tisdag 25 februari 2020

Varför röstar unga kvinnor på vänstern?

Det svenska politiska landskapet är extremt polariserat, om man jämför kvinnor och män mellan 18-29 år och deras val av partisympatier. Sedan länge är det känt, att kvinnor röstar mer vänster och män mer åt höger. Denna polarisering bekräftas också av en undersökning som SOM-institutet nyligen genomfört .

28,6 % av männen sympatiserade med SD och M 26,9%. 23,9% av kvinnorna sympatiserade med V och S 18,0%. Väldigt intressanta siffror om man skulle omvandla det till ett valresultat! SD och M skulle få egen majoritet!

M
ed siffrorna i handen, skulle man kunna kalla det som någon form av könsapartheid. Psykologen Jordan Peterson har talat om detta ämne. Fenomenet verkar bero på generella personlighetsskillnader.

Unga kvinnor och män, kan se varandra som det värsta som finns. Hur ska dessa unga kvinnor och män kunna bilda par och skaffa barn ihop, när man ser varandra som rent utav onda? Man behöver inte blanda in politik i en relation, men på något vis blir det ändå något som ligger i bakgrunden och gnager. Männen ogillar PK, öppna gränser, Greta, radikalfeminism m.m., medan kvinnor älskar det. Tjejen vill inte inleda en relation med en ”rasist”, medan männen inte vill inledda en relation med en vänsterfeminist. Vem viker hädan först? Nu avspeglar inte undersökning alla, utan i åldersgruppen 18-29 år.
 
Skillnaderna mellan män och kvinnor är störst när de är unga. De minskar med åldern, i alla fall när det gäller sakfrågor som invandring och kriminalitet. Partitillhörighet och lojalitet etableras när man är ung och ändras först när man kommer in i medelåldern, så vi lär få dras med stora könsskillnader under lång tid framöver.
Att män och kvinnor har stora åsiktsskillnader när det gäller invandring kan evolutionsbiologiskt hänga ihop med hur de väljer partner och hur de attraherar motparten. Mäns värde för kvinnor hänger ihop med deras socioekonomiska status i hög grad och den statusen är vanligtvis specifik för ett visst samhälle.

Män kan inte enkelt ta med sig sin sociala status till andra samhällen och samhällsförändring kan utgöra ett hot mot det sociala kapital som män har samlat på sig. Invandring av många män från andra kulturer hotar den statushierarki som finns och gör det svårare för män att konkurrera om kvinnor. Män är därför mer fientligt inställda till invandring. Kvinnor å andra sidan attraherar inte män genom sin socioekonomiska status utan mer genom sina individuella egenskaper, framför allt utseende men också personlighet,
för kvinnorna är inte samhällsförändring lika hotande. Dessutom vill de gärna ha många män att välja på, när de väljer partner samtidigt som deras eget "marknadsvärde" stiger, så för dem är invandring, framför allt av män, en vinstaffär.
 
En liknande mekanism finns när det gäller konflikter mellan samhällen. Förlust i en väpnad konflikt har historiskt inneburit döden eller slaveri för män. Yngre kvinnor har tvärtom setts som värdefullt krigsbyte. Kvinnor har därför utvecklat en överlevnadsmekanism att byta lojalitet för att ställa sig in hos erövrarna och öka chanserna för överlevnad av henne själv och hennes barn. Detta kan man se när mängder av kvinnor i ockuperade länder under WW2, hade förhållanden och också ofta barn med tyska soldater.

Kvinnan är programmerad med ett stort hjärta där allt och alla ska med oavsett vad
och deras känslotänk tar över rationellt tänkande. Hon har aldrig gjort en kalkyl på detta, hon tänker inte ens i dom banorna. Kvinnor verkar ha svårare för källkritik och lyssnar gärna till vad auktoriteter säger.

Foliehatten är närmast chockad över, när han läser inlägg på FB eller andra social medier, när diskussionen kommer upp om Greta. Det är i stort sett nästan bara kvinnor som försvarar Greta med näbbar och klor och de svarar nästan aldrig på kritik, utan idiotförklarar den som kritiserar. Det visar att de följer och vrålar ut PK-normen. Skriver man någonting enligt PK-normen så bombarderas man av "Åh vad fint skrivet" och "Du är en sån fin människa." Råkar du ha fel åsikt hamnar du utanför flocken och får höra att du är en hemsk människa.
 
Kvinnor vill passa in i gruppen och vips har man en kompott med lika åsikter som sedan börjar ändras efter 24 års åldern. De kvarvarande slirar runt med grönt, blått, rött hår och allehanda piercingar.
Kvinnor är generellt mer vänster och värnar människor, familj och barn även om man prövar
ändra på dessa egenskaper.

Mannen som nu fått höra allt, hur fint och bra det ska bli har redan efter första kvinnliga åsikten börjat göra en egoistisk kalkyl. Hur fan ska det här gå ihop om inte jag ska betala ännu mer än vad jag gör idag?
Männen sitter med verktygen och kvinnorna visionerna.
Se
dan finns det personer inom båda könen som avviker från mönstret, män som är vänster. De tjänar troligtvis inte så bra och eller stöpta i en form sedan barnsben på Södermalm.
Kvinnor som har har bröder och växt upp på landet, är mer självständiga och förstår att världen är större än kaffe latte och Instagram selfies, samt att de fattar, att en produkt måste levereras via lastbil från leverantören till hyllan på butiken.

Foliehatten hade för en tid sedan en diskussion med några yngre kvinnliga släktingar strax under 25, där båda röstat V och "vet att SD är Nazister" och att MP är bra för miljön. På en fråga om de känner till kommunismens mörka historia och om de kan peka på en enda kommunistregim som fungerat där människorätt inte åsidosatts, tittar dom frågande på varann och utbrister unisont, vad menar du?
Foliehatten har också märkt att märker att tjejer har många åsikter, utan någon riktig motivering eller tanke bakom, varför man tycker som man gör. Han tror de kopierar vad politikerna spottar ur sig och samtidigt vad media vurmar för. Han kan inte förstå hur man kan ha åsikter om saker man har noll koll på.

Det var något SVT reportage Foliehatten tittade på, där de intervjuade folk och de lät bokstavligen som Löfven och Maggan allihopa, typiska sossefraser som hoppade ut ur munnen på dem. Klyftorna ökar och stärka välfärden.

SVT länken säger ganska mycket:
SVT, Rapport: Vad sa dina tjejkompisar när du engagerade dig i Sverigedemokraterna?
Johanna Stömstedt, SD: ”Dom sa upp kontakten med mig helt. Dom sa bara att då vill vi inte veta av dina värderingar, och av dig.”
Jag hade aldrig sagt upp kontakten för att någon röstade vänster, visst jag hade argumenterat emot eller bara inte brytt mig.

Det är väl de som är stora skillnaden mellan vänstern och högern. SDare bryr sig egentligen inte jättemycket om någon röster vänster, mer än att man tycker att personen är ute och "cyklar", medan kvinnor helt utesluter sina vänner om man röstar SD. 
 
Sverige ligger efter. Den nationalistiska vågen sveper över Europa och kommer knappast sluta växa förrän européerna är nöjda. Det gäller även kvinnor. Dagens höga SD-siffror är en reaktion på konsekvenserna av flyktingvågen för 5 år sedan.
Ge det lite tid så kommer även majoriteten av etniska svenskor rösta på ett nationalistiskt parti.  Det är helt oundvikligt, eftersom vänsterns politik har fört Sverige till en avgrund. 

Inlägget är Foliehattens personliga tankar och han tror att flera kvinnor inte håller med om vad han skriver. Han hoppas att det finns flera "modiga" kvinnor som inte är rädda för att uttrycka sina tankar! 

1 kommentar:

  1. Hur var det nu:
    "om man inte är kommunist vid 20 saknar man hjärta.
    Om man är kommunist vid 30 saknar man huvud"...

    SvaraRadera