torsdag 8 juli 2021

Foliehattens syn på Simrishamn efter 3 veckor!


Som Foliehatten nämnt tidigare bor han i det absoluta centrum av Simrishamn i ett nybyggt hus 
med 15 lägenheter. Idag hade vi besök av de som installerat ventilationen.
 
Foliehatten måste säga att han blev smått imponerad av detta system. Det fantastiska var att firman har sitt ko
ntor/tillverkning i Värmö/Billeberga bara 3-4 km från Teckomatorp. Installatören visste vem Foliehatten var – han läser hans blogg!

I alla fall finns det möjlighet att styra lufttillförseln själv. Är det som nu varma dagar och svala nätter ställer man om systemet så att den tar in den svalare luften ute ifrån på natten och på dagen den svala luften från systemet. Är det kallt ute ställer man in på återvinning. I badrummet kan man skruva upp hastigheten på ventilationen. Ingen paxfläkt utan riktiga grejor. Där fanns också ett filter som redan efter 3 veckor var nedsmutsat. Smutsen tvättas bort och efter 1 år byts detta filter ut.

På den provisoriska altanen har 2 stycken fiskmåsungar behagat bosätta sig och de har på ren svenska ”skitit” ner altanen. För ett par nätter sedan var det ett enormt liv vid balkongdörren och där satt dessa 2 ungar. Föräldrarna förde ett oväsen och anföll Foliehatten som fick retirera in i lägenheten. Han har följt dessa måsar och de för en väldig väsen när de kallar på sina ungar.
Foliehatten har glömt att nämna att altanen gränser till en trädgård med mycket barr och lövträd och där häckar många fågelarter. Favoriten är Rödstjärten.

Att Simrishamn är en turistort visste Foliehatten om, men att
det var så många turister var en överraskning. Av en torghandlare(100 m från lägenheten) som vi handlar jordgubbar och även kantareller fick vi hör att alla rum hotell/vandrarhem/Bed & Breakfest är fullbokade v 29-31 i Simrishamn och orterna runt om.

Bara för några timmar sedan gick Foliehatten en sväng ner till hamnen och på vägen passerade han 8-10 krogar och samtliga var mer eller mindre fullsatta. Igår när Danmark förlorade på en tveksam straff var det en rejält liv med ölstinna fotbollsfantaster.
Folklivet påminner om södra Europa. Har också fått höra när turistsäsongen är över återgår livet till det normala och även priserna!
EN stor öl kostar 105!

Foliehatten måste säga att flytta till Simrishamn har varit ett rejält lyft. I Teckomatorp och byar i samma storlek finns det ett ICA eller Coop affär och ett par pizzahak.  Idag kan han gå ut och ta en öl när känner för det.

Dagen har ägnats åt att sätta upp gardinstänger med åtföljande borringar i hårda ytterväggar och uppsättning av lampor med de nya DCL-kontakterna. EU bestämde att alla EU-länder skulle införa dessa 190701.
Foliehatten har också kollat in livsmedelsaffärerna och den fräschaste är nybyggda Willys! ICA Brunnshallen är gammal och sunkig.
Det är Axfood som äger Willys och deras aktie kan Foliehatten rekommendera.
En annan aktie som Foliehatten starkt kan rek är Dividend group. Är du snabb och handlar får du utdelning direkt med 0,25
aktie. Den kostade idag 3.35-3,45.
I veckan fick Foliehatten på dessa Dividend en aktieutdelning i Transfer Group 1,2 aktie. Man fick en aktie per 4 i Dividend!
Det blir många gratisöl framöver!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar