torsdag 25 mars 2021

Socialdemokratins söderfall!

Socialdemokraternas ideologi är mer än 100 år gammal och de har regerat Sverige med några få undantag sedan 1932. De byggde upp det trygga folkhem och välfärdssamhälle som dominerade Sverige under 1900-talet. Sverige blev ett av världens bästa länder med en socialdemokratisk samhällsmodell. Socialdemokraterna var även ett statsbärande parti som alltid tog ansvar i för landet svåra situationer. 

De tog ansvar för:
- Depressionen på 1930-talet och skapade jobb.
- Andra världskriget och såg till att hålla Sverige utanför kriget trots många svåra avväganden
och samarbete med nazi-Tyskland.
- Hotet från Sovjet under Kalla kriget och såg till att Sverige hade ett
bra försvar.
- Kärnkraftsfrågan på 1970-talet och såg till att kärnkraften byggdes ut trots hård vänsterkritik. Detta för att främja svensk industri och svenska arbetare i spåren av oljekrisen.
- Saneringen av statsfinanserna på 1990-talet där stora besparingar gjordes trots stort missnöje inom de egna leden. Det lade grunden för Sveriges fortsatta ekonomiska tillväxt.

De senaste 10-15 åren har tiden helt enkelt sprungit förbi deras gamla ideologi och tankesätt. Sossarna har febrilt försökt att hitta på nya skäl till varför partiet fortfarande ska vara relevant: Miljö, feminism, massinvandring och HBTQ.
Sossarna måste känna stor bitterhet över att ingen av sossarnas nya frågor har lockat tillbaka deras gamla väljarbas arbetarklassen. Snarare har arbetarklassen blivit allt mer förbannad på partiet och strömhoppat över till SD och andra partier.

Vad har gått snett?
- Invandringsfrågan där Sverige tar tagit emot 100 000 invandrare per år. Arbetskraftsinvandringen är totalt oreglerad.
Ny SCB statistik som kom i dagarna visar att antalet vuxna personer i Sverige som försörjs med sociala ersättningar och bidrag ökade med 6,0 procent år 2020. Det totala antalet var 790.242, vilket motsvarar 13,4 procent av befolkningen i arbetsför ålder. Glöm inte att detta är ”tvättade siffror!”
I Danmark har
socialdemokraterna sagt att Danmark ska ha en invandring på i snitt 0 varje år från utanför Europa. Resultatet av det är att danska S har 35% i opinionsmätningarna för närvarande. Då ska man också komma ihåg att andelen utrikesfödda som är röstberättigade i Danmark är betydligt mindre än i Sverige. Vad är det som hindrar sossarna i Sverige från att göra samma sak?

- Kriminaliteten där straffen inte höjs pga motstånd från MP.
- Energipolitiken där det kontinuerligt uppstår elbrist i södra Sverige pga vindkraften som med statliga subventioner har konkurrerat ut
den straffskattebelagda kärnkraften.
- Att hålla samman stad och land när de höjer bensinskatten och samtidigt dumpar nyanlända på fattiga landsbygdskommuner.
- Covid-19 där de valde en totalt ansvarslös och huvudlös strategi som har dödat
över 13 000 människor.
Anslutningen till EU. På nåt sätt var det som S inte längre trodde att man skulle forma Sverige, utan det gör EU. Sverige för nu betala 150 miljarder för att rädda länderna i södra Europa som inte klarar sina ekonomier pga Euro.

Den svenska välfärden och jobben skapades inte av sossarna eller några andra politiker för den delen heller. Den skapades av svenska entrepenörer och en välutbildad arbetskraft med god arbetsetik. Redan på femtiotalet gjorde den ”solidariska lönepolitiken” som LO drev att det blev omöjligt för små- och mellanstora företag på mindre orter då de måste betala ut högre löner trots att det var billigare att leva där. Kvar blev ett fåtal storföretag som levde i symbios med sosseriet. Samtidigt gjorde det långvariga sossestyret att man kapade humanioran och befäste en bild av socialdemokratin som bra för Sverige vilket TS verkar vara ett exempel på.

Om man skall titta på ett enskilt misstag som sossarna gjort så var det när Palme gick till sängs med extremvänstern och lät dessa få kontroll över kulturen. De har aldrig släppt taget. Avvikande röster kunde först höras när Internet kom. Det debattklimat detta ledde till är orsaken till det accelererade förfallet. Utan detta tilltag hade vi bara varit ett stagnerat högskatteland i stället fick vi totalt samhällsvansinne.

Desperationen är nu total hos sossarna och de kallar samtliga partier på högerkanten som vill ta ansvar och inte missköta politiken M, KD och SD för nazister, fascister och ett hot mot demokratin. Bara för att de vill göra Sverige till ett normalt land. Stor smolk i bägaren för sossarna när Annie Lööf häromdagen gick ut och sa: SD är ju valda till riksdagen genom demokratiska val och att samarbeta med dem är ju inte något hot mot demokratin.”

Den ansvarstagande socialdemokratin tog slut med Göran Perssons uttåg. Han var den som personligen höll huset i schack den sista tiden. Han kallades för HSB ”han som bestämmer.” Det indikerar att de som jobbade under honom var irriterade och egentligen ville driva en aktivistpolitik redan då.
Det har alltid funnits falanger
inom S och till makten som pratat och verkat bakom den verkliga maktens rygg. När Göran Persson försvann så rensades hela det gamla gardet och yngre anhängare ut från Sveavägen 68. Göran Persson satte i.o.f. bollen själv i rullning när han började avskeda alla ”konsulter” de haft de senaste 20-30 åren. Detta gjorde att det blev mycket enklare att också rensa bort de som genom åren stått nära eller varit en del av besluten.

Partiet toppade förmodligen redan i början av det långa röda 1970-talet, 50 år efter det att de kom till makten på 1920-talet. Alternativt så toppade socialdemokraterna i början av 1980-talet, då finansminister Kjell-Olof Feldt bestämde att strunta att genomföra löntagarfonderna.
På 1980-talet kom marknadsliberala och redan då var det tydligt att S tvingades föra en politik de ogillade och som bröt mot deras ideologi. Därefter har det bara blivit värre och värre för socialdemokraterna.
Deras ursprungs-ideologi var helt förlegad redan i början av 1990-talet, och de har experimenterat med att hitta på nya snällistiska ideologier: Feminism, miljö, massinvandring och nu senast HBTQ. Problemet är att man vill ta ett globalt socialt ansvar på bekostnad av den arbetande svensken. Man har blivit
Muslimdemokraterna och invandrarrörelsen istället för socialdemokraterna och arbetarrörelsen
Den slutliga ideologiska dödsstöten för socialdemokraterna blev när Reinfeldts moderater började kalla sig "Sveriges nya arbetarparti".
Socialdemokraterna fullständigt ideologiskt förvirrade och de flesta i partiledningen har idag ingen aning om vad som är meningen med det egna partiet eller varför partiet överhuvudtaget finns kvar.

Varför har S gått från att ha varit ett stort samhällsdrivande arbetarparti till att bli ett halverat i storlek marknadsliberalt parti? Detta är den stora frågan. Helt klart har SD sin väljarstorlek att tacka
socialdemokraterna för. Klassklyftorna växer i Sverige men socialdemokraterna kämpar inte för de som arbetar. De kämpar inte alls men öppnar upp välfärden för marknadsspekulanter som inget annat land i Europa. Nyss kom boken "Klass i Sverige" där alla i klara siffror kan se hur Sverige förvandlats under socialdemokrater och borgarallians.

Varför gick Socialdemokraterna frivilligt ifrån sina socialistiska ideal i et
t blomstrande samhälle och anammade Thatchers och Reagans nyliberalism? Sossarnas traditionella väljarbasen krympte, så de måste söka väljare från andra grupper.
-
Under 60-80 så exploderade den offentliga sektorns utgifter och skattetrycket.  Situationen var inte längre hållbar. De var tvingade att ställa om. 60-80-talet klarade de på gamla meriter, förgående generations idoga slit och att Sverige inte var med i kriget. På 80-talet gick det inte längre. Paniken kom på 90-talet när pensionssystemet höll på att kollapsa.
-
Partiledningen tappade helt markkontakt. De visste mindre och mindre om vanligt folks vardag.
-Sossarna började blanda ihop "arbetarklass" vänster och
"offerkultursvänster.
Vi får ändå säga att Sverige har varit ett "föregångsland."  Vi har vurmat mycket för offer, långt innan det genomklapp som kom med identitetspolitiken under de senaste åren. Oavsett - arbetarklassvänster - hade sin funktion i ekonomin för att balansera kapitalismen och undvika för stor kapitalkoncentration. Identitetsvänstern har ingen funktion i ekonomi - den genrerar bara kostnader.
-
Sossarna blev lite av en adel som gick i arv.
...en generation bygger, en förvaltar och en förstör…
Sossarna har effektivt odlat en organisation där ingen någonsin är ansvarig.
Alla kan peka på någon annan. Till och med statsministern. När ingen någonsin är ansvarig så är allt någon annans problem. Det lär inte tas några starka beslut... sossarna skulle inte kunna sjösätta en sak som miljonprogrammet idag. (Inte för att det var en bra idél)
-Skolan har urholkats till förmån för rättvisepatos.

-S är ett parti som i huvudsak är förstörda av sitt maktmissbruk. De har haft makten alldeles för länge tack vare ett gynnsamt läge av att Sverige inte var lika hårt drabbat under WW2. De kan börja med att riva upp avtalet med Muslimska brödraskapet och kapa samarbetet med MP.

Socialdemokraterna är idag ett skepp som driver på öppet hav, utan någon som helst riktning eller tanke på vart resan går,
med en sprattelgubbe till partiledare som inte kan föra en debatt utan att blåljuga!
1 kommentar:

  1. Inga kommentarer, säger allt.
    För de engelsk-svaga så kan man få detta översatt i "kugghjulet"om du tittar detta klipp på tuben.
    Vart ska man flytta?

    https://youtu.be/epozNGNU6Yg

    SvaraRadera