måndag 26 juli 2021

När skall snyfthistorierna upphöra?

Återigen får vi en snyfthistoria serverat av SVT. Roshan Hashem utbildade sig för att bli väktare. En utbildning som kostade tiotusentals kronor. Efter utbildningen sökte Roshan jobb hos Securitas. Hon fick jobbet, men då krävdes det att hon skulle ta av sig sin slöja under arbetstid.

Vi kan notera att enligt EU-domstolen har arbetsgivare rätt att ställa det kravet. Arbetsgivarens rätt är tyngre än religionsfriheten på arbetstid enligt EU. Känns lite märkligt att hon nämner kvinnors rätt, då det gäller slöja. Är inte slöja ett sätt att kuva kvinnor? Det är ingen logik i
Islam. Uniform ska bäras utan religiösa tecken. Fattar man inte det så är det tveksamt om man ens klarat utbildningen utan bara kvoterats fram på kön och hudfärg - som verkar ske överallt nuförtiden.
Inte heller förstår Roslan att det är arbetsgivaren som bestämmer hur arbetsgivaren vill ha arbetet utfört och klädsel. Inte hon som eventuell anställd. Vi ska inte påtvingas en massa religiösa symboler i det offentliga rummet. Det ska vara neutralt. Om man inte fattar det är man obotligt dum i huvudet. Skulle du jubla om väktare, blåljuspersonal mm gick med massa vänster symboler på sej?


Roshan: ”Jag blev väldigt besviken. Jag hade fått jobbet och tvingades tacka nej. För jag tänker inte ta av mig slöjan.”
Det är inte arbetsgivaren som vägrar henne jobbet, det är hon som vägrar anpassa sig efter jobbets klädkod. Du får inte ha din egen jacka/tröja/keps på dig heller när du jobbar
hos Securitas.

Foliehatten noterar att Roshan är islamist. Frågan är vad hon gör i de otrognas land, det är trots allt ett brott mot den delen av Islam som islamisterna bekänner sig till och kommer hamna i helvetet. Tar hon även emot de otrognas pengar. Den enda gången det är OK, är "allmosan!" Varför gnäller hon om hon visste att dom förbjuder religiösa symboler?

Foliehatten tycker att det var på tiden att EU drivit igenom detta beslut i EU-domstolen. Slöjan har tidigare varit det enda som man verkligen har kunnat stämma arbetsgivaren för när det kommer till anställning, men i slutändan måste den som betalar för arbetskraft ha det yttersta ansvaret över vem man vill anställa och vad som gäller på jobbet. Om slöjan är så viktig i ens liv, så borde personen själv informera arbetsgivaren om detta, så att tid sparas. I förebyggande syfte borde varje arbetsgivare uppge på sin hemsida vilken policy de har om uniform m.m.

Sverige är underbart! Via Ratsit och Lexbase kan man få fram ganska mycket uppgifter.
Roshan är 20 år och bor i ett radhus med stor gräsmatta, tillsammans med sin 25-åriga syster, som tycks vara handikappad, samt hennes mor Bushra Mohammed. Roshan äger 2 fordon, Bushra Mohammed äger 1 fordon
och hon är dömd för brott i Sverige.

Det svider i islamisterna nu när det finns ett utslag som säger att det inte är diskriminerande. En fråga som Foliehatten är lite nyfiken på om SVT glömde ställa. Varför hon väljer att inte anpassa sig till svenska normer, seder och bruk?

dana här reportage luktar aktivism lång väg. Det är säkert en lokal islamistklubb som skapat nyheten och redan kollat innan hur Securitas arbetar. Securitas är ett känt namn, närmast synonymt med ordet "väktare" ungefär som ABAB var. Det är ett tydligt tecken på islamismens hybris när man försöker ge sig på strukturella företag att få dem att krypa till korset. Så här jobbar BLM och andra marxistiska grupper, islamisterna har lärt sig att de har marxisterna i ryggen för sin sak.

Foliehatten har läst igenom kommentarer på Instagram och Facebook. Det var intressant att se, att 99% av alla som kommenterar detta på Instagram tycker att det är rätt beslut. Läser man kommentarer på Facebook under Aftonbladet artiklar och på Instagram så ser man att vindarna har tvärvänt.

Svenska folket är dödströtta på all
a snyftartiklar om muslimer som trycks ner i halsen på dem. Desto fler som vågar säga ifrån, desto fler vågar ta bladet från munnen. PK eliten lipar förstås och tycker det är rasism. ”Hon kan inte ta av sig slöjan, hon har inget val.” Dessa muslimska kvinnor beter sig som om det där tygstycket var fastvuxet på deras hjässa. Ville Roslan ha det jobbet så var det bara att ta av sig hucklet. Problemet för Roslan är att släkten inte skulle acceptera hennes val och risken skulle vara att de puttar henne från balkongen eller häller kokande olja över henne och det är hon nog inte så sugen på.

Ingrid och Maria åtalades för hets mot folkgrupp. Det handlade om en text som de hade publicerat av någon som var orolig för hur muslimska apotekare skulle kunna komma att agera vid kris. Skulle de muslimska apotekarna i första hand prioritera muslimer och ge dem den medicin de behöver?Ingrid och Maria ansåg med stor sannolikhet – ja. Frågan är om det inte är med stor sannolikhet likadant inom hela samhället.

I U
SA har det ändå fungerat att ha en Europeisk mångkultur samt också med många andra nationaliteter som tex japaner, indier osv. Där är de allra flesta i första hand amerikaner och i andra hand är de irländare, greker, italienare, japaner och tom de allra flesta afrikaner är i första hand amerikaner och i andra hand afrikaner.

I Sverige är det inte så. Här är man i första hand muslim, i andra hand är man kurd eller somalier och svensk är man bara när det är något som gynnar
dem själva.
Man vill äta kakan men ändå ha den kvar. Rättigheter är man jättenoga med och det är jätteviktigt att omgivningen anpassar sig efter
deras kultur. Skyldigheter är bara något för svenskarna och för det svenska samhället.

När en muslim vill att omgivningen anpassar sig efter muslimen så är det självklarheter medans om det svenska samhället vill att muslimen anpassar sig efter samhället så är det rasism, diskriminering och islamofobi.

Hur svårt ska det egentligen vara att hålla sin religion privat? Det är så det svenska samhället har fungerat och vill man som muslim inte ha det så så finns det väl ett antal andra länder att bosätta sig i, förslagsvis ett muslimskt land.
Det pratas om vita människors privilegium men om man ska vara ärlig så finns det nog inga mer pr
ivilegierade människor än muslimer. Muslimer får säga vad de vill om svenskarna utan konsekvenser. Muslimer får begå brott mot svenskar utan att det rubriceras som hatbrott trots att det finns tydliga rasistiska motiv.
I många fall får muslimen rätt och samhället anpassas efter muslimen. Skolor som slutar servera fläsk för att gå muslimerna till mötes.

All
kritik mot Islam är islamofobi och all kritik mot någon muslims agerande är rasism och islamofobi. Moskéer ploppar upp som svampar och på en del håll får man ha sina böneutropp.

I Sverige finns det lagar mot månggifte och man får heller inte gifta sig med barn. Dessa lagar tillämpas inte när det gäller muslimer. En muslimsk man fick tom
4 bostäder betalt av svenska skattebetalare, så att han kunde ha en separat bostad per fru med familj.

Svenskar utsätts för mord, misshandel, våldtäkt, rån, förnedring och hot bara för att de är svenskar samtidigt som svenska politiker och media beskriver en helt annan verklighet där muslimska kvinnor inte kan gå utanför dörren utan att svenskarna rycker slöjan av dem.
Om vi låtsas att det faktiskt hade varit sant att svenskarna rycker slöjan av muslimska kvinnor (det enda exemplet jag kan komma på var en påhittad historia, men ändå) titt som tätt, vad är isf egentligen värst att råka ut för?

Att få sin slöja ryckt eller att bli levande begravd, våldtagen, ibland av flera stycken, att bli misshandlat och tvingas ta emot gärningsmännens urin i munnen eller kyssa skon samtidigt som det filmas, att mördas, att rånas och förnedras osv?
Det är dags att vissa ,
personer faktiskt börjar "checka sitt privilegium" och slutar gnälla.

Securitas har följande självklara regel för sina anställda:

Uniformen skall inte kombineras med attribut av religiös eller politisk innebörd utan uppfattas som neutral av den allmänhet som möter den i vår tjänsteutövning.”2 kommentarer:

  1. bra och klargörande - personligen finner jag det obekvämt även med huckleförsedd personal på Apotek eller ICA, men där har man tydligen inte samma klara regler som inom Securitas (rollerna är ju förvisso olika i de olika fallen).

    SvaraRadera