söndag 19 september 2021

Jakten på ett fossilfritt Sverige - är dårarnas idioti!

Den avgående Löfvenregimen har nu total mobiliserad alla som de har kontroll över – myndigheter, media m.fl., att dag in och dag ut bokstavligen försöka hjärntvätta det svenska folket att en klimatkatastrof är nära förestående och räddningen är att få bort sp mycket som möjligt av det som drivs av fossila ämnen!

Om vi haft ett SVT och SR som varit politiskt neutralt "värt namnet" skulle den förbannade Bolund som är orsaken till att vi hamnat i en elbrist situation släpats till TV studion och tvingats förklara för svenska folket, att nu är elbristen ett faktum i södra Sverige, så vi måste starta Karlshamnsverken som drivs med olja. Men det är en utopi med den nuvarande vänsterorienterade SVT ledningen.

Foliehatten undrar om svenska folket är medvetna om, att så länge Kina får bygga nya kolkraftverk fortare än vi bygger en bil så kommer ingenting vi gör i Sverige spela någon som helst roll. Det är mindre än en piss i Mississippi! Miljarder som spolas direkt ner i toaletten!

Klimatregimen har avsatt 12 miljarder för en grön satsning. Fler laddstolpar, fler bussar( de startade inte i Luleå när det var -20 C. Östersunds äldreomsorg 25 elbilar startade inte när det var 20 C m.m listan kan göras lång när den svenska vintern slår till). I år är det mycket gott om rönnbär och enligt bondepraktikan skall det blir en ”vargavinter!” Bara för några minuter sedan läste Foliehatten om att Karlshamn oljekraftverk numera går igång jämt och ständigt pga effektbrist i det svenska elnätet.

Tror många har missat att klimatregeringen också har gett sig på vattenkraften och då de mindre. Skellefteå kraft stänger 3 vattenkraftverk i Rickleån.
Sossen kommunalrådet Patrik Nilsson är glad, för det kan gynna fisket! Norrland behöver all el som går att uppbringa till batterifabriken i just Skellefteå.

Regeringens nya plan, att alla vattenkraftverk skall prövas ur miljö och energi synpunkt. Aha regeringen har en plan! Så går det när man tror på sagor om elbilar och vindmöllor.
För att Sverige skall få tillgång till den el som behövs, finns bara en sak att göra - ny kärnkraft och tillåt forskning på avfallet och man har redan hittat lösning på det också, med Generation IV av kärnkraft!

Sverige har en regeringen som består
av totalt utflippade korkskallar som läger ner kärnkraft och vattenkraft och istället satsar på vind. Det har blåst ovanligt lite den senaste tiden och elpriserna slår i taket inte bara i Sverige utan även i Tyskland och GB.
Undrar om vår totalskruvade miljöminiser klan Märta Stenevi kan få in i sin korkskalle - varifrån skall elen komma till alla dessa nya laddstolpar, bussar och lastbilar?

Max livslängden på ett batteripaket är max 8-10 år om du har tur. Kostnad 100.000. Bilens värde är skrot efter bara 10 år. Foliehatten pratade med bilmekaniker som kunde berätta att de ofta får byta ut en cell i ett batteripaket hos vissa bilmärken till en kostnad av 20.000 + arbetskostnad. Större delen av elbilarna är leasade så det är bilfirmorna som får ta notan. Om ca 5-6 år kommer många elbilar att bli 10 år och då skall det bli intressant att se situationen på bilmarknaden. En intressant fråga är – vem återvinner alla batteripaket? Idag finns ingen lösning eller plan på detta problem!

Ur ett beredskapsperspektiv är batteridrivna fordon synnerligen olämpliga. Det första som släcks ned vid ofred är elnätet. Olja kan lagras motsvarande enorma energimängder. Vi hade bergrum för det under kalla kriget. Men i bara 1 m3 diesel i plasttank på lastpall på gården har man 10 000 kWh brutto. Driver bilen och traktorn och kan även värma huset.
Försvarsmaktens fordon eldrivna? JAS, stridsvagnarna, ubåtarna, kustkorvetterna? Tänk er stridsvagnar och andra militära fordon på batteri. Efter en dags krigande blir de stående. Hur ska de laddas upp? Med dieselaggregat eller kommer försvaret ha mobila vindkraftverk?

Igår gick FN chefen ut och sa att det är bråttom att göra något eftersom temperaturen kommer att stiga inte med 1,5 C utan 2,7 C! Mer pengar behövs till FN gröna fond och FN är bankrutt. Glöm inte vad den svenska revisorn Inger Alenius skrev i en rapport – korruption är enorm i FN och ingen kan redovisa vad pengarna tar vägen.

När Foliehatten tittade i Sydsvenska hade de en stor artikel om en ung kvinna som hade klimatångest.

SVT Nyheter beskriver i en artikel att Naturvårdsverkets VD Naturvårdsverkets GD Björn Risinger är bekymrad över att inte 100% av svenska är med på klimattåget: "Det är inte positivt, men skulle vilja att det var 100 procent. Men det är ju en majoritet som är med på tåget."

SVT rapporterar om att fler svenskar är klimatmedvetna och vill göra insatser för miljön. Viljan verkar stanna vid själva akten att utföra förändring.
Studerar man siffrorna så undrar Foliehatten om inte GD svamlar rejält
14% är skeptiska mot hela diskursen, en uppgång från 4% (2009)
14% är ointresserade av klimat påverkans information.
18% tror att en omställning skulle försämra deras liv.
18% vill inte hellre ta tåget än att flyga.
23% vill inte hemestra.
21% vill inte konsumera mindre.
27% vill inte betala merkostnad för ett bättre klimat.

Om nu klimatet är ett sådant jävla problem, varför förstatligas inte allt i första hand och i andra hand kan hela världen lyda under en och samma regering
och då under FN.

Alla pratar klimatfanatiker pratar om utsläpp och "koldioxid", ingen pratar om att minska transporter och resor, förpackningar osv för att man har centraliserat det mesta.
Nu ska vi ha led lampor - men så bra då kan vi skaffa fler lampor
Invandringen är samma sak. Ingen pratar om hur man ska få slut på flyktingströmmarna, bara om hur man ska fördela flyktingarna.

Klimatovilja, lathet, dumhet, snålhet, dumdristighet... Till och med Greta är en affärsidé som pratat med Påven, presidenter, kungar och så vidare.... Blev utsläppen mindre, vände världen?? Nä... bara tillfällighetens godhetsförklaring kring alla slog till, igen!

Alla tokigheter som nu pågår i Sverige och drivs av totalt inkompetenta vänsterpolitiker har sin upprinnelse i jakten på fossil CO2. IPCC:s hypotes om klimatpåverkan är flerfaldigt falsifierad och de har ännu inte presenterat ett enda bevis för sin teori.
Uppvärmningen tuffar på i en långsam takt av ca 0,15 gr/decennium, drivet av naturliga orsaker. Just nu har vi för övrigt enligt UAH samma globala temperatur som för 20 år sedan.
Regeringen förespråkar nu via budget en utbyggnad av infrastruktur i Sverige för elddrivna lastbilar enligt beskriven modell saknar helt sinne för proportioner och är likgiltig för kostnader, även om “någon annan” betalar, dvs finansiering via skattemedel. Som om det inte fanns oändligt stora hål i välfärdssystemen där dessa pengar kunde göra en nytta som betyder något för medborgarna.
Stänger du ned Sveriges alla CO2-utsläpp imorgon (en dryg promille av de globala!) så betyder det med IPCC:s egen matematik en klimateffekt på 0,002 gr till år 2100. Försumbart – inte mätbart = NOLL.

Hela Sverige är en stor Potemkinkuliss.

 

1 kommentar:

  1. Alla naturtillgångar är begränsade. Då orden befolkning både ökar och konsumerar mer blir "livslängden" på resurerna mindre. Därför måste globakusterna uppskjuta Armagedon.
    https://www.cnbc.com/2021/09/20/oil-and-gas-inside-the-diplomatic-alliance-to-keep-fossil-fuels-in-the-ground.html

    SvaraRadera