onsdag 7 juli 2021

Kina har nu också den mest moderna krigsmakten!

 

Foliehatten har försökt leta i svensk MSM för att se om de har rapporterat om den över två timmar långa utfrågningen med generaler, amiraler och en chefsekonom i den amerikanska kongressen.
Han inte inte en enda mening om mötet och utfrågningen, Utfrågningen var ganska intressant som visar att Kina inte bara eknomiskt är en stormakt utan även militärt!

Amerikansk Fox News kritiserade en av amiralerna för att han inte ville eller vågade ha en åsikt om "kritisk rasteori". Foleiahtten såg hela utfrågningen och det var ett spektakel. Budskapet var glasklart från ekonomen. USA spenderar nu 3.7% på sitt försvar och kan sträcka sig till 4%. Sedan måste de höja skatterna eller skära i socialförsäkringssystemen.

Det mesta av USA:s intäkter kommer från vanligt folk med inkomster under $250,000 dollar om året. Tjänar du över det betalar du tillsammans med lokala, counties och statlig skatt ungefär 50%.
Foliehatten har besökt USA ett otal gånger och har fortfarande svårt att smälta att den lokala skatten lägs på notan. I New York är den mycket hög om man jämför på andra sidan Hudson floden i New Jersey!

En amerikan med en medelinkomst som inte bor i en lågskattedelstat så som Florida betalar idag marginellt lägre inkomstskatter än svenskar. Skälet till varför det ser ut så här bottnar i att USA knappt har någon kapitalvinstskatt. Förmögna amerikaner begär att få betalt i aktier istället och sedan betalar de nästan ingen skatt på avkastningen. Systemet kanske är Annie Lööfs våta dröm men staten får inte in intäkter och där med inga intäkter till amerikanernas enorma försvar.

År 2017 så höll Kinas flotta "plan" en sjöparad. Det var 48 skepp som deltog. Det kan jämföras med Frankrikes flotta som består av drygt 180 skepp. Vad som var chockerande var att dessa 48 skepp utgör drygt 6% av hela den kinesiska flottan. Det är inte småskepp som Kina har till förfogande. Många av skeppen var "äldre" modeller men jämförbara med de USA har.

Nu har fyra år gått och Kina har byggt nya krigsfartyg. Deras senaste stealth-jägare är större och mer kapabla än amerikanska kryssare - vilka härstammar från 1980-talet. 2022 har Kina åtta av dessa massiva stealth-jägare.

Fox News, MSNBC, CNN och svensk media visar bara de  bisarra kinesiska paraderna som hålls då och då men väldigt sällan vad det är för vapensystem och fartyg de har byggt. Kina har råd. Till exempel är Kinas utlandsskuld är 16% av BNP medan den är långt över 100% för USA och västerländska länder. Kina har en ekonomi (PPP) som är drygt 47 gånger större än den svenska och år 2025 ungefär 30% större än den amerikanska.

Utfrågningen som västerländsk MSM (inklusive alternativ media) tog bara upp konflikten över kritisk rasteori men stämningen var inte pressad av den anledningen men av anledningen att pengarna är slut. Den etniskt homogena nationalistiska-socialistiska nationalstaten Kina är på väg att gå om det nyliberala, (neo)konservativa mångkulturella nyimperialistiska USA - ekonomiskt, socialt, diplomatiskt, militärt, teknologiskt och propagandamässigt. USA stängde i dagarna ned iranska PressTV amerikanska sida för att USA inte längre kan hantera propagandakriget med ett isolerat och framförallt fattigt shia-islamistisk semi-diktatur. Nu har det nått Atlantic Council. En Republikan politiker i kongressen vid namn Mark Green skriver nu följande på National Intrests:

"Nu hörs det till och med röster från republikaner (bortom Rand Paul) att den enda vägen framåt för USA är en multipolär världsordning. Att detta kommer från Atlantic Council är stort. Idag gick DN:s Peter Wolodarski och de pro-amerikanska liberala mediehusen i övriga norden ut med en stor anti-kinesiska pro-liberala predikning på DN: Debatt. I DN följdes av en arg anti-kinesisk ledare och en tendentiös artikel om Kina på två sidor mitt i tidningen. Nu hörs som sagt röster från det vanligtvis så neo-konservativa Atlantic Council att USA måste lugna sig. Som Rep. Green skriver så behövs det någon form av "ny världsordning" eller så kan det sluta i blodbad för både den kinesisk-ryska sidan och USA. Frågan är om man högre upp i vita huset förstår detta. Inte ens under kalla kriget så var västerländska politikerna så här världsfrånvända och extrema."

Som neo-konservativa republikanen Karl Rowe sade; vi är ett imperium nu och vi tror på våra egna lögner. Kommunisterna lärde sig av kommunismen begräsningar. Länder som Kina och Ryssland har lärt sig den hårda vägen - att kommunism är farligt. Tyskland har nog lärt sig det samma om vad hård expansiv rasideologisk nationalism leder till. Japanerna har någonstans lärt sig att ultra-reaktionär imperialism inte är brukbart. USA däremot verkar vara de sista som fattar att expansiv ultra-liberalism är farligt och förödande både för dem själva och andra. De flesta av oss (i alla fall jag) gillar USA men det elitens tilltagande liberala extremism sedan 1945 är bortom mig.

Analytiskt är det slående att Kina har utnyttjat den liberala världsordningen till sin fördel när det kommer till handel och tekniköverföring. Kina har uttryckligen sagt att västerlänningar är idioter som förstör sina länder etniskt, klimatsatsningar, kulturellt, religiöst, ekonomiskt, socialt och militärt. Detta inte sagt att de tror på någon stängd form av isolerande etnisk-nationalism. De är pragmatiker och inte rasister som Israel - vilka ägnar sig åt att "oja" sig över vad de kallar för "rasblandning" mellan judar och icke-judar.

Kina och Ryssland vet mycket väl vad vår liberala elit ägnar sig åt och att deras mål är att konservera och expandera den "liberala världsordningen" (med allt var det innebär för den lilla människan och västerländska länder i synnerhet) där USA tillåtas vara den enda stormakten och kan bortse från regelverket och deras egna liberal ideal när det behagar dem. Kina vet också att alla försök att kontrollera världen har slagit fel. Alla imperier faller till slut sönder och så även de liberala. Vi får hoppas att liberalerna inte är så pass extrema som Foliehatten tror att de är.

1 kommentar:

  1. Ryska Tsirkon, som kommer att använda samma missilavfyrningsrör som Oniks och den subsoniska Kalibr, färdas med den otroliga hastigheten Mach 8 till 10. Den amerikanska flottan har erkänt att dess försvarssystem inte kan stoppa något som flyger fortare än Mach 3.”
    USA och väst borde kanske tagga ner lite för sitt eget bästa…

    SvaraRadera