torsdag 6 februari 2020

Vänsterpartiet skall välja ny ordförande!

Den vänsterpartistiska riksdagsmannen Nooshi Dadgostar som är vice ordförande i V och deras bostadspolitiska talesperson ställer upp som kandidat, för att bli ordförande för Vänsterpartiet. Nooshi kommer från kurdiskanska Iran, kvinna och akademiker och det är kanske inte är de bästa förutsättningarna för 10% stöd i opinionen. Nooshi har studerat juristprogrammet vid Stockholms universitet samt läst affärsjuridik vid Southamptons universitet i England.


Nooshi blev (ö)känd för att ha gjort en utredning ”Ett snabbare bostadsbyggande” (SOU 2018:67). Utredningen föreslår att enskilt ägd mark med tvång ska kunna tas i anspråk utan ersättning. Att staten skulle få tvångsinlösa mark, utan att betala markägaren. En tvättäkta kommunist av den gamla sorten som vill upphäva äganderätten. 

Nooshi är en del av den radikala och revolutionära falangen av V, ofta med rötter i andra länder som vill ta över partiet. Foliehatten upplever henne som något mer radikal än Sjöstedt, men långt från Dinamarcas hatiska demagogi. Samtidigt har hon under en längre tid fungerat som vice partiledare. En omöjlighet utan stöd i partiet. Det råder det ingen tvekan om att hon hatar SD. Precis som sin frände Özz Nujen. Alltså han som kämpar vid sitt köksbord för ett fritt Kurdistan. Men samtidigt nekar svenskarna ett fritt Sverige.

Inför valet 2018 deltog Nooshi i en debatt i SVT om gängkriminalitet. Detta klipp måste ni bara se!

Nooshi säger att man skall höja skatterna i Danderyd och andra mer välmående områden. Se till att företag slutar tvätta knarkpengar och då löser man alla problem med gängkriminalitet!

När Foliehatten tittade på denna debatt och lyssn
ade på vad Nooshi sa, så står en sak klar: V är ett minne blott om dom väljer henne eller kanske hon tilltalar de något mer radikala och inte en tiondels så charmig som kamrat Sjöstedt. Enligt uppgift är Nooshi lika lättretad som Rödskrikan Lööf och om Nooshi blir vald, kan det bli riktigt livat i debatterna!


För några dagar sedan uttalade sig Nooshi för SVT Nyheter och säger, att hon vill att V skall bli ett bredare parti och ta över sosse väljare. Det låter som att hon vill gå mot mitten och trycka ihop den politiska spelplanen ytterligare.
Nooshi: ”Många ska kunna lita på oss och känna att vi utgör den förändrande kraften i samhället. Socialdemokraterna har gått långt till höger i dag, det är en helt annan politisk situation. Då kommer V behöva fylla ut de luckor som S lämnat. Vi kommer att utgöra en helt annan politisk kraft i samhället de kommande åren, och det vill jag leda partiet.”
 
Foliehatten uppfattar att hon helt saknar utstrålning samtidigt som hon formulerar sig fruktansvärt dåligt och det känns inte lovande för V, om hon skulle bli partiledare.

Frågan är varför Nooshi vill gå mot mitten? Nooshi säger att V vill ta över sossarnas roll i politiken. Ingen liten ambition, men har hon inte rätt! Att V har växt beror på, att de har fört en mer aggressiv vänsterretorik, samtidigt som S har närmat sig Alliansen och SD mer i olika frågor. Därför uppfattas V som mer hardcore och äkta vänster än S. S har med JÖK:en distanserat sig från "svenska folket" och det är invandrarna som har högsta prioritet. S är illa ute, inget vänsterparti - inget högerparti. Vad är/vill S egentligen? S angrips nu från både höger och vänster, så blir det när man kompromissar bort allting för maktens skull. MP i sin tur har sjunkit, eftersom partiet uppfattas allt mer som muslimskt och svenskfientligt.
Många kvinnor tycker att Jonas Sjöstedt är gullig. Många inte minst unga kvinnor har röstat på V, för hans skull. Han har inte öppet varit kommunist. Han har försökt dölja det så mycket som möjligt, att V är ett kommunistparti i grunden. Likadana uslingar som nazisterna. Att Stefan Löfven inte nämner det är en självklarhet, däremot nazister älskar han att prata om i tid och otid!
 

Nooshi är vice partiledare och således en del av nuvarande partiledning som hela tiden varit i strid gentemot Amineh Kakabaveh. En stor del av Aminehaffären handlade om hur man positionerar sig i frågan kring hedersförtrycks problematikens konstruktion, samt dess vara eller icke vara. V:s toppskikt består idag av rakt igenom av postmodernister som tror/känner att hedersbegreppet är funtat på exakt samma sätt i alla samhällets vrån, oaktat kulturell bakgrund och historia.


Nooshi Dadgostar är representativ för V:s väljare, inte p.g.a,. att kurdiska kvinnor utgör majoriteten av alla V:s väljare, utan snarare, att V-väljare glorifierar kurder och feminism. Då är det inte mer än rättvist, att V får en kurdisk kvinna till partiledare.  

Foliehatten har svårt att se henne på samma nivå av retorisk skicklighet som kamrat Jonas Sjöstedt eller för den delen Lars Ohlys aggressiva och passionerade utbrott mot M:s privatiseringar.

Det är inte omöjligt att V går fortsatt bra under hennes ledning, inte tack vare hennes förtjänst. Sossarna uppfattas som alltmer ideologilösa och S har bara som mål att stanna kvar vid makten och bara förhandla med L och C. S kommer fortsätta tappa väljare till SD och V, inte p.g.a. att V är ett bättre parti eller mer äkta vänster, utan helt enkelt, desto större SD blir, desto fler vänsterorienterade väljare kommer att vilja ha en starkare motpol mot SD och då är det V som gäller för dem.
 

Visar det sig dessutom att även MP inte klarar av riksdagsspärren i kommande mätningar, så kommer allt fler MP väljare, att taktikrösta på V. Återigen har detta inget med Nooshi att göra, utan det är precis varför V har växt under de senaste åren.

Det krävs en väldigt respektabel person med hög trovärdighet för att kunna föra fram vänsterpartiets vansinniga partiprogram. Sjöstedt hade det. Ulla Andersson har det. Foliehatten tvivlar på att Nooshi Dadgostar har det. Hon kommer framstå som bindgalen, men Foliehatten lägger in en brasklapp – det kan gå åt andra hållet också, V ökar ytterligare! Tror sossarna och MP skulle gilla att V väljer Nooshi Dadgostar. Det vinner dom massor av väljare på. 

En del hävdar att MP är som en melon, gröna på utsidan, men röda inuti. Med Nooshi Dadgostar som partiledare så blir V dubbelmelonen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar