tisdag 11 februari 2020

Var finns den svenska integrationen?

Lars Åberg, SvD skriver i en artikel ”Släpper man ratten hamnar man i diket!” Utan att ta till överord har Sverige med sin integrationspolitik inte bara hamnat i diket, utan det är ett praktfiasko, utan dess like! Vi har ingen integrationspolitik som är värt namnet, dessutom drog man in ministerposten 2014 som enbart skulle syssla med denna fråga!

Lars Åberg är mycket träffsäker i sin artikel:
”I Sverige bedrivs ingen integrationspolitik. Här finns projekt och konsulter och massor av människor som är anställda för att integrera, inkludera och mångfaldiga, men de saknar en plan eftersom ingen någonsin har definierat begreppet integration. Det som ändå kommit att benämnas integrationspolitik lanserades på 1990-talet, med riksdagsbeslut om att ”alla måste bidra” och tillsättning av en integrationsminister, men 2014 sattes en symbolisk punkt när ministerposten drogs in.
I så fall kan man diskutera varför dessa alls finns. Svaret är självklart: de är inte till för de som ska "integreras" (det är ju omöjligt ens i teorin eftersom teori, plan och metod saknas) utan de är till för sig själva och de som tillsatt dem. "Integrationen" legitimerar makten.”

Var och en som följt med i integrationsdebatten, ser vad som sker. Man inser med en gång, att maktens definition av integration, har varit att underlätta som mycket som möjligt för invandrares möjligheter att leva i Sverige, precis som i deras hemländer. Integration i Sverige verkar också utgå från, att det svenska samhället ska förändras, för att passa invandrarna, och inte tvärtom. Det är därför en osynlig regel, att det alltid är samhället som ska anpassas. Griskött tas bort från skolan, man inför separat idrott och simning för män och kvinnor, har islamiska böneutrop i allt fler städer m.m.
I USA är det assimilering som gäller i långt och mycket, men i Sverige gör man det motsatta. Att bli amerikansk medborgare är ofta en komplicerad process, med många krav och det tar år för att bli medborgare. I Sverige har vi inga krav på att du skall kunna prata eller skriva svenska, utan har du efter PUT vistats de år som krävs att bli svensk medborgare, blir du det också. Det märkliga är att svenska pass har en märklig egenhet, de tappas gärna bort och då är det bara att hämta ut ett nytt!  Det finns exempel på att invandrare som befunnits sig i Sverige över 20 år, fortfarande  behöver tolk.  Lär sig en invandrare aldrig svenska? Ingen fara, då får vi bara anpassa svenska samhället efter det och ha texter och skyltar på arabiska överallt. Så fungerar logiken i Sverige.
 
Integrationsdebatten är tillrättalagd så att vänstern ständigt ska kunna sätta ner foten och skrika främlingsfientlighet/rasist/nazist. Svenska folket känner till, att ordet "assimilation" är tabu, men likväl kan makten/media föreslå åtgärder och kalla det "integration!" Till och med stridshingsten Reinfeldt har pratat om smältdeglar som något positivt, trots att detta ytterst är en metafor för assimilation/homogenesering, om än inte enkel riktad.

Eftersom det saknas en logisk linje så är det enkelt för vänstern att hävda tolkningsföreträde för vad som är okej och inte. Ytterst är det Judisk Krönika som äger devisen "Integration, inte assimilation" och därför sitter på ett veto, om debatten någonsin skulle ta sig ett intelligent uttryck.
Makteliten har inte gjort det enkelt för sig. Man har valt den svåraste av alla vägar. Man har valt att gå en väg som är på gränsen till omöjlig. Makten har inte insett, att man kan inte tala om integration, när folk har helt olika kulturer som inte är förenliga med varandra. Se bara på sunni och shia! Kan man verkligen ha en gemensam värdegrund i ett sådant samhälle? Riskerar inte hela samhället att slitas itu av motsättningar när grupperna blir jämnstarka? Redan idag ser vi enorma motsättningar mellan de två grupperingarna inom Islam och en del menar, att det slutar i ett krig mellan dessa två falanger!

Synen på jämställdheten mellan man och kvinna är en grundpelare i svensk politik. I den svenska maktkulturen anser man att mannen och kvinnan är lika mycket värda. Makten försöker sedan integrera en muslim som anser, att mannen är mer värd en kvinnan, hur är det tänkt att det ska fungera i praktiken,
samtidigt som makteliten anser att man och kvinna är lika mycket värda?

Vill man ha mångkultur i sann mening borde man väl inte ens diskutera integration inom politik. Det är lite som att man vill ha päron, äpplen och päronäpplen samtidigt.
Integration är ett ord man använder för att lugna medborgarna att invandringen inte ska hjälpa till att krossa allt det svenska och nationalstaten. Man har lagt miljarder på integration men det fungerar inte, man vill inte att det ska fungera men medborgarna tror på politikerna, då de säger sig lägga miljarder på integration "vi skjuter till 2,5 miljarder till integrationen", ett spel för kulisserna.

En krönikör i en gratistidning "skämdes för att vara svensk" då han hade hört någon uttrycka något "rasistiskt" på någon t-banestation mot en muslimsk kvinna med hijab. Det omvända sker mycket, mycket mer, men det bryr sig inte media om. Det beror helt enkelt på, att svenskar ses som moraliskt överlägsna. Vad kan vara mer moraliskt överlägset, än att ge bort allt till andra?

Integration : Skaffa sig ett lagligt icke kriminellt liv, där du försörjer dig själv och betalar in skatt och gör dig förstådd i landet. Blir en tillgång till dig själv och andra som invandrargrupp sammantaget

Mångkultur: Kommer från ett annat land med annat etniskt  ursprung. Har en lite annan kultur bakom sig som man kan praktisera inom gränser för både till beteendemässigt och fysisk form, men som ska anpassa sig till Sveriges rikes lagar och regler om ett kristet demokratiskt bestämmande land till beteende normer och etableringsnormer. Allt har sin tid och plats att utöva avarter till den svenska normen i sitt eget hem (lägenhet) helst eller anpassad lokal isolerat.
Vill man ha mångkultur i sann mening bör man sluta diskutera integration och hur man kan åstadkomma det på bästa sätt utan fokusera på dess motsats; segregation.
Har man ett syfte att åstadkomma en mångkultur så ska segregation ligga högt upp på prioriteringslistan, segregation orsakar nämligen mångkultur.1 kommentar:

 1. Det du skriver Hatten är exakt vad Anna Greta Leijon skrev under iom proposion 1975:26, mig veterligen ..
  Sozzarna, med Palme(von Knierim)i spets, visste precis vad de gjorde.
  Här ska f. n inte-greras!
  Man hör/ser ju på ordet tom...
  Hahaha!
  Problemen kommer iom att Svenne ska stå för fiolerna och Maggan & c:o tror, att om man BARA höjer skatten så ordnar sig allt..
  Vi närmmar oss 100 %i skatt reptilsnabbt och sen...???
  Game over??
  Nu vill ju förbannade EU ge sig på att beskatta folk & fä oxå.
  Vad bli kvar till individen??
  Gulag??

  SvaraRadera