söndag 25 juli 2021

Hur kan en sådan som Per Bolund bli minister när han har ångest?

Per Bolund säger i en intervju i SvD att han har klimatångest och det pga av värmen nu sommar och översvämningar i Tyskland. Foliehatten får ångest av att en sådan galning som Per Bolund ens får ha inflytande och fabulera fritt. Ett stort tack till Stefan Löfven som släpper fram en person med ångest!

Per Bolund: ”Det är väldigt tydligt klimatförändringar!”
Kan det vara så att Bolund själv har kommit i klimateriet?
Samtidigt som Per Bolund fabulerar om katastrofer och klimatförändringar kan vi notera att det snöar i Sydafrika och i Botswana och Namibia har de slagit köldrekord med -10C.
I Kenya har kylan slagit ut årets skörd.


Foliehatten hörde på bygden från säkra källor att Per Bolund kallas för
007 på sin tidigare arbetsplats.

Noll självinsikt.
Noll koll.
Sju klimatångestattacker per dag.
MP är det betäckningen för "Mentalpatienternas Parti" ?
Som dom härjar och förstör vårt land verkar dom minst sa
gt vara i behov av vård.

Enligt en undersökning är svenskarna det folket i Europa med störst "klimatångest!"
Foliehatten anser att man ta med en nypa salt. Att dra sådana slutsatser med så litet underlag är inte relevant. Men det passar klimathysterikerna!
Vi får tacka marxistbatikhäxarna i SVT/SR med flera för den hjärntvätten som de dag efter dag sänder med olika inslag.
PS brytar ständigt varje dag mot sitt sändningstillstånd med alla sina lögner.
Det är f
ullt gjort att hjärntvätta barn. Per som har klimatångest skapar med sin symbolpolitik ett rent helvete för Svenssons som behöver jobba och sköta logistiken med att handla mat, köra barn till träningen m.m!
Du
sjuke Per, lägg in dig på en avdelning för patienter med obotlig ångest och låt oss andra vara i fred!

I sommar har vi haft
översvämningarna i Österrike, Tyskland, Belgien och Nederländerna. Många människor har avlidit och stora materiella värden har förstörts.
Politikerna i dessa länder säger unison att det beror på klimatförändringar. Att Angela Merkel och hennes efterträdare Armin Laschet skyller på klimatförändringarna och . Laschet efterlyser "klimatskyddande åtgärder." Tysklands miljöminister Svenja Schulze konstaterar att "klimatförändringarna har anlänt till Tyskland" och klimataktivister i både Sverige och andra länder instämmer. Med en röst påstår de att översvämningarna är ett bevis på att effekterna av klimatförändringarna slagit till med full kraft.

Till att börja med kan vi konstatera att dramatiska översvämningar längs centraleuropeiska floder definitivt inte är något nytt. Det är tvärtom ständigt återkommande problem med dramatiska effekter varje gång. I en av intervjuerna i SVT var det exempelvis en äldre tysk kvinna som sa i en intervju att detta visserligen var allvarligt, men inte lika allvarligt som en tidigare översvämning i samma stad när hon var ung.

För den som rest i Tyskland eller besökt städer längs de stora europeiska floderna är detta med markering av tidigare högvattennivåer och översvämningar närmast vardagsmat och finns i snart sagt varenda samhälle och by
längs de stora floderna.
Foliehatten har själv sett dessa markeringar i Cochem vid Mosel.
Titta gärna på bifoag länk.
1501 hade Passau 11,2 m över normalvatten nivå. Under 4 dagar kom det 400 mm regn. Foliehatten under om vi redan för över 600 år sedan hade klimatförändringar pga för högt koldioxidutsläpp?

Det är mycket enkelt att förklara orsakerna till
katastroferna. Trots tidigare översvämningar under flera århundraden har man byggt på översvämmad mark, Ett annat problemet är samhällets bristande förut-seende för dem och alltför aningslös låtgåpolitik och tidens ständiga förbättringar av avrinningen. Idag har vi avrinning från allt flera hustak(som vi betalar för), asfalterade vägar, parkeringsplatser och platt lagda villaträdgårdar, utdikade våtmarker och dränerade åkrar. Vattnet rinner ut i floderna snabbare än förr. Så snabbt att floderna inte har kapacitet att hålla undan.

En bra illustration finns på Wikimedia på rådhuset i Markbeit am Main. Här syns tidigare högvattennivåer. Den största översvämningen var 1784 och verkar ha varit minst 2-3 meter över marknivå. Runt uppskattningsvis två meters höjd ser vi åren 1632 (?) och strax under 1845. Lite längre ned 1704. Allra längst ned vid kanten av bilden skymtar 1990, några decimeter över marken:

Historielösheten och brist på kunskap om metrologi är nog det som stör Foliehatten allra mest. När inte ens Tysklands ledande politiker låtsas eller kan sitt eget lands historia och när ledande klimatforskare inte bryr sig om att sätta in påstådda effekter av klimatförändringar i ett historiskt sammanhang tappar man allt förtroende för dessa personer. Utan kunskap i historia kan man inte förstå samtiden och inte göra prognoser för framtiden.

Eller kan det möjligen finnas andra förklaringar än historielöshet till att man som politiker eller myndighetsrepresentanter skyller naturkatastrofer på klimatförändringar? Om man själv känner att man inte förberett sig för förväntade katastrofer och inte heller hanterat dem på rätt sätt när de inträffar kanske det är bekvämt att skylla på klimatförändringar i stället för att ta eget ansvar?

Konsekvensanalys är ett konstigt ord. En mer inkompetent regering än nuvarande får man bläddra ganska långt bak i historieböckerna och då hamnar vi i Sydamerika eller Afrika.

Om det är något som "klimatministern" borde oroa sig för och få ångest, så är det räkenskapens dag när det gäller den fullständigt stolliga migrationspolitik som MP varit med och pressat S till. Den dagen kommer snabbt allt närmare fler gängskjutningar med kopplade brott som sker. Vid det här laget vet alla att t.o.m språkrörsskorna är för stora för Bolund.

Han befinner sig på "Klimat-Greta" nivå och vill naturligtvis helst kunna skådespela som hon inför stora fora som FN osv.

Svenssons oroar sig inte speciellt mycket för klimatet och låter inte heller sig lura av att under nyhetstorkan under sommaren att media försöker koppla ihop isolerade väderfenomen i olika delar av världen till en klimatkris där Jorden går under imorgon..

Om/när MP åker ur riksdagen i nästa val kan äntligen en verklig miljöpolitik börja formas istället för det hopkok av extremist- och sörja som MP står för nu. Dessutom tjänar landet på denna sorti genom att S äntligen slipper ur MPs tvångströja av hot om regeringskris och kan börja bedriva fri förutsättningslös politik till gagn för Sverige.

När det är ovanligt kallt i Sverige, så kallar man in en meteorolog som förklarar att det är bara naturliga variationer i vädret.
När det är ovanligt varmt eller regnigt, så kallar man in en klimathysteriker som oemotsagd får predika om jordens närstående undergång i ett klimat harmagedon.

Medierna dammsuger just nu hela världen på extremväder, för att kunna skrämma upp folk att Jorden undergång är nära. Att det är mycket kallt på södra halvklotet kommer de aldrig att förmedla!


2 kommentarer:

  1. Tack, Marcus - din krönika är som en frisk fläkt!

    SvaraRadera
  2. Båda MP språkrör är skrämmande okunnig de slänger ut lögner iett

    SvaraRadera