onsdag 5 februari 2020

Är Ebba Busch Thor en kappvändare deluxe?

Många har fått den uppfattningen att Ebba Busch Thor(EBT) ändrar sig stup i kvarten. Hon sade inte för så länge sedan, att KD skulle kunna samarbeta med alla partier. De som hoppas på ett konservativt block blev givetvis glada, men efter EBTs senaste utspel, kan man kanske glömma det eller….?  

Problemet för EBT är, att det finns alldeles för många PK-skadade inom KD. Den kristna falangen. Om KD idag skulle välja mellan SD och S, så skulle denna falang, välja sossarna alla dagar i veckan.

KD röstade ja till en utökad anhöriginvandring och förra veckan på regeringens straffskatt på plastpåsar.

I en intervju med Expressen avvisar EBT en pragmatisk kursändring i svensk politik. Enligt EBT är SD och KD alltför olika partier, vilket omöjliggör att man skulle sitta i samma regering efter nästa val. Hon jämför SD/KD med S/MP.
Men samtidigt säger EBT, att verkligheten har förändrats och därmed har KD skaffat sig ett annat förhållningssätt. De kan nu prata med både V och SD. Att hon nu kan samtala och komma överens med både V och SD, för att det politiska landskapets har ritats om i och med JÖKen. Hon var helt ärlig och erkände, att KD ändrat sig efter de nya förutsättningarna.

EBT har en svårbalansgång med olika falanger i KD att ta hänsyn till, men att prata och att samarbeta är inte samma sak. Hon säger inget om, att man inte kan samarbeta. Däremot säger hon att man inte tänker regera tillsammans med SD - två vitt skilda saker. KD vill bilda regering, men utan SD. Det EBT har sagt är, att de kan samtala om sakfrågor och politik med SD. Det betyder inte, att de tänker samregera med SD i regeringen.

KD kan välja att regera eller sitta i opposition för all framtid. Får Löfven fortsätta förstöra Sverige, kommer SD bara växa och växa. Kommer M och KD att avstå makten kommer de, inte belönas av väljarna.

Det mesta lutar åt, att vi har en M, KD regering med stöd av SD i nästa val. Kanske redan i ett extraval, eftersom JÖKen håller på falla isär, bit för bit. S har redan varit ute och flaggat om, att de kan inte fortsätta regera, om inte oppositionen ändrar sig, med sätta käppar i hjulet! Det kallas demokrati, men S förstår inte det!

Det märkligare är att KD kallas för kappvändare, när SD också är det också och alltid kommer vara det.
Tolkar man vad EBT har sagt, menar hon nog enbart att SD inte får sitta med i regeringen för henne, men SD sälja ut sig hur mycket som helst i strävan efter "det konservativa blocket", så det kan  definitivt bli en M/KD regering som samarbetar med SD. Nu senast hörde Folieahatten att SD kan tänka sig att strunta i sin arbetsmarknadspolitik, bara för att "flörta in sig" hos M/KD.
Mattias Karlsson sa i en intervju för ett tag sedan, att SD är som ett "kvart-i-tre ragg" för M/KD och att SD nog får räkna med att skrota en del "förslag!"

Fortsätter det i den här takten är det bara en tidsfråga innan
SD ansträngt sig så mycket, att de i praktiken är moderater. SD kommer nog att vinna en del på det här i nuläget, men inom en tioårsperiod kommer det att bli förödande för dem!
 
KDs väljare vill samarbeta med SD, så trotts alla frireligiösa liberala globalister i partiet, så kommer KD tappa p.g.a. sådana här utspel. KDs väljare kommer att gå till M och SD i kommande opinionsmätningar. Då får vi se vad EBT säger. Hon satsar nu på fel väljarsegment, "hata SD-segmentet" krymper för varje månad, att tävla med V, S, MP, C och L om den krympande gruppen är dumt både långsiktigt och kortsiktigt, KD kan hamna på L:s opinionssiffror mycket fort.

Det skulle vara passande för EBT, att vara lite intelligent och strategisk i ett läge där KD har 7,8% och SD har 28,9%. Efter hennes uttalandet får vi hoppas KD rasar ytterligare. EBT har ändå stuckit ut bland Sveriges kvinnliga politiker, där dumheterna avlöser varandra.
Foliehatten hoppas att EBT är införstådd med, att KD hamnar inte i regeringsställning utan SD. Lika lite som Stefan Löfven gör det utan MP. Frågan är snarare vad SD ska med KD till, som snart återigen balanserar på 4%-strecket!

3 kommentarer:

 1. Kom ihåg, att hela 7 klövern sålde landet till kommunistoket EU redan sommaren 1994...
  Skiten började redan 1991 med en ansökan om medlemskap.
  Hade vi någon fölkomöstning då??
  EU-valet var enkom-ett $pel för galleriet.
  Häpp!!!
  Man skänkte makten till EU, vilket INTE var förenligt med vår grundlag.
  Detta göra alla politruker sen 1991 till vad????
  Utom SD, men går de åt rätt håll?
  Litar nån på 7-(8)klövern nu?

  SvaraRadera


 2. S,M, C och KD går samman i en stor koalition under parollen -Vi räddar Sverige undan extremisterna-, Stefan behåller ledartröjan och alla är nöjda vid köttgrytans kant.
  En koalition som håller i många år framåt, varken SD, AfS eller V kan någonsin komma upp i 51%.
  Framförallt inte då propaganda och lagstiftning ligger i riksdagsmajoritetens makt.
  Kärvar läget kan ju alltid SD och AfS förbjudas.
  Demokratin är undanröjd och politikerna sitter i orubbat bo utan risk att bli avsatta av folket.

  SvaraRadera