söndag 26 september 2021

Feminister vill ha en lagändring om åldersskillnad på de som har sex!

I en debattartikel publicerad av Aftonbladet argumenterar Elaine Eksvärd för en lagändring vad gäller byxmyndighet. Hon tycker att åldersskillnaden ska vara max fem år när det kommer till ungdomar. Tyvärr preciserar hon inte hur den nya lagen skulle kunna utformas, hur gränserna för femårsregeln ska se ut. Femårsgräns för de i åldrarna femton till tjugo?

I en artikel från den sextonde april i år tar Elaine upp den nya franska lagen som refererar till.
Elaine: ”Lagen gör undantag för fall där åldersskillnaden är mindre än fem år, vilket Dupond-Moretti motiverar med att han inte vill se åtal "mot 18-åringar som har sex med en flicka som är 14 och ett halvt år och som samtycker."

Initiativet till lagen kom från den franska senaten. Åldersgränsen sattes där först till 13 år, vilket president Emmanuel Macron och hans regering höjde till 15. I fall med incest är gränsen 18 år.

Foliehatten undrar om Elaine vill se även den delen av den franska lagen som gör undantag för artonåringar att ha sex med fjortonåringar. Flera studier visar att skillnaderna vad gäller mognad är betydligt större mellan dessa åldrar än mellan sjutton och tjugotre.
Den uppenbara godtyckligheten bottnar den i att det inte finns någon vetenskaplig metod för att kvantifiera mognad. I framtiden kanske man kan göra tester, scanna hjärnan eller liknande för att komma fram till en standard att utgå ifrån istället för att gå efter ålder eller så kommer man aldrig prioritera sådan forskning, det sistnämnda känns troligt för Foliehatten. Det hela blir ett problem när biologi krockar med juridik. Dessutom utvecklas könsorganen klart innan hjärnan.

Foliehatten anser att
Elaine mest svamlar. Är man 15 år och vill ha sex och ger samtycke till sex med en 25 årig kille – vad är då problemet - låt, dessa bestämma, själva. Vill Lisa 17 ha sex med Olle 33... låt henne göra det om det är ömsesidigt. Tycker man femton är för låg ålder får man höja gränsen. Men att resonera som att det skulle ha någon betydelse hur gammal den andra parten är svårt att motivera.
Det verkar som om Elaine totalt glömt bort att vi har invandrare i Sverige. Där förekommer att mycket äldre män gifter sig med unga flickor!

Elaine: ”Juristen Hanna Bergvall påpekar på problemet att Sverige i dag inte har några lagar för att skydda ett osäkert tonårsbarn som utnyttjas sexuellt: ”Frankrike, som inte haft någon sexuell, myndighetsålder, införde nyligen en byxmyndighe 15 år. Samtidigt införde de en femårsregel för att skydda tonårsbarn mot äldre vuxna, Sverige borde införa samma skydd för barnen.”

När det gäller 15 åringar så är det ganska individuellt från person till person om de är mogna för en sexuell förbindelse. Men hur långt skall detta gälla med 5-års regeln? 17-18-21-24 år. Det blir ju konstigt om en 17 årig tjej inte skulle kunna ha en sexuell förbindelse med en 23,5 årig kille. Det känns som att det har börjat bli någon slags kristen sexuell moralpanik på senaste år. Självklart så skall sexuellt utnyttjande aldrig vara godtagbart. Men det är något helt annat.

Foliehatten anser att Elaine vill misstänkliggöra män. Vi har det omvända omvända. Verkligheten ser inget vidare ut. Det är kvinnor i 40-80 års åldern som har sex med pojkar under 18, särskilt om pojkarna är i beroendeställning till dem. Du har flera fall på HVB hem, Arbogakvinnan är väl ett exempel på en myndighetsperson som använder sin maktställning för att få sex.

Mittnytt i Stockholm skriver om ett fall: ”Jourhemsmamma dömd. Hade sex med ensamkommande pojke. Sexfilm del av tingsrättens bevisning. En kvinna i 30-årsåldern hade en sexuell relation med en ensamkommande pojke som hon var jourhemsförälder åt. En del av bevisningen var en sexfilm som pojken spelat in.
Nu har kvinnan dömts för sexuellt utnyttjande av barn.”

