måndag 3 februari 2020

Public Service är inte vänstervridet säger Hannah Stjärne!

I torsdags gästades Go’kväll av SVT:s vd Hannah Stjärne. Hon skulle svara på frågor som tittarna skickat in. En frågorna var om SVT har en vänsteragenda.
 
Stjärne var bekymrad över, att denna fråga kommit upp flera gånger och enligt henne, kan ett sådant påstående som upprepas tillräckligt ofta, bli en sanning för många.
Stjärne anser att man ska ”en ärlig stark balanserad diskussion” på SVT:s redaktioner. Hon hänvisar också till påstådd forskning som visar att SVT:s utbud inte har en vänstervinkling. Enligt henne undersöktes detta extra noga i valen 2014 och 2018 och då hade forskarna kommit fram till, att SVT om något, hade en lutning åt Allianspartierna.

Intressant är att notera att professor i journalistik vid Göteborgs universitet, Kent Asp för några år sedan, i en undersökning bland journalister på SVT, kommit fram till att 52% röstade på MP och på SR 54%. 80% av de anställda journalisterna på Public Service (PS)sympatiserade med något av de rödgröna partierna.

Hanna Stjärne påståenden faller platt till marken om vi tittar på de nyheter som sänds en kväll. Det är ofattbart hur Stjärne kan ljuga så. Det är allmänt känt och hur tydligt som helst, när man ser deras nyhetssändningar.

Att diskutera SVT:s vänsterinriktade verksamhet med Stjärne är som att sätta räven att vakta hönsen. Man kan lika gärna fråga Stefan Löfven, om han tycker att hans regerings politik är bra för Sverige.
 
Stjärne själv kommer från "flumliberalerna" i Uppsala "chef på UNT= Uppsala Nya Tidning, en L-tidning." De senaste PS-chefer har varit kvinnor. Lättare för "Makten" att hantera dessa! Att objektivt kommentera politik är en dygd som få besitter därför blir det mest egna åsikter och vinklingar och som överensstämmer med maktens som får utrymme. Ett opartiskt SVT/SR är därför en utopi.

Är det inte dags för Stjärne att kliva ut ur din bubbla och upptäcka verkligheten? "Hannah Stjärne: SVT inte vänstervridet!" Foliehatten har inte slutat skratta ännu, börjar få ont i ansiktet. Bästa hittills. Hon borde ha fått frågan om sin egna nuvarande politiska tillhörighet och hennes historiskt politiska ställningstaganden. Stjärne är inget annat än SVT:s Joseph Goebbels och då blir svaren därefter.
 
Vi skattebetalare betalar hennes lön för något som kallas "Public Service." Hannah Stjärne är skyldiga oss skattebetalare att presentera sina politiska ståndpunkter. Stjärne är förvirrad som de flesta skattfinansierade anställda. Inte förvånande kommentar från statsmaktens megafon. "Vänster" är inget skällsord för vänsterväljare. "Höger" är däremot ett skällsord (i nuläget) och de är främlingsfientliga, nationalister och nazister. Höger mot vänster är en återvändsgränd i allmänna val i hela Europa. Det är inte höger mot vänster som frågan gäller nu längre, det är vanliga människors kamp mot en överklass som gärna kallar sig vänster, för att de låtsas "stå på arbetarnas sida."
 
Varför bjuder SVT:s nyhets- och debattprogram mer än gärna in, okunniga vänsterpersoner och amatörforskare. Hur ofta får  professionellt kunniga personer som Lennart Bengtsson och Lars Bern vara med i STV rutan, när man pratar om klimat? Inte en enda gång! Deras närvaro skulle trasa sönder det mesta av regeringens ansvarslösa klimatpolitik och det kan SVT naturligtvis inte ställa upp på. Sanningen får inte läcka ut från skattebetalarnas PS.

Då är så mycket säkrare att ta in "experter" och "kändisar" som får tycka till om pizza. Då vet man exakt vad som kommer sägas och allt är lugnt. Nackdelen är det blir inte mycket till diskussion och man kommer aldrig fram till något konkret som går att använda och JÖKen behöver inte oroa sig, för att bli ifrågasatt. Detta kanske är huvudanledningen till att SVT ser ut som det gör?

Här några exempel på Public Services vänstervridning:
För några dagar sedan gjorde SR P1 en Ekointervju med Jimmy Åkesson. Monica Saarinen som intervjuade Åkesson
är en ökänd SD-hatare och brunsmetningen gick runt, men Åkesson förklarade rätt så bra. Saarinen visade hur partisk en intervjuare kan vara, vänstern när den är som sämst och hon försökte "sätta dit" Åkesson. Foliehatten skulle utan vidare kunna sätta dit Monica Saarinen, om han fick intervjua henne om hennes bakgrund. "Attackstämningen" i intervjun skiljer sig rätt så mycket, mot stämningen i de andra intervjuerna Ekot gjort, med någon av JÖKen partierna.

Hur intresserade är folk att fortsätta höra om SD:s historia och ältandet om att SD inte är ett parti som alla andra, samtidigt som den största uppenbara skillnaden är att SD är enda partiet som inte stått bakom massinvandringen och mörkläggningen av problemen kring den?

Vilken sosse har avkrävdes ansvar för att de hjälpte nazisterna eller tvångssteriliserade kvinnor?  Vilken vänsterpartist har avkrävdes ansvar för idoilserandet av förtryckarregimerna i Kina, Sovjet, DDR, Nordkorea och Kuba? 
Facebookgruppen "I allmänhetens tjänst", som granskar PS påstådda oberoende har uppmärksammat två aktuella exemplen.
SVT Nyheter rapporterade i fredags att en "Sollefteåbo i 40-årsåldern" har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Den mördade kvinnan hittades ihjälskjuten i ett samhälle i Sollefteå kommun på torsdagen. SVT glömmer att nämna att den misstänkte mördaren är socialdemokratisk politiker i en kommun i norra Sverige, vilket Nyheter Idag har rapporterat om. S-politikern är en iransk medborgare som kom till Sverige som gäststudent 2007, enligt nättidningen.
SVT publicerade namn och bild på en SD-politiker i Södertälje som ställts inför rätta misstänkt för att ha odlat cannabis."Varför publicerar ni namn och bild på SD-politikern men inte på S-politikern?”
Facebookgruppen hänvisar till att det enligt SVT:s egna riktlinjer finns anledning till namn- och bildpublicering om personen som "dömts eller på starka grunder misstänks är en offentlig person som en politiker, VD eller annan person i ansvarsposition".
"I allmänhetens tjänst" listar också en rad andra exempel där man kan misstänka att SVT har använt sig av dubbla måttstockar vid namnpubliceringar.
"SVT publicerar namn och bild på en person som hånar feminism och kommunism. Efterlysta människosmugglare och dömda muslimska terroristerr blir anonyma. Anställd journalist vid SVT fälls för människosmuggling och SVT betalar böter. De publicerar namn och bild på sexköpsfrikänd SD-politiker och på fd M-politiker dömd för grovt bedrägeri och en fd C-politiker dömd för samma brott" blir anonym.
Hannh Stjärne när skall du inse att Public Service är mer än vänstervridet?
Foliehatten hoppas på en ny regeringen 2022 och att den tar itu med Public Service och rensar ut allt vänstervridet, så att man kan se på nyheter, utan att bli förbannad över alla lögner!


2 kommentarer:

 1. Satan ÄR lögnare, right??
  Stjårne är??
  Klart som f. n de vill rulla på...
  ... Hatten, Sweet brother...

  SvaraRadera
 2. Det räker inte lägga ner SVT. Först skall byggnaden rivas ner och sedan marken saneras innan man bygger nytt!
  Julius.

  SvaraRadera