söndag 2 februari 2020

Går det att rädda Svenska kyrkan?

Väldigt många lämnar Svenska kyrkan(Svk) för den är inte längre kristen och de har bara sig själv att skylla, årtionden av homofili som inte bara tillåter utan uppmuntrar till homofila äktenskap, abort och skyddandet av illegalt invandrade kriminella element. Man har på område efter område sålt sig till, att på alla upptänkliga sätt förnedra den Gud, man en gång sade sig tjäna. Ingen kan längre rädda Svk. Den rörelsen har gjort i princip allt för att avskaffa sig själv, så varför ska vi ställa oss i vägen för detta? Deras själ dog för länge sedan. De vurmar för islamiseringen. Svenska präster som vill att kyrkor ska bli moskéer. Svenska biskopar som säger att de känner mer gemensamt med muslimer än kristna o.s.v. Att lämna Svk, är inte samma som att inte vara kristen. Det är kanske t.o.m. mer just att vara troende, att inte vilja bidra till det vansinne som svenska kyrkan blivit.

Eva Hamberg, professor emerita religionshistoria och religionsbeteendevetenskap Centrum för teologi och religionsvetenskap,LU:
”[K]andidaterna till ämbetet som kyrkans högsta ledare inte ens kan ge tydliga svar på frågan om Jesus ger en bättre bild av Gud än Muhammed visar hur långt utvecklingen gått inom kyrkan. Kyrkan är mer politiserad i dag än när den var statskyrka.”

Fast de senaste händelserna ser hon som symtom på kyrkans djupa svårigheter under en längre tid.
Hamberg: ”Det stora problemet är att man inte längre ser Jesus som kyrkans herre. Man verkar skämmas för Jesus och har förpassat honom ut i marginalen. Det här har inte börjat nu utan har varit tydligt länge. Jag har ofta tagit upp det som ett stort problem, en kyrka utan Jesus i centrum kan inte fortsätta vara en kristen kyrka.
Av dem som prästvigts på senare år är det många som ser det mer som kuratorsverksamhet och inte vill prata om Jesus. Jag har haft studenter som valt mellan att bli socionom eller präst och uppfattat det som ganska likvärdigt.”
 
Hjördis Herlitz, fritidspolitiker för Miljöpartiet i Nacka, skriver:
”Vi måste rädda kyrkorna. Har du kanske besökt någon kyrka första advent eller under julottan? Är du i så fall medveten om att det kanske var sista gången du kunde fira julen just där? Många av våra kyrkobyggnader står nämligen inför det faktum att de måste säljas ut.
Svenska kyrkan är nämligen idag i ekonomisk kris. Kanske är just din kyrkobyggnad nedläggningshotad utan att du ens är medveten om det. Svenska kyrkans olika kyrkolokaler används frekvent till konserter inte bara under juletid och de är oftast gratis. Svenska kyrkan håller själv igång cirka 5 000 egna körer i Sverige. Det är helt gratis för den som vill sjunga i kör.
När staten skiljdes från kyrkan år 2000, blev Svenska kyrkan självförsörjande. I och med detta började också folk gå ur kyrkan och därmed sluta betala kyrkoskatten, vilken i genomsnitt ligger på 0,8 procent av inkomsten. Under det senaste decenniet har ungefär 80 000 svenska medborgare valt att gå ur Svenska kyrkan varje år, och därmed finns inte underlag för Svenska kyrkans olika verksamheter. Många tycks tro att det kommer pengar från ovan, men så är ju tyvärr inte fallet
Det finns drygt 3 300 kyrkor i Sverige. En rimlig gissning är att tre fjärdedelar av dessa är nedläggningshotade. Antalet gudstjänstbesökare är så lågt att det inte är meningsfullt att hålla gudstjänster i dem. Hundratals kyrkor riskerar att rivas då de kräver omfattande renoveringar som ingen har råd att betala. Det är nämligen väldigt dyrt att underhålla kyrkor vilket lett till att många står och vittrar sönder. Är det såhär vi vill ha det? Är det svenska kulturarvet inte värt att bevara? ”

Är det inte väldigt suspekt att en miljöpartist vill "rädda" Svk? MP är ett parti som är kommunistiskt/socialistiskt och i den ideologin ingår det ingen religion utan det är ateistiskt, så som det var i Sovjet. Hade det bara varit den ekonomiska biten som krisat hade det väl inte varit så illa och värt att rädda den, men det förekommer så många oegentligheter i den "svenska" "kyrkan" så det är inte underligt att folk lämnar det sjunkande skeppet och går ur kyrkan ”en masse”, så att de förlorar pengar på grund av det?

