fredag 2 juli 2021

Franska generaler pratar inte i klartext utan ger antydningar om vem som styr agendan!

 Pensionerade och aktiva höga franska militärer har gjort upprop! De har fått in artiklar i fransk press där de kräver åtgärder mot ökande kaoset och brottsligheten.
Situationen med generalsupproret är så allvarlig att den franska regeringen öppet hotar att straffa aktiva militärer som skriver under
ett brev. Ett brev där 13 företrädare för Frankrikes högsta militärledning hävdar i ett sensationellt öppet brev som publicerats i landets alternativa media. De anser att Frankrikes vänsterliberale president Emanuel Macron begår landsförräderi genom att underteckna FN-avtalet om migration.
Visst börjar det kännas olustigt för lille frälsaren Macron när glåporden från småfolket inte tystnar och till råga på allt, riktar stats appar
atens "egna" frän kritik mot chefen. Det ska mycket till för att generaler ska rikta kritik mot sin president i form av ett öppet brev. De vet nog saker som gör makten/Macron oroliga.

Pensionerade generaler är inte bundna att förbli politiskt neutrala som militärer i aktiv tjänst. Hur exakt tänker Macron gå tillväga för att straffa fria medborgare? Ska ex-militärer beläggas med munkavle livet ut? Det är mer än uppenbart att Frankrike havererar, desto hårdare åsiktsförtryck.

Här har vi en liten fortsättning på den debatten, när man på Fransk TV intervjuar en general som råkar beröra vem det är som äger den media som nu kritiserar militärerna.

Detta är vansinnigt dråpligt
och har redan blivit en klassiker när intervjuaren bara sitter och skriker "QUI QUI QUIIIIII?" tills intervjun blir avbruten.

Storartad underhållning
och vilket enormt hat som glöder i intervjuarens ögon när han skriker sina Qui? Qui? Qui?.

En del kanske drar liknelser med vad som hände i SVT! Mohamed Omar berättade i Aktuellt för cirka 10 år sedan, att han ansåg det vara sionismen som utgjorde det stora hotet. Men jäklar vilken dålig stämning det blev i studion. Det bör påpekas att generalen inte säger jude, utan han säger att media styrs av de som kontrollerar samhället.

Om du skulle fråga Expo så är dessa begrepp synonyma. Själva "föreställningen" om att det finns krafter som kontrollerar både samhället och medierna är en så kallad "antisemitisk tankefigur".
Alla som på något sätt antyder att det finns något bakom draperiet måste jagas och brännmärkas. Det är en de viktigaste härskarteknikerna i deras verktygslåda.

Vad gäller ordet - Qui? - så hoppas
Foliehatten att det görs till en meme av althögerns nätoperatörer.
Här bör man
känna till att vänstern inte alls är judevänliga och man är emot staten Israel och de stora judiska maktkoncentrationerna. I stort sett alla vänstersinnade Foliehatten känner hyser agg mot Soros, Rockefeller, Goldman och Sachs med flera. En större andel av antisemitiska brott begås av vänstern. Det är ungefär som när migranter anklagar svenskar för främlingsfientliga när migranter själva är mycket fientliga till grupper andra dem själva.
Det är en komplex frågeställning. Vad är egentligen judefientlighet och på vilket sätt manifesterar den sig hos olika grupper?


För att börja med det enklaste så finns det några områden som är helt tabu att beröra och i första hand så gäller det ifrågasättandet av den judiska offermytologin.
Detta är också ett av de områden där judar och judisk makt agerar som en monolit när de utmanas. Här är det väldigt få människor, åtminstone i västerlandet, som törs ifrågasätta detta öppet och i vissa länder är det dessutom olagligt. Inget riksdagsparti i Sverige skulle ens tänka tanken att ifrågasätta offermytologin. Här är det blott så kallade nazister som vågar att utmana tabut.

Nummer två på tabulistan handlar om att anklaga judar för elaka saker
och det spelar ingen roll om dessa elaka anklagelser är sanna eller inte. Att ens nämna falska flaggor som bombningen av King David Hotel, den så kallade Lavonaffären, attacken mot USS Liberity eller händelser som den så kallade Apolloaffären där Israel stal uran från USA eller att gräva för djupt i saker som mordet på Folke Bernadotte eller mordet i Lillehammer är idag en karriärdödare för alla inom offentligheten.

Vad gäller detta område så är detta ett tabu som under de senaste decennierna vuxit i omfattning. När jag var yngre så fanns det kritik mot saker som dessa inom vänstern. Idag är ju allt ovanstående klassat som "konspirationsteorier" - det spelar ingen roll att det är sant - och det är få inom den etablerade vänstern som vill eller vågar att utmana. Muslimer och nationalister är de enda som fortfarande pratar om och kritiserar händelser som dessa.

Vad gäller kritik mot Israel så har detta länge varit tabu inom den borgerliga högern medan en mer fientlig hållning har varit standard inom vänstern. Men även här ser
Foliehatten en tydlig svängning inom vänstern. Kritiken mot Israel är inte längre lika stark som den var för bara tio år sedan. Idag måste man gå till muslimska eller nationalistiska grupper för att ta del av en genuin Israelkritik.

För inte länge sedan så var till och med socialdemokratin motståndare till överstatlighet och ekonomiska avregleringar och man kritiserade öppet Bonnier och Wallenberg. Det fanns då också en mer radikal vänster som var drivande i kampen mot globalismen. Allt detta är mer eller mindre helt utplånat idag. Det är inom nationalismen som kritik mot detta står att finna.

I takt med att finanskapitalismen och de stora företagen blir alltmer woke så minskar även vänsterns avoghet mot kapitalet. Idag är det lättare att hitta kritik mot finanskapitalismen och dess aktörer inom nationalismen.

Vänstern har alltid varit kulturradikal, det ligger så att säga i dess natur. Vad gäller detta område så är det endast reaktionärer och nationalister som stått emot denna sorts semitism. Undantaget mot den regeln är väl kanske gamla gojkommunister som Frank Baude, men dessa utgjorde ju alltid en förkrossande minoritet.
Roger Scruton sa i en intervju att "Alla som inte tror att det finns ett Soros-imperium i Ungern har inte observerat fakta, men det är inte nödvändigtvis ett imperium av judar." En intressant utveckling är att nationalister vill att Nyans kommer in i riksdagen. Det vore en ödets ironi att vänstern driver sin ideologi med hjälp av judar och nationalister med hjälp av muslimer.

Foliehatten vill starkt påpeka att inlägget handlar om vad som sker och inte är ett inlägg om hat mot judar eller Israel! Foliehatten har följt den tråd som de franska generalerna lagt och försöker sig på en beskrivning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar