torsdag 13 februari 2020

Nu har vi facit varför det brann i Australien!

Bränderna i Australien var en lång märklig följetong i svensk media, under några månader vid årsskiftet och allt berodde på klimatförändringarna enligt media.
Det var fullkomligt självklart att media inte förmedlar något som inte stämmer med den alarmistiska ståndpunkten. Ideologin var mördande, särskilt här i världens godaste land. Nästan dagligen serverades vi lögner staplade ovanpå varandra. Med regnen som nu kommit i Australien slocknade också intresset från klimatmaffian, att orera mer om bränderna! Med facit i hand kan vi nu summera vad som egentligen hände!

Givetvis uttalade sig klimatoraklet Greta för Expressen:
”På lördagseftermiddagen har den svenska klimataktivisten Greta Thunberg delat ett inlägg om bränderna på sin Instagram. Där beskriver den nyss fyllda 17-åringen hur bränderna bidragit till stor förstörelse för såväl djur som människor. Hon pekar också på att eldarna orsakat ett utsläpp av koldioxid som motsvarar två tredjedelar av Australiens årliga utsläpp.
Allt det här har fortfarande inte lett till någon politisk förändring. För vi fortsätter att misslyckas med att göra kopplingen mellan klimatkrisen och ökade extremväderfenomen och naturkatastrofer som bränderna i Australien. Det måste förändras. Och det måste förändras nu.”
 
Greta visar med sitt uttalande att hon blandar ihop väder och klimat. Det var biomassa som brann i Australien och då är koldioxidutsläppen harmlösa enligt de klimathotstroende. Har Greta försummat att ta till sig de klimathotstroende åsikter? Istället för att skolstrejka hade hon behövt gå i skolan, så att hon förstår vad hon talar om. Nu avslöjar hon, att hon är totalt okunnig och klimataktivist! Dessutom hade SVT:s Erika Bjerström den dåliga smaken enligt Expressen, påstå att Greta blir alltmer vänsterpopulistisk. Säger verkligen en del om debattklimatet här i landet, där media vet bäst.

Medias(även Gretas) agerande under bränderna i Australien visar, med all tydlighet, att brist på sunt förnuft och kunskap överhuvud taget inte existerar hos dem. Utan att skämmas har de återgett och överdrivit alla rapporter. Väder och vind är vädrets variationer och det kallas årsmån. Klimat kan inte mätas, utan beräknas ur väderdata för minst 30 år. SMHI har statistik på när hela landet har haft snötäcke på juldagen: 1982 och 2010 är de enda två åren. Vad säger det om att julen förr alltid var vit?
Förresten när det brann som värst, vem minns inte då ,vänsterpartisen Gertrud Ingelman utsaga: ”Vi är i ett klimatnödläge. Australiens bränder är bara en mild föraning av vad som kommer att hända. Att säga nej till att utlysa klimatnödläge är att inte erkänna att Göteborg står inför en klimatkris. Det är att fega ur!

Gertuds utsago är så typisk för en person som ”köpt” allt om klimathotet och det skulle inte alls förvåna om Gertrud överhuvudtaget har någon utbildning i naturvetenskap! Okunniga personer följer helst gruppen eftersom de då slipper arbetet med att kolla fakta. Hon är en typisk kvinnlig representant för klimatmaffian!
Gräsrötterna(många kvinnor) som hoppar på klimatalarmismen är de nyttiga idioter som behövs för att klimatagendan ska fortsätta att ha ett momentum! Synar man vilka organisationer och personer som driver klimatskojet är det exakt samma som äger MSM. Sverige har dessutom SR/SVT som styrs av de politiska partier med klimatskojet som agenda med MP och C i spetsen.
Bonnier
ger ut via Business Sustainability” ut tidningen ”Aktuell Hållbarhet”, det oumbärliga arbetsverktyget för dig som arbetar inom miljö och hållbarhetsfrågor. I ett av de senare numren berättar man om en ”Billiga mätare som skall skydda hjärnan från koldioxid.” Trist att redaktionen inte hann skaffa en sådan mätare, innan det var för sent.
Att det brinner i Australien är inget nytt eller ovanligt, men den här gången verkar det varit värre än vanligt. Vad berodde det på? Skall man skylla de svåra bränderna i Australien på något, så verkar misskötsel av naturen vara den främsta orsaken.
Dessutom är det bevisat att många bränder är anlagda. 183 personer greps av polisen och ca 25, för att ha anlagt bränder. De övriga har trotsat eldningsförbud, kastat cigarettfimpar etc, alltså varit vårdslösa, men utan avsikt att starta brand.
Samma sak med våra skogsbränder på våren för ett par år sedan där skogarna började brinna i +15 C grader. Polisen visste att ett antal i Sveriges bränder uppstod på så sätt.
Varför bränderna fick så stor spridning beror mycket på att Australien försummat det förebyggande arbetet för att “städa bort” brandfarlig undervegetation som regelbunden slyröjning och skapandet av brandgator. Det görs för att minska risken för spridning av okontrollerade bränder och görs naturligtvis inte under den torraste årstiden. Regelbunden slyröjning i Australien, för att bevara egendom blev kriminellt efter det att de gröna fick säga sitt. Ansvarstagande medborgare blev satta i fängelse. Dessutom är den australiska staten, en urusel förvaltare av jordegendomar. Behovet av vattendammar är stort, med återkommande torkperioder omväxlande med regn som sätter fart på den lättantändlig växtlighet.
Det finns en utbredd tro ibland människor och s.k. gröna aktivister i synnerhet, att naturen är god där den i det stora hela samarbetar i riktning mot en harmonisk balans och att det endast är människan som stör denna balans – den s.k. Gaiateorin är ett utslag av sådana tankar, fokuseringen på symbioser ett annat. 