Sanningen är att det är inte längre någon kyrka utan en kulturmarxistisk intresseförening som leds,
enligt rykte av en f.d. Stasiagent och som har ”Allahu Akbar” som sitt motto och de tvingar sina "präster" att "viga" gays/homosexuella eller så blir de sparkade och det fullkomligt kryllar av okristna verksamheter där, det göms "flyktingar", fejkkonverteras afghanbarn, man bedriver all inclusive hotellverksamhet för zigenare till höger och vänster, det är hur många kvinnliga "präster" som helst, påfallande många av deras "präster" är dessutom lesbiska.
 
Om svenska kyrkan slogs för religionsmonopol (och lyckats) hade Foliehatten varit den första att gå med igen. För den goda sakens skull, inte tron. Men korsbärarna står framåtlutade med byxorna nere och låter alla möjliga parasiter sleva runt, medans de ber ”fader vår”.
 
SvK får cirka 100 miljoner i stöd för att ta hand om sina kyrkor och de har rätt till kyrkoantikvarisk ersättning från staten. Det låter som mycket pengar, men hundra miljoner utslaget på 3300 kyrkor blir bara ca 35000 kr/år. Det är inte i närheten av de belopp som krävs för att hålla kyrkorna i gudstjänstdugligt skick.
I Sverige ligger de flesta kyrkor på landsbygden och det går inte att göra om dem till nattklubbar eller hippa lattecaféer.

Man kan göra en jämförelse med de privata vägföreningar som sköter en stor del av Sveriges infrastruktur som alla kan använda, får som mest 70% i underhållsbidrag.
 
Svk enda chans till räddning är att återgå till de kristna idealen. Svk är inte en kristen kyrka utan en institution för den politiska makten. Många kristna anser att Sverige ska vara monokulturellt och monoreligiöst. Det är så bisarrt att inte Svk vill och vågar stå upp för åsikten, att deras egen tro är den rätta och de nu är ärliga i den uppfattningen. Förstår inte hur de kan tro på Jesus Kristus och bara acceptera att en massa andra religioner slåss om utrymmet i Sverige. Den svenska "öppenheten" är obegriplig. Kyrkan är en organisation som verkligen inte har något att vinna på den inställningen. Den måste erbjuda något unikt och visa att den är övertygad om det, om den inte vill försvinna helt. Vilket lär ta tid, med tanke på de rikedomar Svenska kyrkan sitter på.
 
Religion är idag en av de största anledningar till krig, konflikter och flyktingströmmar. Så varför ska vi vilja ha kvar religioner? Finns många religioner som inte är "fientliga". Men den som är mest fientlig är Islam som slår ihjäl minst en kristen om dagen.
Är detta det sista slutgiltiga steget för den genomkorrupta svenska kyrkan, att förinta sig själv, med den inslagna vägen? Den största påhejaren av den svenska islamiseringen är just "Svenska" kyrkan!


4 kommentarer:

 1. Inte bra skrivet hatten ,,,, utandet var jättebra skrivet ,,,, sunt förnuft som vanligt

  Gå in o kika på Youtube ,,, örebropartiet , allard ,,, vilken man o vad han kör med politikerna ,,,, man börjar förstå vilka det är som blir politiker när man ser de andras svar eller avsaknad av svar

  SvaraRadera
 2. Har sett inlägget fr Örebro. Tänk om vi fick höra detta i riksdagen! Det hade blivit en chock för många trötta ledamöter!

  SvaraRadera

 3. Men hur tror du det skulle gå , med det språkbruket ? Skulle man stoppa honom pga det tror du

  SvaraRadera
 4. Kanske, men gissar att han hade vårdat språket. Detta hade Löfven & co behövt höra.

  SvaraRadera