fredag 16 juli 2021

Är det början på slutet av EU som vi ser?

Varför nöjer sig inte EU sig med fri rörlighet för varor och tjänster, utan de styrande i EU har som ambition att de ska ta över allt. EU har blivit något helt annat än vad vi röstade för, toppstyrningen kommer att göra att fler går britternas väg! Medlemsstaterna ska bara vara bihang och alla beslut skall tagas i Bryssel av en elit som inte representerar folkviljan i medlemsländerna. England gick ur av den orsaken.

EU har nästan
lagt medlemsländer under sig och på väg att genomföra sitt slutmål - Den Europeiska Demokratiska Republiken = DDR.
Idag är Polen, Ungern och Tjeckien en stor vagel i ögonen på de styrande i EU som vägrar böja sig för alla diktat från Bryssel.
Vem glömmer när Stefan Löfven åkte till Polen och försökte tala polackerna till rätta och som vanligt ljög han flagrant, när han fick frågan om invandringens problem. Sverige hade inga problem enligt Stefan Löfven. På nätet förundrades folk över att det fanns personer som röstade på denna komplette idiot!

Polens regering styrs av Lag och rättvisa (PIS), har under en längre tid satts under hård press och hot av maffian i Bryssel för att rätta in sig i ledet.
Polens författningsdomstol har i ett utslag klargjort att centralmakten i Bryssel inte har befogenhet att ge order till den polska regeringen, att de skall följa EUs diktat.Polska nationella lagar väger tyngre än EU-direktiv när dessa krockar med varandra.
När kommunisterna föll blev man inte av med korruption som etablerades under kommunismens välde. Det gäller bland annat rättsväsendet och för att komma till rätta med det har regeringen stärkt möjligheterna att kunna vidta disciplinära åtgärder mot korrupta domare, där deras åtalsimmunitet kan hävas.

Det är mer än patetiskt att det svenska etablissemanget med Stefan Löfven i spetsen överhuvudtaget öppnar munnen och har synpunkter på Polens rättsväsende.
Sverige är ett av få demokratiska länder som överhuvudtaget inte tillämpar maktdelningsprincipen och som har ett av västs mest politiserade domstolar.
Alla domare tillsätts av regeringen. När kritik riktas mot detta har svaret blivit att tillsättningarna sker efter kompetens. Foliehatten tycker det är underligt för vi har haft flera mycket uppmärksamma fall/domar, där man måste vara totalt blind om man inte inser, att domarna har varit politiska. När skall korrupta domare, åklagare advokater i Sverige utredas.

Foliehatten hoppas att Polen, Ungern och Tjeckien blir nästa som lämnar monsterunionen EU.
Sverige är en de länder som slaviskt följer alla diktat från Bryssel.
EU är som Sovjetunionen fast i en annan förpackning...man inskränker frihet och dödar demokratin. Redan nu ser vi hur EU pådyvlar medlemsländerna lagar som begränsar friheten.
Om Polen eller andra EU länder inte själv får bestämma sina egna lagar existera det inte längre några länder i Europa. Då har
all makt koncentrerats till Bryssel och EU har förvandlats till en diktatur.

Snart kommer vi inte att ha råd att köra bil nu när bensinbilar och dieselbilar ska förbjudas. Elbilar är bara för de rika.

Snart är EU:s arbete med att utforma riktlinjer för "hållbara investeringar" som kallas "taxonomi" färdiga och klara, för att ett beslut inom kort. Taxonomin innebär detaljerade riktlinjer om vad som är "klimatvänligt" och "hållbart" som investeringar.

Hela detta projekt har för Sveriges del hittills gått väldigt dåligt eller rent ut sagt uselt, eftersom Löfvenregimen har lagt sig platt på marken. Sverige anslöt sig inte till Finland och deras krav. Foliehatten hörde igår på finska nyheter alla hamnar i Finland är belagda med is och det kom ett blankt nej från EU, att Finland får använda extra olja för att hålla hamnarna öppna. Allt för koldioxidutsläppen. När beslutet snart fattas kommer det att bli en katastrof för ett antal samhällssektorer som kommer att missgynnas kraftigt av de nya riktlinjerna. Det gäller den svenska skogen, vår vattenkraft, våra biobränslen och mycket annat.

Foliehatten undrar vilka kompletta idioter det finns i den s.k. svenska regeringen.  Munlädret Baylon tyckte det var bra att EU kommer att införa tullavgifter på varor som inte är producerad klimatneutralt. EU vill med andra ord starta ett handelskrig mot flera länder med Kina i spetsen med tullavgifter. Har de något att tänka med i Bryssel?
Är de så korkade att de inte inser att Kina kan svara på dessa tullavgifter med att vägra leverera komponenter till den europeiska industrin och i Sverige skulle bara efter 2 veckor mängder av industrier stänga igen pga av brist på delar från Kina. EÙ kan titta på Australien och vad som hände där när de försökte "mästra" Kina. Australien har ni den sämsta ekonomin på 50 år.

Folket i Polen har en ryggrad. Det kan knappt syltryggarna i Sverige stava till, när dom sitter och tittar på allsång på Skansen och viftar med Prideflaggan som ett gäng chucks.

EU är en sammanslutning av överbetalda tyckare med större makt än de kan hantera! Inte många länder i Europa är i behov av överstatlig regim och definitivt inte Sverige! Det är
inte värt alla de miljarder vi strör ut av skattemedel för att vissa politiker ska sola sig i den tveksamma glans EU ger!

Foliehatten har noterat att Tyskland gör aggressiv försök att via EU ta makten i Europa. Angela Merkel såg till att hennes ”nickedocka” blev no 1 och via henne dikterar Merkel vad andra länder skall rätta sig efter. När flera andra länders intressen går emot tyska intressen så gäller inte EU-kollektivet helt plötsligt.

4 kommentarer:

 1. Verkar som om vädret ger blanka f-n i vad EU anser.
  Tyskland, Belgien och Holland dränkta i detta nu.
  Spännande tider. Snart till Finland igen och fri andning...

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Översvämningarna är ingen överraskning. DE är tättbefolkat och platt.
  Vid ett ev kraftigt ökat flöde så har vattnet ingen plats att ta vägen. Alla vattendrag är "inkapslade", inga sjöar som buffert. Inga marginaler.
  Ett sen länge känt problem men Mutti Merkel kan inte heller såg det komma?

  SvaraRadera
 4. Väl beskrivet.
  EU har utvecklats till en federation som vi inte röstade om.
  Och våra våra sjuklöverpolitiker verkar helbelåtna med den utvecklingen.
  Folkurbytet, demoleringen av vår elförsörjning samtidigt som de ska ta ifrån oss våra bilar
  Som fungerar i vårt klimat.
  Nya pålagor i form av gigantiska stödpaket och nu senast är tydligen vårt skogsbruk och vattenkraft en nagel i ögat.
  Och våra politiker låter oss, för att uttrycka sig grovt, stillatigande bli ” rövknullade” utan att protestera.
  Kan vi tror på ett ärligt val och ett hopp om ändring 2022?

  SvaraRadera