torsdag 15 juli 2021

Upp som en sol och ner som en pannkaka passar bra på BLM!

Foliehatten såg häromdagen ett program på SVT som handlade om Ku Kux Klan! Ett minst sagt skrämmande program.
När man sett programmet inser man att organisationen BLM har en del legitima krav. Vad många svenskar inte riktigt förstår är att USA fortfarande är ett fruktansvärt rasistiskt samhälle och då i synnerhet mot afroamerikaner.

Afroamerikanerna kom inte till USA som migranter, utan som slavar. Det är någonting helt annat. Frågan är om om inte har USA någon form av ansvar för att hjälpa dem att integreras ekonomiskt. Detta har inte USA gjort. Vad USA däremot har gjort är sabotera deras traditionella kultur och ekonomiska möjligheter.

På1960-talet började afroamerikanerna
att hamna i fängelse.. Vad som egentligen hände på 60-talet var att brottsligheten ökade dramatiskt på grund av liberala reformer och diktat från rättsväsendet. Det tog lång tid, närmare 30 år, för amerikanerna att få ordning på detta genom inlåsning. 300 mord i New York 2018, 3000 mord 1990. Inlåsningen började på 80-talet och eskalerade på 90-talet. USA och New York fick
ett mer civiliserat samhälle. Liberaler var emot inlåsning hela tiden och är det fortfarande vilket vi kan utläsa från år 2021och januari, när Joe Biden installerades och nu har brottsligheten ökat dramatiskt.

Foliehatten är inte alltid sympatisk med invandrarkulturernas orimliga krav men när det kommer till afroamerikaner, aboriginer och indianer så finns det goda skäl till att vara sympatisk inställd till dem.

Fortfarande har inte USA gjort upp med indianerna om ersättning för de markområden de helt enkelt roffade åt sig. I Little Big Hornbergen pratar det federala USA med sioux indianerna, men där kompliceras bilden av oljefyndigheter.

Det ingen tvekan om att BLM togs över av liberaler som sedan gjorde om BLM till någon något helt annat. BLM gick från att agitera från polisvåld samt att förespråka att svarta skulle få vettiga jobb till att handla om HBTQ+ och att man inte skall få uttrycka sig rasistiskt. Sådant kostar ingenting för de liberala eliterna. Alla afroamerikanska rörelser har gått den här vägen. Först kommer afroamerikanerna med högst legitima krav och sedan är det några vita liberaler som tar över trådarna och gör om rörelsen till något helt annat. Annars säger det här klippet rätt mycket om vad den amerikanska vita eliten ägnar sig åt.

Foliehatten kan sympatisera med vissa uttryck av BLM eftersom svarta i USA lever under svåra förhållanden. Detta innebär inte att han sympatiserar med allt det som BLM står för. Han har själv med egna ögon och med nyfikenhet pratat med en hel del svarta och försökt förstå deras inställning till de vita.

Den inte helt obekante Malcolm X såg igenom en del av hur vita rika judiska och kristna liberaler agerar. De låtsas vara sympatiska men att när det kommer till kritan så vill de inte se någon förändring. Malcolm X om vita liberaler.

Det intressanta med Malcolm X är att ahn talar om sitt folk som negrer. Vi är många, negrer, araber, européer osv, som inte delar den judeoliberala uppfattningen om att ordet är kränkande.

När brottsligheten exploderade på 60- och 70-talen var det precis det recept som Sverige idag har implementerat. Rehabilitering och massiva pengar på bidrag. Att man gjorde det är orsaken till brottsvågen. Man släppte ut psykopater för att de var "rehabiliterade". Och under 60- och 70-talen pågick ingen "nyliberalism", tvärtom snarare.
Det var liberaler på 60- och 70-talen som drev på för att detta recept skulle implementeras, dvs att släppa psykopater lösa. På 90-talet med Clintons triangulering så hjälpte man till lite för att få ordning på det. Detta efter att republikaner och väljare uppnått resultat med just inlåsning. Efter förra året i synnerhet så är inte polisen lika aggressiv och då skjut brottsligheten i höjden. Stimulanspengar till trots.

BLM har avtagit i USA så nu får man klara sig själv här i Sverige. Man måste då konkurrera med dödande av poliser och migranter som dödar varandra. Det är väl så här: BLM i Sverige märker att väldigt få bryr sig om vad de har att säga. För att få höras kanske man då måste ställa upp i samtal med andra och det vore riktigt farligt.
Den eskalerande brottsligheten, Pisa-resultaten och utanförskapet är precis vad sossarna vinner på. Kan man ta sig ur förortslivet och jobba kanske man får andra värderingar och röstar fel. Man kan rent av inse att det strukturella förtrycket kommer från den egna gruppen som håller en kvar. Såsom Al Pacino säger i Gudfadern 3 när han ville lämna det kriminella livet: när jag i tunneln såg ljuset och trodde att jag var fri så sög de mig tillbaka.

Vi får se hur smart det var av
BLM att göra rasfrågan till den centrala politiska frågan. Vad de inte tänkte på, är hur vita kommer att använda CRT när situationen väl blir outhärdlig.

Foliehatten anser att USA bör hjälpa afroamerikanerna samt inuiterna och indianerna till ett bättre liv. De tillhör USA precis som samerna tillhör Sverige. Afroamerikanerna tillhör USA på grund av att de kom på ett slavskepp mot sin vilja. Inuiterna och indianerna tillhör USA eftersom de tillhör ursprungsbefolkningen. Han anser att en nation bör ta hand om sina egna men också blicka utåt.

Foliehatten anser att de som har legitima skäl att befinna sig i en för dem främmande nationalstat så som samer i Sverige eller ursprungsbefolkningen i USA har rätt till sympati. De bör få känna sig inkluderade i nationalstaten och delta på lika villkor med lika rättigheter. han är också en vän av utlandsbistånd till fattiga länder även om han är ytterst kritisk till hur SIDA hanterar biståndsfrågor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar