tisdag 4 februari 2020

Varför hjälper svensk polis/SÄPO Ulrika Pape – Umm Hamza?

Expressen har satt sin mest vedervärdige blodhund fd Expo David Baas, på att infiltrera och avslöja Skråmo svärmor Ulrika Papes fortsatta jihadbravader.

Expressen har under hösten
haft kontakt med Ulrika Pape som kallade sig ”Sarah Birdson” via en sluten FB-grupp som heter ”Fisabilillah”, ”för Allahs skull.”

Sarah skriver om behovet av att skicka pengar till IS-terrorister som sitter fängslade i Syrien. Expressen lurar UlrikaPape, att man vill skicka pengar till terroristerna. Hon tror att hon ska få ta emot tusentals kronor från en svensk IS-sympatisör, pengar som hon lovat skicka vidare till IS-läger i Syrien.
Kontakterna går via den krypterade appen Telegram och man bestämmer träff i Örebro. Ulrika Pape berättar i Telegramchatten för Baas, att hon har kontakt med personer som kan smuggla ut IS-anhängare från fånglägren.

Ulrika Pape: ”Har en bror där. De tar nu 5 för att smuggla ut mot andra som tar 12 el mer. Kanske du har någon som har släkt som vill ut..”
Till slut efter månader av kontakt, bestämmer de ett möte i Örebro och Baas har dold kamera. När Baas träffar Ulrika Pape i Örebro, är hon klädd i niqab med en smal springa för ögonen. När hon får klart för sig, att det är en journalist som hon har stämt möte med och att det inte blir några pengar, förnekar hon allting.
Ulrika Pape: ”Jag vet inte vad du pratar om.”
Ulrika Pape går bort till en polisbil som står strax intill. Polismännen låter Ulrika Pape sätta sig i polisbilen för att undvika fortsatta frågor.
David Baas.: ”Vi förklarar för polismännen att vi bevakar jihadist miljön, men då erbjuder poliserna henne att hoppa in i deras bil. Vi går från platsen.”

Foliehatten undrar: Varför hjälper svensk polis/SÄPO Ulrika Pape?
Varför assisterade SÄPO henne, att komma fram och tillbaka för att besöka Skråmobarnen i Irak, trots att hon borde vara eftersökt av Iraks rättsväsende?

När hon kunde åka fram och tillbaka till Irak, för att träffa Skråmobarnen, varför kände SÄPO ett behov av att assistera henne, första gången hon ville hem? Hur gick denna assistans till?

Träffades det någon form av överenskommelser mellan Ulrika Pape och SÄPO i mellanperioden som underlättade för henne att åka ner igen?

Hur kan hon, som känd rekryterare för IS, få behålla vårdnaden om sina barnbarn?

När förtidspensionerades hon och varför?

Enligt uppgift skall hon arbeta/ha arbetat som dagbarnvårdare, skedde detta inom den kommunala barnomsorgen och i så fall hur är detta möjligt? Hur kan man lönearbeta när man är förtidspensionär och räknas lönen bort från bidraget då?

Kommer hon att ha/få något som helst inflytande över Skråmobarnen i framtiden?

Hur är det möjligt att hon trots väldokumenterad och allvarlig brottslighet, fortfarande kan gå fri?

Hennes antagna arabiska namn är Muhajira Umm Hamza (vilket alltså betyder Muhajira mor till Hamza), vilket alltså antyder att hon även haft fler barn än Amanda, gift med Mikael Skråmo och de två tonårsbarnen som följde med henne till Raqqa.
Ulrika Pape konverterade efter kontakt med sina somaliska grannar i Falkenberg. Orsaken är nog troligare en psykisk problematik vilket ofta sammanfaller med konvertering, än att hon "råkade ut för en dålig erfarenhet bland svenska festprissar. Enligt uppgift konsumerade Umm Hamza för övrigt främst latinamerikanska män, innan konverteringen.
Hon har barn födda i slutet på 80-talet när hon bodde i Hisings Backa.
Enligt uppgift med en tunisier eller nån annan nordafrikan. Hon var ganska välkänd aktivist redan då.
 
Ledarsidorna: ”Om Umm Hamza kommer det fram mer och mer information. Bland annat att, via säkra källor, att det var genom Umm Hamza som hennes dotter, Michael Skråmos hustru Amanda, radikaliserades.”
 
Medievärlden skriver i juli 2019: ”Under förra veckan klev den numera döde svenske IS-terroristen Michael Skråmos svärmor in på en polisstation i västra Sverige för att polisanmäla Expressen för förtal. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.
Bakgrunden var en stor artikel i Expressen som handlar om svärmoderns resa till Raqqa, där hennes dotters och Michael Skråmos åtta barn befann sig. I artikeln skrev Expressen ut både det namn svärmodern går under och det namn som står i folkbokföringen. Dessutom publicerade tidningen bilder på henne. Men svärmodern har skyddade uppgifter – och menar därför att publiceringen utgjorde ett hot mot henne. ”[Svärmodern] har skyddade uppgifter på grund av att hon utsätts för hot då hon också åkt för att ansluta sig till IS. [Svärmodern] är nu bosatt i Sverige igen”, står det i polisanmälan. Polisen har förskjutit frågan till Justitiekanslern, som är den enda instans som kan väcka åtal för förtal.”

Justitiekanslern har efter att den här artikeln publicerats beslutat att inte inleda en förundersökning.
 
Man vill väl inte bränna alla broar till den subversiva extremism miljön, så för säkerhets skull skyndar Expressen på avslöjandet några veckor, så att inte Baas scoop ska kunna användas för att få ”Skråmomormor” fälld för brott, enligt den nya antiterrorlag som träder i kraft först förste mars.
I januari klubbade riksdagen en ny lag som förbjuder samröre med terroristorganisationer – en lag som börjar gälla 1 mars i år.

Är det inte brottsligt att bidra med pengar till IS-anhängare som sitter fängslade eller betala pengar för att frita dem som sitter i IS-läger? Foliehatten är väldigt nyfiken på, vilka kanaler(ansvariga) och färdväg de utsmugglade IS-terroristerna skulle ta, på väg till Sverige?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar