måndag 12 juli 2021

EM-finalen i fotboll var politik på högsta nivå!

Många som såg EM-finalen i fotboll mellan Italien och Belgien noterade säkert, att strax innan avspark, hur båda lagen gick ned på knä. Foliehatten har noterat att Italien gjort det även mot Belgien. Belgien är precis som England ett lag som knäböjde inför varje match, så Italiens knäböjar strategi har varit att inte knäböja "på eget initiativ", men att däremot "solidaritets knäböja" om motståndarlaget är ett knäböjar gäng. England har gjort det genom hela turneringen. Foliehatten undrar vilka krafter som påverkar lagen att gå ner på knä, ser väldigt koordinerat ut. Såg nästan inövat ut. BLM den är en pandemi för förvirrade fotbollsspelare! De är slavar under politiskt korrekthet.
Naturligtvis var även den där radiobilen
lite intressant som körde ut bollen på plan innan avspark, dagen i ära, helt klädd i regnbågsfärger. Tydligen tycker någon att en EM-final i fotboll är ett utmärkt tillfälle att trycka på med propagandan. Sport har blivit politik!

UEFA förbjöd faktiskt Tyskland från att HBTQ-propagera inför Ungern-matchen, men gör nu själva en politisk manifestation i finalen. Det finns förmodligen olika åsikter inom UEFA är min gissning, och kanske att Englands fotbollsförbund dessutom haft lite mer att säga till om inför finalen på Wembley. Ett tag tänkte jag faktiskt att HBTQ-radiobilen var en kupp som UEFA inte stod bakom. Vem vet?

Ska bli intressant att se vad som händer i Premier League nu när den drar igång med publik på läktaren. De har knäböjt i ett helt år, men då fanns det ingen publik på plats som kunde bua. Foliehatten tror personligen att vi nu har sett det sista engelska fotbollslaget knäböja och det vore i så fall en liten men viktig seger för det hårt prövade engelska folket. Allt som visar att historien inte har en förutbestämd riktning utan går att påverka stärker moralen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar