onsdag 14 juli 2021

10000 överklagande av medborgarskapsärenden!

Förvaltningsrätten i Malmö, som har det nationella ansvaret för överklaganden av medborgarskapsärenden från Migrationsverket(MV), har överrumplats av mängden ärenden som kommit in sedan lagen ändrades.

Lagman Johan Sjöö till Ekot: ”När man införde den här lagändringen 2018 var det ingen som hade förutsett det här, utan man tänkte sig säkert enstaka ärenden, enstaka klagomål på handläggningen, som vi då skulle kunna granska i domstol.”

Lagändringen innebar att den som inte fått beslut från en myndighet inom sex månader har rätt att begära att handläggningen av ärendet skyndas på. Om begäran avslås kan beslutet överklagas i domstol.

Foliehatten frågar sig, vem hjälper alla dessa personer att överklaga på en sådan industriell skala och varför, vill man stressa en myndighet att ta snabba rättsosäkra beslut, förstår man inte att våra domstolar har bättre saker för sig? Enstaka ärenden blev tiotusentals, får sorteras under Löfvens "vi såg det inte komma"-konto.

Det kanske mest anstötliga i
Foliehatten ögon var att den ansvariga från MV som intervjuades i P1 om problemet med klagomål hade ett svåruttalat namn och uppenbarligen inte svenska som modersmål. Nu kanske Foliehatten framstår som trångsynt men han tycker inte att utlandsfödda ska ha tillträde till sådana myndigheter och befattningar och han har svårt att tro att det är normalt i andra länder.

Största problemet för svenskt vidkommande är att medborgarskap delats ut så kriminella lättvindigt får sitt medborgarskap och kan sedan inte utvisas och där skiljer vi oss från våra nordiska grannländer. SD vill kunna frånta IS-terrorister svenskt medborgarskap och utvisa dem på livstid. Partiet kräver också att regeringens aviserade lagändring, om att kriminalisera deltagande i terrororganisationer, också ska kunna användas retroaktivt. M vill också att terrorister ska kunna fråntas svenskt medborgarskap, men det ska bara gälla de som har dubbelt medborgarskap.
Även KD öppnar för att diskutera medborgarskapsfrågan .

Det ska förstås inte inskränka sig till islamiska staten utan göras till principsgrund för hur den kriminella invandrarmiljön ska bemötas.3 kommentarer:

 1. https://youtu.be/kXUgHClrP-o

  Starka gripande kloka ord väl värda att spridas
  Med de politruker som idag styr polisen har den kriminella världen alla trumf på hand.
  Lägg därtill våra pk indränkta domstolar med tillhörande tjänstemän och låga straff med särskild rabatt för låg ålder är katastrofen ett faktum.
  Väl beskrivet i lbif.länk.

  SvaraRadera
 2. "..den ansvariga från MV som intervjuades i P1 om problemet med klagomål hade ett svåruttalat namn"..
  Det är nog värre än så.
  På MV skall ENBART etniska svenskar arbeta (rasism? kanske..)
  Varför anser jag det. Man behöver inte ens vara svensk medborgarare för att hantera asylfrågor/PUT/TUT på MV!
  Något som i vilket annat land som helt skulle vara en total omöjlighet, dock inte i naiva Sverige.
  Vi har läst om muslimer på MV som förvägrar kristna PUT/TUT just därför att de är.. kristna.
  Vi har sett korruptionen äta sig in i landets offentliga sektor, i många fall via importerad personal med andra värderingar. Klanen före nationen. Islam före kristna.
  Men ingen ser det väl komma?

  SvaraRadera
 3. Forts.
  Medborgarskap (svenskt) skall vara på prov i minst 5 år.
  Dessutom ska det vara återtagbart.

  Dessutom - jag KRÄVER en omgående folkräkning. NU!
  Inkl fingeravtryck på alla. "Krengkande"? Nej.
  Borde vara självfinansierande i o m att alla dubbla/trippla/kvadrupla/etc identiteter försvinner.
  Sen har vi alla samordningsnummer... Skall raderas till 100%.

  SvaraRadera