tisdag 16 mars 2021

Två nya block i svensk politik!

Foliehatten ser att det har bildats två helt nya block i svensk politik. ”Envåldshärskaren”Annie Lööf har gått och deklarerat att hon  vill sitta i S-ledd regering. Både M och KD har gått ut med att de tänker prata med SD. Idag om L får igenom sitt förslag i partirådet nästa vecka kommer det att se ut så här inför nästa val

2022:S, C, V, MP får 175 mandat.
M, SD, KD, L får 174 mandat.

Det är framför allt Annie Lööf och centern som polariserat svensk politik och därmed omöjliggjort den borgerliga regering som vi annars kunde ha haft.
Polariseringen globalt har främst ekonomiska och sociala förklaringar även om det finns politiker både till höger och vänster som utnyttjar den. Det bästa sättet att motverka detta är att i tid uppmärksamma de underliggande problemen och göra något åt dem, vare sig det handlar om ekonomiska orättvisor eller sociala problem.

Trots att Lööf är stödhjul har Lööf kritiserar regeringens pandemihantering och har konkreta förslag. Hon har dessutom redan börjat fundera kring hur man ska komma till rätta med alla pandemins biverkningar, alltifrån barns psykiska hälsa till företagens situation.
Det är bra att ännu en partiledare tagit bladet från munnen och kräver en effektiv pandemihantering, men det är alldeles för sent ute, med mer än 13 000 döda svenskar, där många hade kunnat räddas med en vettigare politik. Oppositionen har hukat i vassen i stället för att ta sitt politiska ansvar och sätta press på regeringen. Det är fel att "sitta still i båten" när båten håller på att sjunka.
Om Lööf och centern kommer med bra förslag både om pandemin och i andra frågor ska man naturligtvis lyssna på dem. Foliehatten är helt övertygad om att det skulle fungera bättre med en borgerlig regering.

Oavsett hur utfallet blir i valet 2022 så kommer detta i förlängningen att bli värst för sossarna. Med det nya högerblocket får högersossar light något att rösta på som inte automatiskt leder till borgerlig regering, utan som kan sätta press på sossarna att hålla sig till mitten/högerpolitik i fortsättningen. Sossarna blir nu klämda från två håll, dels från vänster där vänstern med Dadgostar i spetsen gör allt för att hindra sossarna att gå högerut eller ens mot mitten.
Dels från höger där centern nu erbjuder en trygg hamn för alla de som inte vill ha vänsterpolitik men som tvekar inför att hoppa över diket till mer tydligt profilerade borgerliga partier. De invandringskritiska sossarna har lämnat skutan för länge sen, det är väl bara Widar Andersson kvar!

Detta är också en förlust för vänsterpartiet som sedan sin tillkomst kämpat för att hindra sossarna från att vända sig högerut eller ens mot mitten.
För sossarna är detta det enda återstående medlet att ens avlägset kunna göra anspråk på makten. Förutom att göra upp med SD, men det lär väl inte bli av förrän en ny generation politiker tillträtt. Istället har vår ”vän sminkat som en gris Hultqvist” återigen gått i media och anklagad M för att de nu blir stormtrupper och givetvis med att ”syfta” till 30-talet!
Frågan är dock om S märker att de håller på att tappa makten och om de vänder sig till SD i alla fall, måste de ha någon bra ursäkt skapad av hjärntrusten att ta till. Kristersson hade ett lång inlägg på Facebook där han angriper S och Löfven för deras totala kollaps.

Intressant är att C bär/har frågor som matchar M, KD och SD. Det gäller att sänka skatten för arbetsgivare och gynna mer småföretagare medan MP, V och S vill ta avgifter på allt och högre skatt på allt.
När det gäller studier gillar Foliehatten att man kan just nu under pandemin nästan jobba heltid, utan att det påverkar fribeloppet. V vill ju helst att CSN skall motsvara en standard lön vi har i Sverige på 16000 netto.

Kommer valet 2022 handla om huruvida MP blir kvar eller inte? Det är solklart att liberalerna är ute. Det tragiska är att det finns en risk att MP kommer att bli kvar med exakt 4,0%, Greta kanske indirekt börjar lobba fram att tänka på miljön och hon är med på en turné eller…? Om MP och L båda åker ut i nästa val, är frågan om inte Annie Lööf måste ta över deras roller. Det är en märklig kombination vi lever i , men också i märkliga tider. Kommer då Rödskrikan att ha ensamrätt över, att få vurma för fortsatt massinvandring. Hittills är det MP som har hållit den taktpinnen!
Detta kommer också att innebära att det blir helt accepterat, ja närapå norm för den tjattrande klassen, journalister och andra vetbästare att tillkännage att de numera är centerpartister istället för som tidigare miljöpartister, dessförinnan kommunister och ännu tidigare sossar. Vilket naturligtvis kommer att ställa
MP inför stora problem när de inte längre är massmedias gunstling längre.
Det kommer att vara dödsstöten för MP, när alla journalister, hipsters och unga vilsna kvinnor på Söder nu kan välja C istället för Muslimpartiet och ändå rösta vänster. Frågan är vilka som är värst och kan göra mest skada, C eller MP. Kan knappast tänka mig nåt sämre än MP.

Om vi sätter fingret på en viktig punkt och är det intressant att notera att centern har skaffat sig en ekonomiskt liberal politik genom Stureplanscenterns försorg. Det är en stor skillnad jämfört, med den gammaldags närmast såsiga ekonomiska politik som C haft sedan urminnes tider. Klart att det kommer att bli besvikelse över att centern inte längre kan driva den politiken. Men frågan är hur djupt rotad den ekonomiska liberalismen är rotad inom partiet. Centern lever på att de är starka lokalt, de har många tunga kommunalråd och för stora delar av Sverige är centern det ledande partiet lokalt. Dessa centerpartister har inget större emot samarbete med sossarna i riksdag och regering, tvärtom ser de fram emot nya lokala stödformer som gynnar dem. Marknadshyror och liknande reformer struntar de helt i.
Vad Rödskrikan Lööf nu gör är att gå tillbaka till centerpartiets rötter med s-samarbete som på 50-talet. Stureplanscenterns ekonomiska reformprogram får stå på vänt.
Problemet blir att motivera det inför liberalt sinnade
C-väljare. Hittills har Lööf klarat det med att hänvisa till att hon håller SD borta från inflytande. Frågan är: hur länge räcker det och hur många centerväljare är det som egentligen bryr sig?

Rödskrikan kommer mjölka sin gyllene moraliska position in i det sista, men när det väl blir skarpt läge kommer hon tvärvända och ”agera för Sveriges bästa” genom att stötta M-KD-SD. Sådan är ärkepopulistens natur.’

Frågan är om det nya högerblocket kommer att köpa detta?

Tittar man på vad Alliansen gjorde under sina år vid makten, så var det just att ordna tillväxt. Det lär finnas en medvetenhet bland politiker att Sveriges överlevnad står och faller med tillväxt. OCH att socialism är tillväxthämmande.

2 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja säga att skiljelinjen i Sverige går mellan totalitarism och demokrati där en massiv majoritet av etablissemanget helt försvurit sig till en totalitär syn på hur samhället skall organiseras och styras, majoriteten av folket tror fortfarande Sverige är en demokrati, något de mycket starkt stödjer.
  Om vi tittar på de olika partiernas partiprogram och politik så ser jag följande:
  S. själva definitionen av totalitär fascism.
  M. står närmare S än något annat parti, förutom C, då det gäller synen på väljarna, troligen nästa samarbetspartner för S och Lövet om det blir svårt att få ihop en regering.
  SD. utåt, mot väljarna, propagerar de för demokrati, inåt tolereras absolut ingen kritik eller avvikande mening, klart totalitärt.
  L. förmodligen demokratiskt, men helt vilse i pannkakan.
  KD. En mer konservativ version av L, troligen demokratisk syn.
  V. ett parti som verkar för kommunistisk totalitarism.
  MP. ytterligare ett extremt totalitärt parti, har företrädare som öppet föreslår att Sverige blir en fascistisk totalitär diktatur för att rädda jorden från klimatförändring. Jisses!
  Nyans, nästa vals stora vinnare, absolut totalitärt, passar perfekt för ett samarbete med S och C.
  Summerar man det hela så har Sverige en demokratiskt sinnad befolkning styrd av ett fascistisk totalitärt etablissemang bestående av myndigheter, politiker, näringsliv, media och kulturpersonligheter.
  Bådar inte gott för landet, befolkningen, invandrare eller etablissemang, närmast en manual för hur man skapar ett inbördeskrig.

  SvaraRadera
 2. https://youtu.be/oNdbIlhrYm0
  Svensken jobbar i medeltal 42år sydlänningen 32år + att de har högre medellivslängd.
  Och för att de ska kunna behålla sin livsstil skuldsätter nu politikerna våra barn och barnbarn
  Våra folkvalda verkar endast se oss som skattehjon ....det viktigaste är att glänsa utåt.

  SvaraRadera