fredag 21 februari 2020

Vi kan se framemot en Grand finale av Palmemordet!

Många blev förvånade när Palmeåklagaren Krister Petersson(KP) uppgav för SVT:s Veckans brott, att åtal för Palmemordet kommer att ske, innan sommaren eller så läggs utredningen ned.

Petersson: ”Jag är positiv till att kunna presentera vad som hänt kring mordet och vem som är ansvarig för det.”
Det har gått 34 år sedan Olof Palme mördades. Intressant är också tidpunkten som KP gör för "avrapporteringen", att den nästan sammanfaller med årsdagen av mordet den 28 februari. Vad Foliehatten inte förstår är varför går han ut och "förvarnar" om att nu ska mördaren avslöjas? Känns som om han bygger upp för stora förhoppningar bland oss äldre. Dagens unga har inte en susning om vem Olof Palme var.

Kan det vara så, att KP vill sondera responsen från allmänhet och journalister, för att kunna planera en bra förklaring för att tysta den majoritet som kan ha en åsikt, att KP har fel. Det hela känns som ett mediespel, där man går ut och säger a men inte b. Foliehatten fick känslan av, att nu vill uppmärksamhet och skapa en dramatisk stämning och ett bra avslut.
Mordutredningen har under åren följt upp och avfärdat mängder av spår. Inte sedan åtalet mot Christer Pettersson har mordet verkat vara nära en lösning. KP har i stort sett uppfattats positivt av massmedia, en åklagare som för en riktig polisutredning till slut, efter att utredningen plågats av misskötsel och att annat gått före sunda utredningstekniska aspekter och gott polisarbete. KP avslöjade för Veckans brott att han har ”högintressanta spår” och att han har kommit närmare en lösning på Sveriges största mordgåta.
Man kan förstås hoppas, men det finns också starka skäl till att tvivla på den bild som KP medvetet givit oss. Det återstår att se och om KP verkligen levererar vad han utlovar.
Det kan också mycket väl vara så, att det här är precis samma slags rökridåer och felaktiga utfästelser vi redan sett i mängd från Palmeutredare. Denna gång om något ännu allvarliga p.g.a. vad som kommer att följa eller ….
Det troliga är, att KP:s uttalande är förberedelser för att kunna avsluta utredningen och uppfylla huvudsyftet med sitt uppdrag, att för gott hemligstämpla vitala delar av utredningen. Detta är i princip det uppdrag han har satts att utföra och som KP är solidarisk med. Precis som tidigare mörkningar av utredningen är detta enligt Foliehattens mening inte en regelrätt konspiration i syfte att dölja en sanning makten vet om och vill dölja, utan mer än inställning från makthavare att detta är vad "vi" är mest betjänta av. Sedan mordet skedde och med acceleration på senare år har föreställningar spridits och påverkat samhället, inte minst åklagare och poliser, att andra hänsyn väger tyngre än de lättviktiga skälen att allmänheten skall kunna granska mordutredningar och kunna bilda sig en egen uppfattning om vad som egentligen hände!
Foliehatten är helt övertygad om att Krister Petersson i sommar kommer att säga, att det var en konspiration bakom med flera inblandade, precis som med Kennedymordet. Om KP nu kommit på mordlösningen och att det med största sannolikhet är den avlidne Skandiamannen Stig Engström” som är gärningsmannen så vet Foliehatten inte riktigt vad han ska säga. 34 år av lekstuga för våra skattepengar, vilket haveri för rättsstaten Sedan lägger man ner utredningen. Ett stort antiklimax med andra ord. Att det skulle ha dykt upp några nya bevis mot en enskild person finner Foliehatten, helt osannolikt.
 
Man kan ju också fundera lite på följande frågor.
Vilka i samhället har tjänat på att
Olof Palme blev mördad.
Blev Olof Palme mördad av politiska skäl.
Olof Palme var motståndare till både Nato och EU.
Han ville även ha ett kärnvapenfritt
Norden.
Själva mordet har väldigt många villospår som bara en större organisation eller stat kan ordna fram.
Försvunnen dagbok och annat som saboterat utredningen.
U-båtarna som var inne i Sverige på 80 talet
och det var Väst-Tyska Nato ubåtar, förutom den strandade felnavigerade ryska u-båten i Blekinge.
Palme blev anklagad för att föra
ryska intressen och media och makten, har försökt få att tro, att det var ryska ubåtar.

Åklagare Krister Peterssons uttalande att lova en lösning på Palmemordet är rent nonsens och kan nog närmast betraktas som ett försök till en slags skademinimering. Han vet att de inte har någon lösning på mordet och att ingen kommer att åtalas, men väljer ändå att gå ut och antyda detta, och att försöka få det att se ut som om Skandia-mannen var den skyldige. Varför? Dels i syfte att försöka leverera en lösning till svenska folket samt att försöka få det att se ut som om Palme-gruppens och hans eget arbete kan rättfärdigas innan den till slut läggs ned med tiden.

Mordet på Olof Palme var politiskt och orkestrerat i samförstånd av personer högt upp i den ekonomiska och politiska sfären i Sverige. Kan anledningen till mordet vara den liberaliseringen av kreditmarknaden i och med den s. k. Novemberrevolutionen 1985, en total omsvängning av ekonomin. Palme var motståndare till detta, men informerades aldrig av Kjell-Olof Feldt som visste att Bengt Dennis skulle släppa kreditmarknaden fri. Detta var i princip en statskupp och Palme blev ursinnig.

Palmeutredningen har tidigare satsat alla sina kort på att
Christer Pettersson skulle ha mördat Palme och när Pettersson blev frikänd, så sa man att det i princip inte var någon mening att fortsätta med Palmeutredningen eftersom den som man ansåg skyldig hade blivit frikänd. Christer Pettersson mördade inte Palme. Det är vansinne att tro och det styrktes
inte av några vittnen.


2 kommentarer:

 1. Läs Sven Aners teorier.
  Fallet troligen löst...
  Personligen ger jag f-n i vilka som ordnade det hela.
  Så länge inte herr Knierem går igen.

  SvaraRadera
 2. Vad som händer just nu är att man vill ha en någorlunda hedersam avslutning av Palmeutredningen som har jobbat i 34 år.
  Man har helt enkelt tröttnat på allt. Vem skulle inte det? Efter 34 år? Nästan en hela "arbetsgeneration"?
  Hur mycket detta kostat och dragit onödiga resurser är obekant.

  SvaraRadera