torsdag 27 februari 2020

SR antyder att ”Majorens” utnämning inte är klar!

Det antyddes i SR i förgår under den "friare" intervjun med inrikesreportrarna att Björklunds utnämning till ambassadör i Rom ännu inte är klar.
Genast infinner sig konspirationstankar! Kan det bero på uppror på UD?
Kan det bero på att Majoren har den dåliga smaken att ställa upp i Lets Dance?

Ambassadörsposten i Rom är Löfvens generösa gåva till Major Björklund för att han släppte fram Löfven som statsminister, är ett synnerligen flagrant exempel på vänskapskorruption, värdigt både Löfven och Jan Björklund.

Det bör finnas ett flertal utbildade diplomater på UD som är så mycket mer lämpade och som länge stått på rad att få en ambassadörspost - än Björklund som har "yrkeshögskola" (hans egna ord när han tävlade mot femteklasssare i SvT) och som varit officer på mellannivå innan han körde ett politiskt parti i botten.

Något att gräva i för våra skickliga journalister. Aftonbladet gör det inte, inte heller DN och inte ens SvD. Dahlberg på Expressen vill nog men får kanske inte för C J Bonnier.
Återstår det oberoende SvT/SR. Godkänner Helin/Stjärne/Benkö att sända grävare till UD att spåna i hur det ligger till? Finns mycket att hämta här.
Löfven behövde inte övertala Wallström att godkänna kohandeln, men den nya Linde drar nu saken i långbänk eftersom hon inte är lika insyltad i kamaraderiet mellan SAP och UD som sin partirigida föregångare. Linde tar hänsyn till sin personal samtidigt som hon fjärmar sig från och avväpnar den politiserade Wallströmfalangen som tappar sitt järngrepp om UD ? (ledarsidorna.se har skrivit förtjänstfullt om försöken att konstituera UD till ett SAP-näste).

En nytt avslöjande av Löfven och en ny krasch för honom skulle sitta fint. Men det är väl ett önsketänkande precis som det, när Lööf i vrede avslog Löfvens första erbjudande i läggspelet om makten.
Sossarna är mästare i vänskapskorruption.

1 kommentar: