tisdag 6 juli 2021

Sveriges grundlag behöver skrivas om så vi får ett politiskt system som är värt namnet!

 Politiken i Sverige hade varit så mycket bättre om man fick regera i fyra år efter ett extraval. Som det är nu så vill inte ens oppositionen ha extraval eftersom de fattar att om de vinner så hinner de ändå inte genomföra något vettig innan det blir val igen.

Idag ser vi en politisk charad där alla bara maskar, fifflar och för en taktik, för att försöka komma ur den här situationen med så mycket anseende som möjligt i behåll. Det vi får beskåda är Sverige största lekstuga. En sak kan vi förvänta oss när krutröken lagt sig om så inte förrän efter nästa val och det är att mästerförhandlaren kommer att ha förhandlat bort S från makten. Epitet mästerförhandlare blir han också av med. Rödskrikan AL åker även hon med i slasken.

Det är dags att se över lagstiftningen när en regering tillträder.
En budget skall vara klar vid regeringsbildningen och statsministeromröstning. Det sätter press på partierna. Utan en klar budget så får man inte bilda regering och är därför inte ett alternativ.
Idag kommer vi att få ett scenario där Stefan Löfven väljs igen, utan en klar budget. Att sossarnas budget kommer att falla är ganska klart och förmodligen kommer han att få en budget från högerblocket, för ingen vill ha ett val i februari/mars nästa år. Fyra partier som styr med det enda gemensamma att de ska hålla ett parti på 20% ute från inflytande. Politiken är helt oväsentlig.
Grundlagen behöver skrivas om, så att vi får ett politiskt system som är värt namnet, idag är det en teaterföreställning.

Annie Lööfs maktbegär är ett oerhört underhållande avsnitt i dagens svenska politik. Lööf har varit framme flera gånger i tv och radio i regeringskaoset. Samma gälla självsäkra skrikiga röst. Inte tillstymmelse till rannsakan eller självtvivel efter allt hon ställer till med. Tänker främst på de sju personer som knivskadades i Vetlanda och som indirekt är Lööfs ansvar Hon går över lik för makten, precis som Löfven och hans malplacerade undersåtar i S.

Foliehatten kan konstatera att Stefan Löfven och hans sossar inte är värdiga representanter för svenska folket. De representerar invandrare och bidragstagare.

1 kommentar:

  1. Du är alltför optimistisk om Sveriges framtid.
    2022 kommer S peka på den så kallade oppositionens splittring samtidigt som Lövet, med fullt bistånd från HELA MediaSverige, kommer hylla sig själv som den ansvarsfulle hjälte som räddade Sverige från C19, SD, borgare, ekonomisk ruin, politisk kaos och invandrarkaos.
    I och med att HELA Sveriges samlade mediekår samt alla departement och hela administrationen tillsammans med näringslivet kommer jubla ikapp över att Sverige förunnats detta geni till statsminister kommer vanliga svenskar tro de är dumma då de tänker och känner annorlunda än Sveriges intellektuella giganter i Stockholm, de kommer därför lydigt rösta S, utom den lilla tokvänstern som röstar V och MP.
    MP kommer för övrigt räddas kvar i riksdagen genom stödröstande valdatorer.

    SvaraRadera