Från ett samhällsperspektiv så undrar
Foliehatten om det verkligen är något större problem? I artikeln framställer Elaine det som att någon äldre herre bara kan komma fram till en 15-åring och ge henne lite komplimanger, så blir det sex, men så funkar det inte i verkligheten. Foliehatten skulle nog säga att andelen 30+-are som skulle kunna få omkull en 15-åring är försvinnande liten, oavsett hur många komplimanger de ger tjejen och av de som faktiskt är kapabla till det så är det nog inte direkt alla som är intresserade av att ligga med tonårstjejer.
Om en 15-årig flicka är så lättmanipulerad att hon mot sin egentliga vilja övertalas att ha sex med en
30-årig man så kommer hon att vara minst lika lätt att manipulera av jämnåriga pojkar, vilket såklart inte är ett dugg bättre.

Förmågan att ha ömsesidigt tillfredsställande sex är en träningssak som så mycket annat. Om man bara väger in den aspekten är förhoppningsvis alla mer lämpliga att ha sex med en ung människa som tjugofemåringar snarare än femtonåringar. Man blir bättre på att trycka på de rätta knapparna.
Men om man även väger in överläge, intellektuellt och emotionellt blir det ju trots allt en annan femma. Det är nog bättre att människor som i runda slängar är på samma våglängd i det avseendet lär sig tillsammans än att någon som är bättre på att manipulera inleder en sexuell förbindelse med någon som är sämre på att stå emot eventuell manipulation (även om den sker undermedvetet)?
I vissa fall kan nog en betydligt äldre person göra den yngre tillfredsställd och allmänt lycklig, men då får de väl helt enkelt smyga lite med det. Vissa 13åriga tjejer
ser ut som vuxna kvinnor. Det betyder inte att dem är det. De är knappt halvvägs till att ha färdigutvecklade hjärnor. Det är massa år tills de får rösta eller supa. På alla andra sätt anser samhället tydligt att de ej är mogna nog att ansvara för sina handlingar. Väldigt tydligt. Att anse det är OK för vuxna att vara med fjortisar, påvisar väldigt tydligt en total avsaknad av karaktär. Riktiga män håller sig till vuxna kvinnor

Det är lite lustigt att Elaine tycker att det är bra att tonåringar utforskar sex med varandra, men det per definition är skadligt om en tonåring har sex med en som är mer än fem år äldre. Det kan väl vara lika skadligt och utnyttjande oavsett ålder? Det är inte direkt så att de flesta tonårskillar bara ligger med tjejer om de går halvt i giftastankar.

På det hela så låter artikelns förslag mer som en reflektion av författarens personliga uppfattning om att sex mellan tonåringar och äldre herrar
är äckligt, än något som faktiskt försöker lösa ett existerande eller kommande samhällsproblem.20 kommentarer:

 1. O.T.
  Nu har det hänt igen. Vi har en polismakt som är särskilt hårdhänt mot pensionärer.
  https://youtu.be/idkF6OUOKIU

  Fientliga krafter har tagitmakten i Sverige säger journalisten Börje Peratt efter att blivit brutalt utsatt för polisvåld. Landförrädarna i riksdag och myndigheter låter sig villigt köpas säger han.

  SvaraRadera
 2. Snälla hatten ,,,, jag önskar att du skriver om pandemibluffen,, vet att du svalde betet med hull o hår , men hur tänker du nu ?

  SvaraRadera
 3. Jag är orolig för dig. Tänker på dig och hoppas innerligt att du kryar på dig.

  SvaraRadera
 4. Nån som vet om hatten bor i Simrishamn isåfall finns inte hatten i livet

  SvaraRadera
 5. "Foliehatten har bott lite mer än 2 månader i Simrishamn och han stormtrivs." Så skrev han den 25 August
  "Den 15 oktober startar de sju strålningar som Foliehatten skall genomgå med varannan dags mellanrum. Om inläggen uteblir dessa dagar så förstår ni varför".
  Vad har hänt?

