måndag 8 mars 2021

Har Annie Lööf rätt om nedstäningen av Sverige?

För en gångs skull, se, hör och häpna, håller faktiskt Foliehatten lite med vad Annie Lööf säger, men det är alldeles för sent! Det är det enda vettiga Lööf har sagt på flera år.

Det nog lätt för Annie Lööf att säga detta nu. Hon höll tyst i över ett år mot regeringens hantering. Klart är att Svensson uppenbarligen inte kan följa regler och riktlinjer. Foliehatten undrar, pratar de inte med varandra i JÖKen partierna?

I en artikel i Expressen: "Centerledaren Annie Lööf kritiserade på söndagen regeringens pandemihantering – som hon tycker har varit för saktfärdig och långdragen. Hon önskar en omedelbar nedstängning av samhället tills vaccineringen är i gång brett.”

När det nu återigen ökar med smittspridningen och dödstalen, tar Annie Lööf bladet från munnen. Hon har varit saktfärdig som inte föreslagit detta förrän nu? Vad har hon gjort under det år som pandemin varat?

Lööf i SVT Agenda igår: ”Vi ser att vi är inne i en tredje våg, för att det inte ska utvecklas till en tsunami, så måste man ta till tuffa åtgärder.”
Annie Lööf och Fredrik Elgh förordar en rejäl nedstängning i 3-4 veckor. Sedan kommer Tegnell in förstås och han är inte med på det tåget alls. Det sista han sa var gränslöst dumt. Han sa att det inte är någon idé att stänga ner i 3-4 veckor nu, för vaccineringen kommer ändå inte att ha effekt på smittspridningen förrän i juni-juli.

Vilka länder refererar Tegnell till när han påstår att smittan ökar trots total nerstängning? Kan knappast vara en total nerstängning om smittan ökar så vad yrar Tegnell om?
Tegnell: ”Vet inte än om nedstängning behövs. Vi vet inte än om en nedstängning är det som behövs för att dämpa en stor smittspridning under våren. Det var Anders Tegnells svar i SVT:s Agenda på Annie Lööfs krav på en nedstängning under våren för att förhindra att den tredje vågen ska utvecklas till en tsunami, som hon uttryckte det.
Herregud, man får
ner smittspridningen enormt mycket på fyra veckor och när den börjar igen, så är det från mycket låga nivåer. Då har man resurser att smitt spåra runt vare fall som dyker upp. Det har man inte när var och varannan har förkylningssymptom av någon anledning och måste testas. Vi måste stänga ner nu” innan vi har 3000 döda till. En del anser att stänga ner hela samhället för en snuva, är helt idiotiskt!

Man kan undra om Annie Lööf först nu blivit medveten om att det pågår en pandemi. Varför började hon inte med att stoppa sportlovsresorna som i praktiken garanterar en ökad smittspridning. Vi såg också att ett hotell i Vemdalen fick stänga pga av Covid-19 smitta! Sedan kritiserar hon regeringen, där hon själv ingår som stödhjul. Är det hela ett spel för galleriet?

Det spelar ingen roll om vad Annie Lööf säger efter hennes medverkan i Skavlan. Efter diskussionen med Jordan Peterson är hon för alltid stämplad som idiot. Hennes förslag är ett dåligt sätt att visa sig handlingskraftig.

Ålder är självklart den största riskfaktorn för dö av Covid-19. En stor brittisk studie om Covid-19 visar att hög ålder är den största riskfaktorn för att dö av sjukdomen. Dessutom har män ungefär dubbelt så hög risk som kvinnor att bli allvarligt sjuka och dö. Generellt verkar det handla mycket om vilken lungkapacitet man har och den är såklart sämre hos äldre. Immunförsvaret försvagas också med stigande ålder.
Ser man på de artiklar där folk under 60 blivit riktigt dåliga har
Foliehatten sett på bilder att det ofta rört sig om kraftigt överviktiga personer.

Foliehatten ser på TV-bilder från fjällen och sedan våra tomma ishockey/fotbollsläktare och kan inte låta bli att fundera: Anser FHM att det är smitt säkert att befinna sig utomhus med 2 meters avstånd till andra eller ej?

Foliehatten tycker det är ett enormt hyckleri. På vissa stora köpcentrum kan man ta in 3000 personer samtidigt, men på en idrottsarena får man bara ta in 8 personer. På vilket sätt är ett köpcentrum med konsumtion av exempelvis smink och möbler, viktigare än en idrottsarena? Båda verksamheterna är en del av samhället och betalar skatt. Juridiskt är det mycket tveksamt om man kan behandla två skattebetalande verksamheter olika på det här sättet.

Foliehatten anser, antingen stänger man ner allt eller inget. Man kan inte hålla på och leka smygdiktator och godtyckligt bestämma vad som är viktigt och inte i ett samhälle.

En lockdown kan aldrig vara "för sent" (för dom som redan är döda eller dödssjuka förstås). Från den dagen folk blir inlåsta, kan de inte smitta någon annan mer, eftersom viruset inte kan gå genom väggar. De som redan var smittade när de låstes in, kommer att kämpa ner viruset med hjälp av sitt immunförsvar, och när de får komma ut igen om tre eller fyra veckor är de virusfria.

Nu
kan man förstås inte låsa in alla i tre veckor - det finns nödvändiga jobb som måste göras, folk måste få handla mat och mediciner, gå ut med hunden och gå en promenad varje dag. Så det kommer att finnas smitt tillfällen. Det blir inte fler, än att de tgår att hantera. Testa, karantän, smittspåra runt varje fall - det hinner man när det är så få fall och i maj kommer vårsolen och hjälper till ytterligare.

Att Sverige har problem ser vi om vi tittar på vad som händer i Finland, Norge och Danmark. Precis som tidigare är smittspridningen bara en fjärdedel i dessa länder.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar