frågan är hur stor del av den traditionella väljarbasen som fortfarande röstar på Centern?
Idag ser de som bor i glesbyggden socialism och den misslyckade invandringspolitiken.

Höjd skatter på fastigheter o arv. Vilket kommer slå mot lantbrukarna o skogsägande familjer väldigt hårt då gårdar ska generationsskiftas. Höjd bränsle
skatt samt fordonsskatt. Skatt på ved. Ökad otrygghet i närområdet.
Om de traditionella centerpartisterna tar sitt förnuft till fånga, vart hamnar då centern i storlek?

Den nya Centern tycks ha attraherat kvinnor i de välbeställda områdena. I någon undersökning framgick det att hälften av unga kvinnliga C-väljare trodde att C var vänster. Om dom är korkade eller har genomskådat C får andra bedöma. I områden männen röstar Moderat, men kvinnorna tycks ha attraherats mer av Annies persona. Där caesarsallad är känslan av ekologisk miljöpolitik. O man föraktar miljöpartister med fjällräven ryggsäckar. Kommer dessa karriär kvinnor att fortsätta rösta på en Annie o hennes centerparti?

Det har också visat sig vid olika stämmor att Centern har en falang av islamister. Då halalslakt o månggifte varit uppe på dagordningen. Dessa kanske inte är så främmande för socialism, men då det nya partiet Nyans etablerar sig så kan de få ett eget alternativ där de inte hålls tillbaka av en rödhårig vit kvinna. 

Stefan Löfven välkomnar Centerpartiets fortsatta stöd skriver han i en kommentar till SVT Nyheter. 

"Vi har och har haft ett bra samarbete med Centerpartiet i ett svårt parlamentariskt läge. Men också efter nästa val kommer det att behövas samarbeten för att ta Sverige framåt. Vi socialdemokrater går till val själva. Vi kommer även efter valet att söka samarbeten med partier som vill lösa samhällsproblemen, står upp för alla människors lika värde och som vill bygga ett starkare och tryggare Sverige. Hur det blir efter nästa val är upp till väljarna.”

Elisabeth Svantesson lade inte fingrarna emellan i gårdagens Aktuellt. "En röst på centerpartiet är en röst inte bara på Stefan Löfven utan också på vänsterpartiet".

Det är tydligt att moderaterna nu kommer stämpla s-märkt i pannan på Annie Lööf så fort de har möjlighet:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar