tisdag 27 juli 2021

Foloiehatten skickar e-mail till Sydsvenskan när de skriver att folkomrösta i Ungern är "löjligt!"

 Foliehatten läste i söndagens Sydsvenska ett inlägg av Jesper Sahlin där han tycker att Viktor Orban vänt sig det ungerska folket så att det kan folkomrösta om HBTQ.lagen. Jester tycker det är löjligt!
Foliehatten fattade pennan och skickade ett e-mail till denna Jesper och döm om hans förvåning han fick svar från Jesper!


Hej Jesper!

Är mycket förvånad när jag läste ditt inlägg om Viktor Orban!

Ungern är till skillnad från Sverige en demokrati! I Ungern vill man nu folkomrösta om denna nya lag. I Sverige folkomröstade man om vindkraft i Malungs kommun och motståndarna vann! Trots folkviljan bryr sig inte den S-ledda ledningen i kommun om resultatet utan beviljar bygglov för dessa verk på fjället.

Det visar att Sverige tagit stora steg mot en demokratur. Vi skall inte tala om regeringen som dagligen går in och styr överallt.

Du verkar inte ha noll koll på vad ungrarna skall rösta om och vad lagen innebär och vad det står i EUs charta!

Alla svenska partier förutom SD som la ner sina röster i EU parlamentet för att fördöma den nya homosex lagen i Ungern. Lagen innebär att all information om homosexualitet till minderåriga förbjuds som är under 18 år. Enligt Orban så är det för att stoppa pedofili.
Lagen har ingenting med huruvida homosexualitet är lagligt eller inte och homosex är tillåtet i Ungern. Det har att göra med sexualundervisning i skolan. Den enda sexualundervisning som behövs är den strikt biologiska. Sexleksaker, ställningar, sexuella böjningar och annat skall inte förekomma alls i sexualundervisningen. Det är ett fritidsintresse som barnen i så fall kan utforska när de är vuxna.

Lagen innehåller bl.a.
Pedofili - strängare kontroll av personal före anställning i kontakt med minderåriga samt ännu strängare rättslig praxis att döma personer som begått pedofilbrott. Hålla pedofildömda helt borta från yrken där de kommer i kontakt med barn.
Skydd av barn mot all ändamålsenlig sexualisering exponerat mot minderåriga oavsett hetero eller annan typ av sexualitet pornografi, reklam m.m.
Skydda barn mot att visa reklam, indoktrinerat kulturmarxistisk propaganda om könsbyte.
Skydda föräldrarnas primära rätt framför alla andra att bestämma över uppfostran av sina barn
En värdegrund föräldrarna själva har och som även EU har deklarerat i sin charta för grundläggande rättigheter.

Lagen är en framsynt lag som deklarerar att vuxna har rätt att leva helt i frihet enligt vilken åskådning och sexuell läggning i Ungern, medan barn skall endast lära känna den naturliga sexualiteten anpassat till deras nivå.
EU
såg en chans att klämma åt Ungern och att EU ville visa sin makt! Det handlar helt enkelt om att hbtq-rörelsen i maskopi med det perverterade etablissemanget vill trycka sin propaganda på minderåriga. Ungern gör helt klart rätt här. Låt barn vara barn så tar de nog själva reda på hur de vill ha det som vuxna.

Jesper jag hoppas att du förstår att Viktor Orban med sitt agerande har gjort schack och matt på EU och den svenska MSM.

MVH Marcus Zadenius

Svaret från Jester Sahlin:
Hej Marcus! Tack för ditt mejl.

Det är inte odemokratiskt att folkomrösta om en lag förstås, men det framstår åtminstone som en aning märkligt att först införa lagen, sedan plötsligt folkomrösta om den för att den drar på sig kritik.

Ditt exempel om vindkraft i fjällen kände jag inte till, men det är inte första gången politikerna gick emot en kommunal folkomröstning. Folkomröstningar i Sverige är inte beslutande utan bara rådgivande, vet inte om du kände till det.

Du verkar tycka att den ungerska hbtq-lagen är väldigt bra, och det står dig fritt att tycka det – såväl Sydsvenskan som jag själv har motsatt uppfattning och delar EU-kommissionens kritik. Men även om du sympatiserar med lagen borde du kunna se att den inte är förenlig med det Ungern förbundit sig att leva upp till som medlem i EU.


Ha en skön fortsatt sommar!

/Jesper Sahlin

1 kommentar:

  1. Mycket bra att du reagerar med mycket välmotiverade frågor. Själv tar jag mig för pannan när Sahlin skriver att Ungern (och andra EU-länder) skulle ha förbundit sig att ge små barn undervisning i HBTQ-frågor.
    En stark reaktion från den Nederländska regeringen mot den nya lagen i Ungern gick ju ut på att landet skulle bestraffas på hårdast möjliga sätt. Nog finns det massor av oerhört mycket större och viktigare frågor för EU-länderna, som politiker och media kunde fokusera på ...
    Slutligen: att inte känna till vindkraftomröstningen renderar den skribenten underbetyg i min bok.

    SvaraRadera