Ett normaltillstånd i naturen är krig, både inom och mellan arter, beroende på vilken konflikten är. Krig om näring, krig om bo/växtplatser, krig om partners för att föröka sig, etc. Skogarna/växterna föryngrar sig själva på detta sätt, göder sig själva och ger plats för en del insekter och småkryp som håller naturens maskineri igång. En del djurarter blir decimerade naturligtvis men det är naturens gång, en naturlig cykel som miljövännerna värnar om.
En strategi bland vissa växter är att använda eld för att hålla ned sina konkurrenter. Sådana växter har ofta delar som är lättantändliga, samtidigt som de själva är tåliga mot skador som eld orsakar. Gräs är en grupp arter som använder eld för att hålla skuggande träd borta. Cypresserna runt Medelhavet är ett annat exempel på brandspridare håller de långsammare men effektivare ekarna stången. Australiens eukalyptusarter är på liknande sätt eldspridare. Har man sett hur det ser ut under ett stringy bark tree, så förstår man ett elden inte är långt borta.
Om man låter naturen stå otämjd så släpper man lös alla krafter i detta ”naturliga” krig, där de olika arterna som krigar kommer att använda de vapen som de har till hands, där eld är ett av dem.

Foliehatten har en trädgård där han varje år kämpar med, att ta bort ogräs och busk/träd skott och han vet att den typen av växter/buskar/träd frodas som aldrig förr, om de inte tuktas. Att sluta med ogräs- och annan bekämpning innebär att naturen snabbt tar över och det finns till och med växer som utan vidare går igen asfalt, för att sedan torka och skapa torr lättantändlig gröda.

Att genom lagstiftning frångå all kunskap om hur man sköter om växtligheten som finns sedan lång tid tillbaka är ytterligare ett bevis på miljörörelsens destruktiva verksamhet. De vill ha allt naturligt och naturen bjuder på sig själv om vi inte stävjar de värsta härjningarna som vi kan för att skydda våra hem och liv.

Att minska utsläppen av koldioxid, såsom media och klimatmaffian vill, har ingen som helst effekt, om man vill minska skogsbränderna.

Det är också bra att känna till att Australien hade sin längsta värmebölja 1923/24 med 37,8 grader 160 dagar i sträck och att Australiens värmerekord på 52,8 grader är från 1869. Temperaturer så höga som 50 grader C uppmättes 1938/39 flera platser.
Att som klimatmaffian påstå, att det blivit varmare i Australien, är ren och skär okunskap och en stor lögn! Svensk media uppgav att det var mellan +45-50 C och Foliehatten gjorde en kontroll på Yr.no. Temperaturen i Sydney var som högst 25 C och Alice Springs hade max +35 C,

Foliehatten kan verkligen rekommendera YR.no om du vill få en korrekt väderinformation. Foliehatten hade för övrigt en rolig och dropplig konversation med en ung kvinnlig miljöaktivist som påstod att Antarktis hade väldigt varmt +18 C och att isen smälter som smör i en het panna. Han tog fram data från den ryska basen Vostok från Yr.no som visade på att temperaturen under en vecka låg mellan -40-45 C. Det blev sedan helt tyst från denna kvinna. Det kanske gick upp ett ljus för henne, att man inte kan lita på svensk media!

Det inte klimatmaffian förstår är att när Co2 halten ökar, gynnar det ökad växtlighet. Med mer värme, mer nederbörd och en högre Co2 halt så blir det än viktigare att röja och sköta markerna för att minimera riskerna för egendomar, när det brinner. För bränder lär alltid uppstå och har alltid uppstått som det gör naturligt.
Det intressanta är att media numera inte ens behöver nämna ordet koldioxid längre. I Rockströms vinter prat och i rapporteringen från Australien pratas det om jetströmmar och extremväder och klimatförändringar. Orsaken nämns inte längre explicit, det har redan basunerats ut tillräckligt många gånger, så att man fick den uppfattningen att alla typer av extremväder och klimatförändringar är orsakade av koldioxid.
När man lyssnar på radio eller ser på STV kan man råka ut för klimathotspropaganda i de mest osannolika sammanhang. Foliehatten spelade in nyårskonserten från Wien, för att kunna lyssna på den lite i taget när han ville koppla av. Vid ett tillfälle handlade musiken tydligen om isblommor och då sa kommentatorn: ”Isblommor är det som vi kan se på fönsterrutor om nu inte klimatförändringarna får temperaturen att rusa i höjden.”
För Foliehatten är det fullt begripligt att vänstern omfamnar klimatreligionen, men han har så svårt att förstå, att borgerliga, liberaler och konservativa inte sätter sig in i frågan, utan sväljer detta vansinne. Foliehatten vill utlysa nödläge för politikers hjärnor, dom har i allt större utsträckning slutat fungera.

2 kommentarer:

 1. Hatten kan du din Bibel???
  Världen skall förgås av eld denna gång....
  Kosta ANDRA vad det kista vill!!
  Någon spelar efter skrifterna, i min bok.
  All skit MÖ???
  It's only MONEY,för somliga.

  SvaraRadera
 2. Idag på morgonen lyssnade Foliehatten på morgonekot. Där tog de upp att bränderna i stort sett hade slocknat. Australien hade istället drabbats av översvämningar efter regnen.
  Reportern avslutade med att säga, att det var precis vad forskare hade varnat för i 30 år med klimatförändringarna, att detta skulle hända!
  Ack ja. Har faktiskt lust att skicka ett mail till dom och förklara, att det är fult att ljuga!

  SvaraRadera