fredag 24 september 2021

Foliehatten är under medicinsk behandling!

Anledningen till att det inte kom ett inlägg igår var att Foliehatten befann sig i Lund igår för att få insatt guldmarkörer i sin prostata.

Foliehatten har under flera år dragits med förhöjda värden på PSA. Han blev scannad augusti 2019 och det konstaterades att han hade fragment av prostacancer.
En ny scanning början av juni detta år konstaterade man att det var en ytterst liten tillväxten och att läkaren ansåg att det borde åtgärdas.

Efter remiss till Malmö träffade Foliehatten en mycket bra läkare i slutet av juli, där han pedagogiskt och mycket sakligt gick igenom de två alternativ som finns strålning eller operation. Den läkare som skulle operera ville operera, medan
specialistläkaren tyckte strålning var bättre.
Denne läkare ringde upp Foliehatten en söndag em för att berätta att han pratat med en läkare på Onkologen i Lund och de var eniga om att strålning var det bästa alternativet. Foliehatten passade på att säga till denna läkare att han tyckte han var en utomordlig bra läkare som tog sig sådan tid för sina patienter.
En operation via titthål med robot är en stor operation och flera studier har visat att många som fått borttagit sin prostata får gå med blöja eftersom de inte kan kontrollera sitt kissande!

Första steget för strålning var en 30 dagars dos med hormoner för att krypa prostata tillsammans med insättning av en kapsel i magen.
Foliehatten måste säga denna dessa 30 dagar var inget vidare. Enligt läkemedelsbroschyren var det förenat med biverkningar. Svettningar, illamående och storm irritation på huden = det kliade utav bara fan!

För drygt 14 dagar besöktes Onkologen i Lund för första gången och en bra läkare gick igenom hela processen.
Foliehattens cancer ligger på en skala som börjar med 6 på en 7 som indelas i två sjuor och han låg på den sämre 7:an.

Innan ingreppet fick Foliehatten en rejäl dunderkur av 2 olika preparat av penicillin, 3 av varje a 400 mg för att undvika infektioner.

Igår insattes 3 st guldmarkörer stora som ett litet riskorn och Foliehatten blev upplyst om att nu steg hans värde med 300 kr! Ingreppet skedde med lokalbedövning skedde i mellanrummet mellan ändtarm och pung och det var inget vidare, men enligt läkaren som utförde detta var jag duktig. Foliehatten frågade om det var för att smickra honom – nej det var bra tyckte han. Med detta bekräftade han också att han hade haft svåra fall. Nu kan också Foliehatten konstatera hur det känns för kvinnor att sitta i en gynekologstol!

Vid det första besökte blev Foliehatten tillfrågad om han ville vara med i en studie för att minimera strålskador på tarm. Givetvis blev det ett stort JA!

För ett par dagar sedan blev han kontakt av en forskningsledare för information om studien. Det skulle finnas två grupper som skulle få olika stor mängd tillskott och sedan skulle det utvärderas vilken grupp som hade fått minst biverkningar. Tillskottet var kostfibrer i ökad mängd som skulle skydda tarmarna.

Den 15 oktober startar de sju strålningar som Foliehatten skall genomgå med varannan dags mellanrum. Om inläggen uteblir dessa dagar så förstår ni varför.

Vid det första besöket i Lund ställde Foliehatten en direkt fråga till läkaren - hur är prognosen? Den är bra och efter strålningarna kommer du inte längre ha någon cancer i din prostata.
Kan tillägga att de med svår cancer får 42 strålningar! Denna uppgift fick Foliehatten av en sköterska som var med vid insättningav markorerna.

6 kommentarer:

 1. Krya på dig,hatten!Dina inlägg behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer.
   Hur gammal är du och vad är/var ditt PSA-värde?

   Radera
 2. Efter behandlingen ... vill jag gärna rekommendera Sven Erik Nordin ...

  En "Foliehatt" som sprider "irrläror" ... http://www.svaradoktorn.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goda råd till vår uppskattade krönikör
   Säger en som tror på irrläror ….
   Allt som kommer från alternativa sajter gäller även medicinering ar ofta hög trovärdighet.
   Vad gäller statsmedia och msm råder motsatsen.

   Radera
 3. Käka tomater! Hittade artikel om att just tomat har någe som gör att prostatan hålles ichack. Efter daglig tomatkur kissar jag nu en meterstråle!

  SvaraRadera
 4. Låter som du tas om hand av kompetent medicinsk personal. Vill önska dig lycka till och hoppas att allt fungerar bra med behandlingen!

  SvaraRadera