fredag 28 februari 2020

Kommer f.d. rabbin Dan Korn lyckas med att reformera SD?

SD är idag Sveriges största parti och nu gäller det att omvandla partiet och hålla det inom godkända ramar, för att bli ännu större. Expressens har en artikeln där de försöker med en påverkansoperationen mot SD SDs nye chefsideolog Dan Korn?
 
Vilken uppgift har Dan Korn gett sig själv? Varför han sitter i Oikos(SD) förtroenderåd och varför han skrev som han skrev i Sydsvenskan? Är han en riddare som rider ut och räddar SD?

Dan Korn: ”Att påverka Sverigedemokraterna är det mest effektiva sättet att påverka i dag, att styra den kraft som redan finns.”

Är Dan Korn mannen som ska rädda SD från Björn Söders villfarelser som ska uppfostra Mattias Karlsson? Dan Korns mål är ”Måttlig och inkluderande nationalism” och inte en beskrivning av dagsläget.
 
Det är märkligt att värvningen av Dan Korn inte har förtjänat mer uppmärksamhet. Inte för att han råkar vara en f.d.rabbin i sällskapet som går ut med dessa sina påverkansplaner, utan dels för att han är så tydlig med, vad det är han vill uppnå ”måttlig, inkluderande nationalism”, dels för att Mattias Karlsson(MK) knappast motsätter sig detta. Om Korn inte hade fått klartecken från MK, hade han aldrig varit så dum att han sitter och brer ut sig, om sina avsikter i en kvällstidning. Utan tvekan får man utgå från, att MK funnit en samarbetspartner och ideologisk vän i en f.d. rabbin från Västgötaslätten.

Korns
riktlinjer för ett nytt SD, är en mycket sannolik väg för SD. Är det någon som tror, att medlemmar i SD har kontaktat MK och vill ha reda på,vad fan MK har gett sig in på? Inget Foliehatten tror på! Vi får leva med Dan Korn - Mattias Karlsson - Oikos – SD, från punkt 1 till 10 och så tillbaka. Måttligt och inkluderande är 2000-talets lösen.

Om det är någon som tror på att reformeringen av SD började med Dan Korn, har ni fel. Korn blev, mentorn med uppdraget att reformera SD. MK påbörjade SDs omvandling för ett par år sedan och när det gått tillräckligt bra, ledde det till en inbjudan till neokonservativas högkvarter i DC.

Det vi känner till från mötet och vilka som var där, att påverkan gällde fortsatt neokonservativ/liberal världsordning (spridande av afrikanskt ”buttsecks” var löjligt nog en talande punkt) vilket nu lett till Dan Korn. Att få komma till USA och deep state gav gissningsvis MK blodad tand och motivation att fortsätta reformeringen som landat i Oikos och värvandet av Dan Korn. De neokonservativa har knutit till sig de flesta "nationella" rörelser i Europa och börjat bearbeta och styra dem.

Oavsett vad många anser, har M under Uffe varken en plan eller vilja att regera med SD vid nästa val. Det finns inte på kartan efter M:s senaste uppgång i opinionen. M säger bara tillräckligt, för att få haka på opinionen uppåt, men aldrig att man kommer att röra SD. Det som kan ändras är om de får signaler/order från ”Imperiet” att SD nu har effektivt reformerats och det är lugnt att samarbeta.

Dan Korn säger,
att det blir fullt med mångkultur, massinvandring och globalism med SD vid rodret. Det gäller att omförpacka snyggt, så att det inte leder till sura uppstötningar för svenska folket som nuvarande paket ger.
 
Det var inte meningen att få det att låta som Dan Korn ensam gett sig på företaget att reformera SD. Det är väl känt att MK inte är mest "hardcore" i SD-toppen och att det är MK som bjudit in Dan Korn förstår/vet alla. Oikos är MK:s egna lilla projekt.

Det som
flera reagerade på, var att Dan Korn sitter i Expressen och säger saker som kan te sig provocerande för SD-sympatisörer. "Rädda SD undan Björn Söders villfarelser" är inte ett citatav Korn, men det låter som det är det han vill. Det här blir en bekräftelse på att SD medvetet stöps om i en ny förpackning, med nytt innehåll. Det är visserligen en trend som pågått länge vid det här laget och ofta är det MK som står för detta. Foliehatten tror att MKs dröm är ett helt normalt, brett, svenskt parti med ungefär samma profil som ”gamla Moderaterna.” Varför skulle (Nya) Moderaterna inte kunna samarbeta med gamla Moderaterna? Retorisk fråga, men förr eller senare lär Kristersson ställa sig den.
 
Tror att Karlsson (och hela SD toppen) numer är helt icke-ideologiska. De blir ett lätt byte för världsvana neokonservativa amerikaner att få "bönder" att dansa efter deras pipa med viss "flash and dash."
SDs ungdomsförbund är liberaler så det räcker och blir över.
Vi kan se fram emot, att det blir moderat skitpolitik med SDs godkännandestämpel de kommande decennium.
 
TorbjörnNillson, Expressen: ”Den som följt Dan Korns författarskap vet att han inte tycker som sverigedemokrater. – Du anser att det går att kombinera mångkultur med nationalism? – Ja. – Du säger att Björn Söder har fel när han påstår att man inte kan vara same eller jude och svensk på samma gång. – Ja. – Du tycker att sverigedemokrater har fel som räds islam, eftersom det är helt osannolikt att en annan religion än kristendomen kan komma att prägla Sverige? – Absolut. Många blandar ihop hederskultur med islam. Hederskultur är ett allvarligt problem som har med traditioner och klaner att göra. Snarare kan islam faktiskt lösa problemet. – Du tycker att assimileringens kraft är så stor att man knappt behöver oroa sig för kulturkrockar? – Haha! Det har jag inte riktigt sagt, men den kraften är verkligen stark. Titta på mig! Jag är ortodox jude och lämnade Sverige för 33 år sedan eftersom jag ville att mina barn skulle kunna växa upp i en sådan miljö, den fanns när jag var barn men försvann för att judar assimilerade sig. Så, ja. – Och du anser att Mattias Karlssons nationalism inte är svensk? – Ja, vissa delar av svensk historia har han missuppfattat – vi har pratat en del om det nu – och vad ska jag säga, vi har inte blivit helt ense.
Så säger han. Då förstår jag till slut. Vilken uppgift han har gett sig själv. Varför han sitter i Oikos förtroenderåd och varför han skrev som han skrev i Sydsvenskan. Han är en riddare som rider ut. – Att påverka Sverigedemokraterna är det mest effektiva sättet att påverka i dag, att styra den kraft som redan finns, säger Dan Korn. Han är alltså en man som ska rädda det sverigedemokratiska partiet från Björn Söders villfarelser. Som vill uppfostra Mattias Karlsson. ”Måttlig och inkluderande nationalism” är hans mål, inte en beskrivning av dagsläget. Vi talar i två timmar – det är ett böljande och oupphörligt intressant samtal – och sedan skriver jag i anteckningsblocket: ”Dan Quijote”.

Dan Korn engagerade sig i Mattias Karlssons tankesmedja, eftersom han vänder sig emot svensk identitetspolitik. Syftet är att förhindra illiberala uttryck så som att få svenskarna att identifiera sig som just svenskar. Skälet till varför det Danska Folkpartiet och Sannfinnarna lämnade ECR-partiet bottnade i, att det till slut inte gick att driva någon form av politik eftersom de hela tiden var tvungna att anpassa sig till Washington DC. Till och med M och KD håller en viss distans mot Washington eftersom det kan vara politiskt självmord.
Frågan är nu, varför SD hoppat på detta?

3 kommentarer:

 1. Dom största förrädarna är sd ,,, det har anpassat sej till globalisternas agenda ,,, ta bara hetsen mot ryssland , sanktioner ,, fy faan

  Det som är så synd är att väljarna har satt sej in i sd,s politik de fattar inte vilka förrädare sd har blivit utan förknippar sd med att vi inte ska ha invandring

  Sverige är utom all räddning ,,, det kan vi tacka sd för ,,, de har suttit o smörjt kråset o uteslutit medlemmar som framfört något nationalistiskt ,,, vi ska helt plötsligt vara kvar i eu ,, sd ska påverka eu inifrån haha ,,, oj vad dom svängde o hela tiden för att göra sina chefer globalisterna till lags krakar

  Afs ,, jag lägger min röst där o undrar varför inte sd,s medlemmar kastar ut ledningen i sd ,eller går med i afs , det var ju den politiken sd hade innan ledningen förådde sd ,, krakar

  SvaraRadera
 2. Det som är synd är att sd,s väljare INTE satt sej in i ,,,,,, ska det vara

  SvaraRadera

 3. När du ändå är igång o skriver om sd hatten kan du väl ta upp stefan jakobsson ,,, han som sovit på hotell o skickat räkningen till skattebetalarna ,,,,, varför har inte sd ledningen uteslutit honom ? Säger nån att inte sd ledningen inte visste om vad han höll på med så är vedeböranden inte riktigt klok ,,,, nää ett sånt kräk tar man inte i örat , men att utesluta 4000 medlemmar från sd ungdomsförbund gick jättebra ,,, man såg hotet om ledarskapet komma underifrån , nää det gick inte utan köttgrytorna ska till åkesson o co

  Sd är det sämsta som hänt sverige ,, det vet alla som kan något om politik ,,, inte dom som hört åkesson stå o mumla på en partiledardebatt , nä dom är djupt imponerad av hur åkesson vann ,, löjligt , en femteklassare hade vunnit mot dessa politiker som är köpta att förstöra sverige ,,,

  SvaraRadera