onsdag 7 juli 2021

Foliehatten trodde att snyftartiklar om invandrare var pasé!

Ibland funderar Foliehatten på journalisternas intellekt och om de har någon! Genom åren har vi sett mängder av artikel och inlägg i MSM och SVT om högutbildade invandrare som inte får ett arbete som motsvarar deras utbildning. Foliehatten har noterat att dessa ”snyftartiklar” har minskat rejält de senaste året. I alla fall tar nu DN upp om den utbildade juristen Ibrahem Mohammed som istället tvingades öppna en pizzeria. Foliehatten undrar ”Vem tvingade honom att öppna pizzeria?”

DN: ”Ibrahem Mohammed flydde från Syrien med sin familj 2013. Han är utbildad och har
högskoleintyg i juridik och i Damaskus jobbade han på motsvarande skatteverket flera år.”
Ibrahem: ”Jag har flera vänner från Syrien som tagit sig hit med läkar, ingenjörs- och juristutbildningar med sig från sitt hemland. Men när vi kommer hit får vi börja om på noll.”

Migrationsforskarna vid Malmö universitet Pieter Bevelander och Nahikari Irastorza har gjort en studie om högkvalificerade invandrares situation på den svenska arbetsmarknaden. Studien visar bland annat att svenskfödda män med låg utbildningsnivå har en högre sysselsättningsgrad än invandrare med universitets- och gymnasial examen som har levt i Sverige i över tio års tid.

Invandrare med enbart en gymnasieutbildning har däremot högre sysselsättningsgrad än invandrare med universitetsexamen. Särskilt gäller det personer från delar av Afrika och Mellanöstern, enligt studien.

Johanna Sundbeck på DN skriver "högskoleintyg." Foliehatten undrar om det är det samma som en examen?

Johanna Sundbeck som skrivit artikeln reflekterar överhuvudtaget
inte om det går att applicera syrisk lagstiftning och syrisk skattelagstiftning på Sverige. Lite som att de som kommer kan läsa och skriva på arabiska men de kan inte direkt anställas som jurister. Att Johanna skriver denna artikel är det ganska uppenbara och tyder på att Johanna och redaktören är svagbegåvade eller har en agenda. Att denna arabiska "jurist" inte själv inser att hans utbildning är irrelevant i en svensk kontext bevisar, att han helt saknar relevant kompetens och kunskap om juridik-Sverige.

Bara för några dagar sedan avslöjades det, att mängder av läkare inte har den utbildning de har på papperet. Det har varit ett problem med falska examensbevis just ifrån Syrien på senare tid, lite som klichén med taxiförarna i New York där samtliga var doktorer i hemländerna.

Vad fan tror DN egentligen? Att en läkarutbildning i Syrien motsvarar en läkarutbildning i Sverige? Nej så är inte fallet. Nu rör detta en juristutbildning men det är väl inte någon skillnad där heller. Många med utländsk läkarlegitimation, en klar majoritet, klarar inte proven för att få en svensk läkarlegitimation
och det är väl ungefär samma när det gäller att bli legitimerad jurist.

Mycket märklig artikel
och fortfarande inser inte DN och hela MSM och SVT att snyftartiklar om invandrare är totalt ”ute!” Artikeln är dessutom producerad på ekonomisidan, där man borde veta bättre. Foliehatten funderar om det var en sommarvikarie men det ser ut som att hon är någon sorts "arbetsmarknadsreporter". Hennes bakgrundsinfo om vad som är gångbart här i Sverige verkar vara riktigt urusel.

Allas vår godsägare Göran Persson som såg till att sko sig rejält yrade om att ”50% av alla invandrare ska kunna gå i högskolan och universitet"...ja OK Göran men var finns de högavlönad jobb då ?

 

2 kommentarer:

 1. Hej hatten

  Kan du förklara lite om sd agerande i eu ,,, att inte gå med i den allt mer starkare gruppen med nationalistpartier ?

  SvaraRadera
 2. Pelle! Jag har också noterat att SD inte vill gå med i denna grupp.
  Min åsikt är att SD segnlar på valet 2022 och de vill inte ge sossarna amunition om de skulle gå med. Sossarna hade använt detta i tid och otid. Titta SD har gått med de högerextrema i EU! De visar hur högerextra de är.
  Taktik helt enkelt från SD att inte gå med!
  Foliehatten skulle inte alls bli förvånad om M och KD sagt ifrån! Vill SD "spela" med oss ge inte S några godbitar som kan innebära att vi också utsätts för deras attacker!
  S- se M och KD samarbetar och vill bilda regering med högerextrema.
  Att Svensson skall fatta något är nog för mycket begärt!

  SvaraRadera