tisdag 11 februari 2020

Delstatsvalet i Thüringen har blivit en rejäl brandfackla i Tyskland!

Efter delstatsvalet i Thüringen, har det politiska spelet i Tyskland utvecklats till ett kaos och orsakat en politisk jordbävning i Tyskland som även fick konsekvenser på riksplanet.
Regeringen i Berlin höll krismöte och Förbundskansler Angela Merkel kallade det hela "oförlåtligt" och krävde att den nyvalde liberale regeringschefen skulle avgå med omedelbar verkan och att valet skulle ogiltigförklaras. SPD(sossar) hotade med att lämna regeringen om CDU inte tvingade liberalen Thomas Kemmerich, att avgå. Den tyske mannen på gatan uppfattar det som fortsatt vänsterradikalisering av tysk politik och ytterligare exempel på hur demokratin sätts ur spel. Paradoxalt nog av dem som säger sig värna om demokratins principer. 

Liberalen Thomas Kemmerichs enda fel, var att han stöddes av AfD. Det hela slog ner som en bomb i Tyskland. Att låta sig väljas med hjälp av röster eller stöd från AfD är tabu i PK-Tyskland.
Tusentals demonstranter gick ut på gatorna runt om i hela Tyskland och krävde att den nyvalde liberale regeringschefen skulle avgå och överlämna makten till den förre regeringschefen, vänsterpartisten (kommunisten) Bodo Ramelow.

Angela Merkels kronprinsessa och partiledare för kristdemokraterna
CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), fick hastigt bege sig till Thüringen för överläggningar med CDU-ledaren i delstaten, Mike Mohring. Hon ville tvinga Mike Mohring att upplösa delstatsparlamentet och på så sätt tvinga fram ett nyval. Efter ett fem timmar långt nattligt sammanträde vägrade Mike Mohring ta order av sin partiledare.

Kritiken mot AKK har varit svidande, efter hennes misslyckande. Hon kunde inte stoppa den oheliga alliansen med AFD. Kritikerna ansåg, att hon inte har någon auktoritet och har usel politisk instinkt.

Rubriken i tidningen Bild
var skoningslös: ”Kan CDU-chefen bli förbundskansler efter skammens val i Thüringen?” Svaret är glasklart. ”Än en gång har hon visat att hon saknar politisk instinkt.” Partiet kommer inte längre att backa upp henne.
AKK tog också konsekvenserna av sitt misslyckande och meddelade igår, att hon avgår som partiledare för CDU.
Sverige och Tyskland verkar ha samma sjukdom. Varför Sverige har beröringsskräck för nationalister är en gåta, i Tyskland förstår man det bättre! Tysklands politiker är m.a.o minst lika sjuka, om inte värre, än sina 7K-kollegor här i Sverige. Bland de etablerade partierna anses det vara tabu att ge AFD inflytande, även om det bara handlar om att söka passivt stöd. Valet i Thüringen var också mycket en fråga om östra mot västra Tyskland. I öster är de mer vana att ifrågasätta makten, vilket helt klart gynnat AFD.
Valresultatet i delstaten Thüringen:
Vänsterpartiet die Linke 31%
AfD 23%
CDU 22%
Socialdemokraterna 8%
Miljöpartiet 6%
Liberalerna 5%
Övriga 5%
Den tyska spärren är på 5%!

Efter valet skulle i förra veckan en ny delstatsregeringschef utses. Den sittande regeringschefen, vänsterpartisten(kommunisten) Bodo Ramelow hade ingen avsikt, att lämna sin post i den röd-röd-gröna delstatsregeringen och som partiledare för det största partiet i delstaten. Överraskningen blev därför stor när det högerpopulistiska partiet AfD valde att rösta på den liberale kandidaten från FDP-Liberalerna istället för på sin egen kandidat vid omröstningen. Med minsta marginal blev FDP
Thomas Kemmerich(TK).
TK fick stöd av kristdemokrater (CDU) samt Alternativ För Tyskland (AfD). AfD kan jämföras med SD och är tabu i tysk politik.

Direkt efter att valet offentliggjordes fick T
Ks familj motta mordhot och regeringspartierna på riksplanet CDU och SPD (sossar) började utöva påtryckningar, för att få TK att avgå. Med tanke på familjens säkerhet meddelade TK att han skulle avgå, för att dagen senare ändra sig och stå kvar som segerherre.
Vad som återstår för Thüringen är nyval eller ny omröstning. En färsk opinionsundersökning visar att väljarna skulle straffa CDU och Liberalerna vid ett nyval, CDU skulle minska och liberala FDP skulle åka ur delstatsparlamentet, samtidigt skulle de röd-röd-gröna stärkas och få egen majoritet.

Den förre vänsterpartistiske regeringschefen har meddelat att han vill undvika nyval och istället direkt väljas till
regeringschef för delstaten. CDU har meddelat att man stödjer V och är villig att bereda väg för att åter utse vänsterpariets Bodo Ramelow till regeringschef i delstaten. Kritiker menar att CDUs agerande att stödja Vänsterpartiet die Linke är historisk vändpunkt i tysk politik, framförallt då die Linke i praktiken, är en omorganisering av det gamla statsbärande kommunistpartiet SED - Sozialistische Einheitspartei Deutschlands, som styrde DDR under åren 1949-1990.
Foliehatten måste påstå att han är chockad över hur de gamla kommunisterna från DDR agerar. De vill framstå som "de goda”, men samtidigt tappar de masken än en gång och visar vilka ”kommunistsvin” som döljer sig under masken, med allt prat om frihet och demokrati.
Det var ”riktigt vidrigt” av die Linke att hänga ut Kemmerichs familj och barn samt vilket dagis dom går på och deras dagliga rutiner, utifall man vill döda dom!
Vänsterextrema Tyskland visar återigen sitt rätta ansikte. CDU är globalister först och främst och konservativa sist. CDU definierar sig inte längre själva som ett konservativt parti, utan numera kallar de sig ett mittenparti. Under Merkel har CDU rört sig längre och längre vänsterut. En del tyskar hävdar, att av CDU finns bara namnet kvar. Lika kristligt och demokratiskt som Erich Honecker. Partiet fortsätter att tappa. Främst folk över 60 håller fast vid partiet av gammal vana. Känns det igen? S och gamla väljare i Sverige!
 
AfD kommer bara att bli större och större
och vanligt folk har fått nog av globalism och vänsterradikal identitetspolitik som förstör deras land. Globalisterna avskyr egentligen demokrati.
SPD(sossar) smälter bort tack vare stjärnor som Kevin Kühnert. I bästa bolsjevikstil vidhåller stjärtgossen att exempelvis BMW borde förstatligas. Ledarduon Esken och Norbert Walter-Borjans är spiken i kistan för SPD som har närmare till ett renodlat kommunistparti än socialdemokratin.

Intressant i sammanhanget är också att miljöpartiet de gröna (som också de ligger ganska långt till vänster) verkar ta rollen som det nya "folkliga partiet", ett parti för den breda medelklassen.
De ligger idag stabilt på 22-25% och är Tysklands näst största parti och flåsar CDU i nacken och deras mål, är att ta makten vid nästa förbundsval.
Die Grünen (miljöpartiet)
vill "ta ledningen" i delstatsparlamentet i
Thüringen. I valet till delstatsparlamentet fick Die Grünen 5,2% och klarade knappt spärren på 5%.

I tyska tidningar där kommentator
sfälten fortfarande är öppna, är ilskan bland läsarna påtaglig. Man undrar varför det är tillåtet att samarbeta med fd SED (DDR:s kommunistparti) med inte med Alternativ För Tyskland?
Att man skall vara försiktig med vad man skriver på twitter fick CDU Christian Hirte erfara, när han fick lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan. Efter ett samtal med den ”allsmäktiga” Merkel befriades han från sitt uppdrag. Merkel har inte länge förtroende för honom efter hans tweet, där Hirte gratulerade den nyvalde liberale regeringschefen med citat:
"valet av dig som kandidat för den politiska mitten visar ännu en gång tydligt att de röd-röd-gröna i Thüringen är bortvalda. Lycka till med den svåra uppgiften, att ena och göra ditt bästa för delstaten!"

Även andra politiker i regeringen säger till media att det var omöjligt för Hirte att sitta kvar på sitt uppdrag efter tweeten där han gratulerade den nytillträdde liberale regeringschefen.

Merkels CDU tappar 10% i den senaste väljarundersökning i helgen. Likheten mellan CDU och svenska M, är mer än slående, den är nästan identisk. Väljarkåren står uppenbarligen längre högerut, än partiledningen och väntar otåligt på att ledningen ska närma sig AfD respektive SD i främst migrationsfrågor. Samtidigt har dessa väljare än så länge en spärr, mot att själva överge CDU/M till förmån för AfD/SD som de fortfarande anser vara pöbelpartier.
 
