fredag 30 juli 2021

Intresset för OS är rekordlågt!

Årets OS har fallit under en media skugga och måste vara en av de minst uppmärksammade OS någonsin. Det pratas knappt om det, nyhetssidorna har inga stora rubriker kring OS och OS stämningen är bortblåst. Har media tappat intresset för OS?

I skrivande stund har Kina 18 OS-guld och USA 14 OS-guld.
Detta OS kommer Kina att överta USAs roll som världens ledande idrottsnation. Media väljer att rapporter om det lika lite som de rapporterade om Kinas nya rymdstation.

I Sydsvenskan såg Foliehatten att de ansåg att Kinas idrottsfabriker levererar. Foliehatten anser att det finns fler länder som är idrottsfabriker. Se på Norge och skidsport. Regimmedia får/kan ine skriva något positivt om Kina och Ryssland. Politiken har också vandrat in i idrotten.

Att det är vänsterpolitik ser vi när det damlandslaget i fotboll knäböjer för BLM och Foliehatten ansåg att de hade fått större rubriker om det använt ett annat böjande: dogy style!

Med sin ekonomi har Kina ”råd” att satsa på idrott precis som alla andra länder. De länder som satsar pengar på sin idrott får också medaljer.

Foliehatten gissar att intresset är så lågt, att det rör sig om ett uppskjutet OS utan publik och att IOC bevakar tv-rättigheterna som hökar. Visar du så mycket som en stillbild så riskerar du att få advokater på halsen. En mycket tråkig utveckling. Sedan är det väl inte otänkbart att OS som företeelse befinner sig på ett sluttande plan och bara blir mindre och mindre populärt.

Det är inget ovanligt att Kina ligger högt i medaljligan tidigt, men brukar tappa under friidrotten.
Även om de är på frammarsch även där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar