onsdag 28 juli 2021

Deep state har problem!

Det finns politiker och journalister som stör sig på de här "memsen" - men det är inte systemhotande eftersom det krävs att eliter direkt bryter med policy.
Säkert är det många som undrar vad är mems? Detta hämtat från nätet:
”Mem är en term myntad och ett begrepp skapat av Richard Dawkins 1976 i boken Den själviska genen, samt vidareutvecklad i The Extended Phenotype. The Gene as the Unit of Selection (kapitel 6). Mem definieras i den senare  som:

En ur kulturarvet utbruten enhet, hypotetiskt sett analog med en specifik gen, och lydande under samma naturliga urval beroende av sina fördelar inom den egna idéfenotypen för sin överlevnad och utbredning i kulturmiljön".

Ni kan också se ett klipp från Youtube. Läs gärna kommentarerna!

Vad är då systemhotande? När Polens och Ungerns styrande liberalkonservativa partier vägrade anpassa sig till kulturella uttryck av liberalism och direkt motverkade detta genom egna lagar. Det är därför du ser sådana hårda reaktioner från EU. När Storbritannien lämnade EU ansågs det också vara systemhotande. Kina är ett växande hot mot systemet på grund av deras snabbt växande ekonomi och enorma försvar. Om Kina går som de vill kommer de ha passerat Grekland i PPP och BNP per capita år 2035 vilket gör Kina i princip ett I-land. Kina är därför livsfarliga och det är därför MSM - även i Sverige öser/spyr galla över dem.

Donald Trump ansågs inte systemhotande men på grund av hans
ibland mycket märkliga populistiska beteende och då ansågs han problematisk för eliten. Den anti-imperialistiska vänstern som skiljer från liberala organisationen ANTIFA) ses ibland också som ett hot och den här vildvuxna högern anses problematiska även om de inte är ett hot.

De som idag har makt är tokdesperata och gör precis vad som helst för att behålla makten. Titta på Stefan Löfven! Han har sålt ut Sverige totalt och sossarna sitter i händerna på ett parti som tack varje röster från Stockholm precis klarade spärren till riksdagen. Det är MP som dikterar agendan, med känt resultat. Nedläggning avkärnkraft, utbyggnad av vindkraft. Stopp för utbyggnad i Lysekil och nu senast på ett smart sätt sett till att Cementa på Gotland får stoppa sin produktion. Listan kan göras längre med alla vanningheter som MP hittat på.
Men det ligger nog mer i potten. De är nog inte bara rädda för att förlora makten utan än mer på vad som då kan komma fram om folk utanför elitetablissemanget, deep state, kommer åt historiken i statsapparaten. Detta gäller framförallt Sverige och USA. Löfven och Biden är marionetter. Utmanarna är systemhotande.

Om du antar
att det som står på nätet är en sanning och sedan tittar på hur otroligt hårt dessa eliter reagerar och agerar ser i all fall man ett mönster. Det mönstret är att de har kastat handskarna och finliret och tar till alla möjliga metoder och grepp som bara för något år sedan skulle resulterat med all rätta i ett ramaskri i medierna.
Makteliten försöker på alla sätt komma åt och förbjuda vad som avslöjas om maktens korrupta handlingar.
Idag kan makten vräka ur sig dumheter, lögner och ologiska resonemang i en aldrig sinande ström och de får ingen som helst kritik i medierna för detta. Tvärtom, medierna uppmuntrar denna lava av skit. Resultatet är det vi ser. Medier och personer som totalt tappar alla hämningar och agerar precis som alla desperata gör. I ren panik

Du blir ett hot mot eliten om du har någon form av makt eller position som ger dig inflytande. Det är först då eliten slår till. Expressen
har hängt ut personer, när de sagt eller hittat något. De bråk du ser mellan Aktuellt Fokus -Samnytt och trollen på Twitter.
Trollen på Twitter är ganska så irrelevanta. Det leder inte till några effekter för någon annat än att någon eller några blir ledsna. Om Expressen knackar på din dörr - då är det över för dig. En person som Zlatan har rätt mycket maktkapital - tillräckligt för att aldrig hamna i trubbel. Den dag Zlatan inte längre är storspelare och ”gullegris” för media, så har inte samma beskydd om han nu väljer att gå utanför vad etablissemanget anser är PK. Du kanske har märkt att det är väldigt tyst på många av våra NHL-stjärnor. Det är för att de inte har samma beskydd och har blivit tillsagda att hålla en låg profil resten av livet i utbyte mot att inget skvaller kommer fram.

Visst kan "mems" skapa ilska hos eliterna men det riktiga hotet kommer från människor med makt.
Om Ulf Kristersson började röra sig åt höger på riktigt eller om Nooshi Dadgostar gått åt vänster på riktigt. Då hade de hängts i högsta trädet av andra eliter.

Är tiden kommen för att jaga "nazister" som gör mems? Deep State är satt under stor press och det hotar också Sveriges etablissemang. Felet som är lätt att göra är att man tar upp situationen mellan länder. Det är inte USA mot Kina och Ryssland eller någon annan. Delar av systemet i USA bekämpar djupa staten i USA, delar av systemet i Kina bekämpar djupa staten i Kina och delar av systemet i Ryssland bekämpar sina delar av den djupa staten.

Den djupa staten består av industrikomplex och underrättelsetjänster som samverkar globalt. Sverige är en central del i detta globala djupa-staten-komplex. Därför är vad Trump, Putin och Xi Jing Ping satte i rullning
som är systemhotande. Vi har här två och en f.d. världsledare som vill göra sig av med "deep state". Detta hotar etablissemanget i Sverige på riktigt. Det är absolut systemhotande.

Vissa delar i Kina, USA och Ryssland samarbetar och koordinerar sina drag för att minska den djupa statens manöverutrymme. Dom är satta under stark press. Vi ser att nu blir det lite översvämningar och lite bränder som flammar upp. Det är inte nog för att lätta på trycket för det händer större grejer som är dåliga för den djupa staten.

För 20 år sen var det annorlunda. Vid en sån här exponering för 20 år sen hade det
brutit ut ett krig. Nu finns inte utrymme för att mobilisera så mycket kraft längre. Då blir det lite bränder, nån explosion, och lite översvämningar. Det bröt ut nåt litet rebellkrig nära Turkiet ett tag för nåt år sen men det "kriget" kom av sig och rann ut i sanden.

Det vi ser
idag, är att lojaliteter skiftar inom underrättelsetjänsterna. Det gör att det finns yttre hot mot Sverige som kan blottlägga saker som Estonia, Palmemordet, ja kanske till och med Krüger och Dag Hammarskjöld. Om lojaliteter ändras inom underrättelsetjänstkollektivet kan det komma att släppas information om dessa händelser utomlands ifrån. Det är systemhotande för Sverige.

För hur skulle det se ut för vårt
etablissemang om de var tvungna att redovisa alla lögner de serverat svenska folket? Den presskonferensen skulle Foliehatten vilja se. Undra vilka som skulle få ta den presskonferensen? Lena Hallengren, Mikael Damberg eller kanske Ibrahim Baylan?
Fram tills denna presskonferens sker så jagar politikerna "mems" och nazister istället. Allt enligt påbjuden kuliss.


1 kommentar:

 1. ”Dan Eliasson är regeringens lieman" – Jan Norberg om djupa staten
  https://youtu.be/_5UZFLjgP14
  Ge akt på Jespers intervjuteknik.
  Påläst skarp inträngande - lysande
  Ljusår från de köpta pk journalisterna

  SvaraRadera