Manegen är krattad för en mer konservativ efterträdare till AKK eller i Sveriges fall Kristersson. Detta kommer med största sannolikhet hända nu i Tyskland, när AKK avgick. Frågan är när det händer i Sverige?

Det är ganska skrämmande, att detta auktoritära mönster upprepas så många gånger - allt från Margot Wallströms famösa intervju när irländarna röstade "fel" om Lissabonfördraget till Brexit-hanteringen och JÖK. Folk skall inte tro att de har något att säga till om. Hoppas detta öppnar ögonen på tyska medelklassen.
 
Foliehatten visste att det var illa ställt i Tyskland, men han trodde ändå inte att situationen var lika galen som här. Miljöfrågorna är klart stora i Tyskland, inte minst bland de unga, precis som i Sverige. Migration, anti-Bryssel och "allt var bättre förr" är viktiga frågor som gynnar AfD.

Med AfD hotet, kan
CDU (med ny partiledare) och de gröna bilda regering i nästa förbundsval. Österrike visade vägen.
I östra Tyskland har man bitter erfarenhet av vad som hände åren 1945-89. Därför protesterar dom, när marxisterna försöker att ta makten och det är bäst att ifrågasätta makten i tid och det är vad som skedde nu. Det är lätt att se, att skiljelinjen i tysk politik löper mellan öst och väst. Öst har egna och mycket obehagliga erfarenheter av hur det kan gå, om man inte motarbetar kommunisterna i tid.

Haveriet i delstaten Thüringen kan visa, vad som väntar i hela Tyskland, om folk inte agerar i tid. Globohomomaffian vinner en pyrrhusseger här, men de tappar totalt demokratimasken, inför inte bara hela sin egen väljarkår, utan även för Europa och övriga Världen. Det var väldigt tydligt att se, att den gamle DDR-kommunisten Merkel inte är demokrat och att hon och hennes bundsförvanter inte tjänar folket, när hon så lättvindigt kastar röstresultatet åt sidan, när folket röstar fel.

Det
var väldigt smart gjort av AfD att sätta igång detta haveri. Effekten blev att man skapade stor oreda och de fick sina politiska motståndare, att helt tappa ansiktet utan att själva behöva lyfta ett finger. AfD kommer att vinna stort på detta, CDU och marxisterna kommer att tappa. Risken finns väl tyvärr att man helt sonika slutar att anordna val i Tyskland, när AfD på allvar hotar om makten. "För demokratins skull" pausar man demokratin, då folket röstar fel, än vad regimen vill! Tänk på Sjöbo!

3 kommentarer:

 1. Är det historien som upprepar sig??
  Tyskarna hade det inte fett när det begav sig och
  Bolsjevikerna var högst aktiva,som nu.
  Folk ska veta, att Merkel var obestridlig ledare bland ungkommunisterna i DDR tidigare....
  How about that???
  Hennes mor hette Herlind Jentzsch, forska Får Ni göra själv.

  SvaraRadera
 2. Globalism och demokrati är ömsesidigt uteslutande varandra.
  Demokrati är djupt förankrad i de västliga folkens kultur.
  Globalism i den totalitära elitens våta drömmar.
  Globalisterna har pengar, inflytande och resurser, demokratin har folket.
  Kampen står mellan demokrati och totalitär elitistisk diktatur.
  Kampen har alltid funnits och kommer alltid finnas.

  SvaraRadera
 3. En liten utläggning om totalitär elitistisk diktatur.
  Rörelsen finns inom människor som anser sig stå över och framför samhällets folkflertal. Den har inget med höger eller vänster att göra, dessa betecknar bara olika politiska vägar att nå makten.
  Vänsterns budskap appellerar till folkets egoistiska avundsjuka och utlovar det jordiska himmelriket, ett budskap som varit utomordentligt framgångsrikt i demokratiska länder.
  Den totalitära högern (nyliberalismen), ej att förväxla med konservatismen, har valt frihet från vänsterns totalitära makt som sitt huvudargument i införandet av sin egna totalitära makt.
  Bägge rörelserna betraktar den folkliga demokratin som ett verktyg och hinder för införandet av sina utopiska slutliga lösningar av samhällets och människornas alla problem.
  Vad som skiljer är vägen till himmelriket och vem som skall leda folket dit.

  SvaraRadera