  SvaraRadera
 6. Om ni går in o tittar på ratsit

  Marcus Wieslaw Zadenius registrerades som avliden 2021-09-27.

  Tyvärr är det så tackar för den här tiden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Startat hormonbehandling.
   Risk, stor, för mardrömmar och självmordstankar!
   En möjlig händelse.
   Sorgligt vad som än hände...
   R:I:P

   Radera
 7. Det gick fort. 25 september;
  "Denne läkare ringde upp Foliehatten en söndag em för att berätta att han pratat med en läkare på Onkologen i Lund och de var eniga om att strålning var det bästa alternativet. Foliehatten passade på att säga till denna läkare att han tyckte han var en utomordlig bra läkare som tog sig sådan tid för sina patienter."
  R.I.P.

  SvaraRadera
 8. Jag förstår inte kalle vad hände

  SvaraRadera
 9. Jag läste det precis på Ratsit. Verkligen tragiskt. Vi får hoppas att han åtminstone inte led alltför mycket innan han dog. 💐

  Hatten av för alla engagerade och välgrundade krönikor.

  Vi får önska hans sambo allt gott trots det inträffade.

  SvaraRadera
 10. Finns det ingen anhörig som kan säga vad som hänt ,,, tror att hatten gärna hade att nån sån berättade ,,,, tänker på när hatten var sprutad o vilka biverkningar detta hade på hatten

  SvaraRadera
 11. @Pelle och Foliehattens följare, vi är några som frågar oss vad som hände. Några, eftersom det inte var många som har kommenterat hans sista inlägg. Varför, kanske var han kontroversiell från sin forna arbetsplats Universitetsbiblioteket i Lund eftersom inget ämne var tabubelagt och han sa sin hjärtats mening och sån får man inte vara i Woke Sverige. Han var bildad, kunnig, ibland lite mångordig om det mångfaldiga Sverige. Han var politiker för Libereralerna i Teckomatorp men lämnade för att rösta på ett annat parti och därmed blev han glömd. Hans bortgång medför att en röst för yttrandefrihet har tystnat. När han en söndag får ett samtal påminns jag om Sjunde Inseglet (Ingmar Bergman)
  - Vem är du?
  - Jag är döden-
  - Har du kommit för att hämta mig?
  Förvisso har vårt jordeliv ett slut men Foliehatten blev det några markörer som avslutade hans sista ord på jorden. Låt därför de sista orden i hans sista mening blir en förhoppning att hans och min önskan uppfylls "något som faktiskt försöker lösa ett existerande eller kommande samhällsproblem."

  Vila i frid Markus och dina inlägg kommer att finnas så länge det allmäktige Internet finns kvar.
  Din bloggläsare och vän Messkalle

  SvaraRadera
 12. Fina ord messkalle. Hatten är saknad!

  SvaraRadera
 13. Ja hatten är saknad ,,, inget snack om saken ,,,, han började förstå mot slutet vilka ledningen i sd var , men det tog tid att få upp ögonen ,,,, nästan allt han skrev var klockrent ,,, allt utom om att sd var ok o att pandemin var en bluff ,, jag tror att mot slutet höll han sej lugn med att skriva nåt om bluffen ,,, jag tänker att sprutorna förkortade hans liv ,,, nån som vet om hatten tagit sprutorna ,,, tycker att vi kan fortsätta kommentera här ,,, det hedrar väl hatten eller vad tycker ni

  SvaraRadera
 14. Nej, Du skall inte missbruka någons namn eller taga hans plats.

  SvaraRadera
 15. Nu börjar t o m jag förstå.
  Ännu en röst för friheten har tystnat. Oväntat snabbt.
  Någon som minns Kurt Lundgren? Ytterligare en frihetens röst.
  Nu har ännu en av de jag respekterar på Internet försvunnit.
  Låt oss andra försöka arbeta i Hattens anda för friheten och mot socialismens (och EU:s) förtryck.

  SvaraRadera
 16. Vila i frid, Marcus. Kommer att sakna dina knivskarpa blogginlägg.

  SvaraRadera
 17. rip Marcus tack för alla fantastiska inlägg du gjort genom åren ..Har läst mins 90 %

  SvaraRadera