lördag 15 februari 2020

Hemlösa i Sverige!

I veckan sände Uppdrag granskning(UG) ett inslag om de hemlösa i Sverige och kunde visa att hälften av de hemlösa var invandrare. UG tog upp att enligt grundlagen ska ingen sakna bostad. Tydligen behöver inte myndigheter följa lagen eller så trixar man bort problemet med svindyra vandrarhem och en massa märkliga regler som familjen i programmet blev förnedrade med.

Reaktionerna från gammelmedia är, att det är upprörande att hälften av de hemlösa är utlandsfödda, medan det tydligen inte är så farligt att hälften är svenskfödda. I dagarna har fallet med 88-åringen i Trelleborg, fått stor uppmärksamhet. Han har fått övernatta i sin bil. Den M-styrda kommunen erbjöd en sängplats på ett vandrarhem. Efter alla skriver, reportage på nätet och radio Malmöhus, fick kommunen krypa till korset och lova ordna en bostad.

Foliehatten får i alla fall den klara uppfattningen att SVT och gammelmedia bryr sig mer om och ömmar för utlandsfödda, än för svenskfödda.
 
"Nästan hälften av alla hemlösa i Sverige är utlandsfödda, visar Socialstyrelsens senaste kartläggning. Många av dem tillhör en växande grupp som kallas strukturellt hemlösa. I samband med flyktingvågen 2015 fick många tidsbegränsade kontrakt i Göteborg. Dessa börjar löpa ut i år: över 1 000 hushåll ska ut på den öppna bostadsmarknaden. Fastighetskontoret varnar nu för att hemlösheten kan öka."

UG: ”I dag är en stor del av alla som saknar bostad i Sverige utlandsfödda. För Saad Alo och Fareeda Kouro från Syrien tog det emot att gå till socialtjänsten när de blev akut hemlösa. Saad Alo; Det var den absolut sista lösningen för oss. Men med tre barn fanns det inget alternativ."

Strukturellt hemlösa och vad är det? Finns det helt plötsligt olika hemlösa nu också! Det är media som skriver att det finns! Är det någon som kan berätta vad det innebär?

Många svenskar som är hemlösa är också missbrukare. De betalar inte hyran eftersom de hellre missbrukar och då blir de vräkta och ställda på gatan. En del beror på den svenska narkotikapolitik och psykvård som är är bland de sämsta i Europa. Enligt tillgänglig statistik toppar Sverige den dystra listan med flesta döda i narkotikarelaterade sjukdomar. 5 gånger högre än i hela EU.

Foliehatten skrev för 7-8 år sedan Svalövs kommuns social-och omvårdsplan. Han kunde konstatera redan då, att staten avsagt sig ansvaret för psykvården. Sverige har enligt OECD, fått en andel av psykisk ohälsa, sjukskrivningar och psykofarmakakonsumtion som är en av västvärldens största. Ett landsting gick så långt och meddelade att de inte tog emot svenska patienter som behöver psykvård, utan de var reserverade för invandrare!
Missbruksproblemen som ingen instans vill ta i, ligger bakom dom flesta av dom svenska hemlösas situation. Svensk migrations politik gör det omöjligt för en svensk, att få en bostad för dom reserveras till migranterna istället.
Man tog upp svenske Stefan som inte har någon bostad. Han har både jobb och barn i gymnasieåldern i Göteborgsregionen och inte vill flytta till vischan i Dalarna, bara för att det råkar finnas lediga lägenheter där. Det hade även varit bättre för kommunen, att ge Stefans familj en lägenhet som då bara hade behövt betala vanlig månadshyra för en lägenhet, istället för 50.000 kr för de hotell och vandrarhemsboenden som de nu måste stå för.

Den som har minsta hum och är räknekunnig, är inte alls förvånad, att 50% av invandrarna är hemlösa. Sverige har de senaste fem åren tagit emot närmare 800.000 invandrare. Alla utom våra politiker inser inte, att ekvationen tillgång på lägenheter och antalet invandrare, är en ekvation som aldrig går jämt ut. Ett av problemen är att flertalet av invandrarna har stora barnkullar som kräver större lägenheter.
Migrationsverket har de senaste fem åren lagt beslag på alla bostäder i landet som de kan få tag på och det finns inte en privat hyresvärd som vill hyra ut till en svensk barnfamilj i sin 4:a för 10.000 kr per månad, när han eller hon kan hyra ut till Migrationsverket/kommun för 20-30.000 kr per månad. I lilla Teckomatorp finns invandrare som bor i hus som har hyrts av MV eller kommuner i närheten!
 
Det mest ironiska är att man i intervjuer med invandrare som undrar varför Sverige tar emot så många invandrare, när man inte klarar av det. Den frågan är uppenbar för alla utom PK-folket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar