söndag 5 september 2021

I ett normalt land hade både Bolunds och Baylans huvuden redan rullat!

Cementa affären har utvecklats till att bli sossarnas eget Watergate. I ett normalt land hade ”flera” huvuden redan rullat. Sverige är inget normalt land snarare en demokratur där media/SVT är sosse regimens förlängda arm. De ansvariga sitter kvar och försöker blåljuga så gott de kan och de är dessutom oförskämda när de avslöjas med byxorna neddragna. Foliehatten saknar ord över vilka kompletta stollar/idioter som styr vårt land.

SvD föredömliga gräv har gjort hela affären till en enormt stor politisk skandal. Via länken till Peter Wennblad twitter kan alla följa turerna i denna olustiga affär.

Foliehatten är mer än övertygad om att om någon tillåts att gräva fram fakta om PREEM och nedläggning av kärnkraftverken så kan vi se samma scenario!
Stängningen av de två Ringhals reaktorerna och Cementa följer samma schema.
Supernollan Löfven
visste att både Ringhals och Cementa  nedläggning är dåligt för Sverige och sossarna står inte ens själva bakom beslutet, mer än på papperet.

Det var
makten framför allt så gällde och sossarna säljer sin ”rumpa” till MP och C och ljuger sedan svenska folket i ansiktet samt ber sosseklanens myndighetspersoner som man har på departementen och myndigheterna att mörka.

När Foliehatten går igenom vad Wennblad twittrar om, så inser han att det är helt sjukt, hur kan det fortfarande finnas anställda på våra myndigheter som är så fullkomligt inkompetenta att de inte
känner till att vissa saker absolut aldrig får skrivas i mail! Foliehatten är stum!
Att vara
miljöpartist handlar inte om att ha en genomtänkt ståndpunkt som bygger på logik och en sund verklighetsuppfattning. Det handlar om magkänslan om vad som är rätt eller fel just för mig. Det går utmärkt att kombinera helt motstridiga uppfattningar om man är miljöpartist! Knepet är att aldrig tänkt igenom helheten.

Vad vi får bevittna är en miljötrend som alla viktiga personer i politik och media ska hylla. Hållbarhet är fint och miljöavtryck från långväga transporter måste man hålla koll på. Det är en signalering av dygd som gör det svårt för makten att ställa upp för sysselsättning och industriell verksamhet.

Cementas jättehål i marken i Slite och röken från cementugnarna är inte vackra att beskåda. Hur är det med grundvattnet? Det var inte alls så dåligt som MP ville framhålla för att kunna stoppa försatt produktion. Det blev ett hummande både från media och politiker när verksamheten i Slite och Sveriges cementförsörjning stod på spel. Ingen står upp för industrin riktigt. Kanske för att globaliseringen är tänkt att fixa cementförsörjningen. Regeringen gl
ed undan.

Foliehatten undrar om regeringen har styrka nog att ge klartecken för fortsatt brytning i Slite när det aktuella tillståndet gått ut. Regeringen har bundit upp sig hårt vad gäller miljön som blivit religion i västvärlden. Foliehatten tror
att det stora Heidelberg Cement lämnar Sverige. De krusar inte för någon.
Det finns investeringsbehov, uppskalning och stordriftsfördelar i en fortsatt svensk produktion av cem
ent. Cementdepån i Liljeholmen i centrala Stockholm är rejält nedsliten. Cementen forslas in i Mälaren i småbåtar till mindre depåer som i Västerås och Köping. Det är en 40-70-talsverksamhet som är rätt så nerkörd. Den stora byggboomen i landet är snart slut och storbolagen i branschen ”badar” i pengar.

Hela Cementa affären avslöjar en hård politiska styrningen från regeringen som får en del remissinstanser att tystna. Här länktill remissvar. Region Gotland fegade ur, och Länsstyrelsen Gotland har inte svarat ännu. Länsstyrelsen i Skåne visade vad de tycker.

Visst är regeringen bekymrad över sysselsättningen på Gotland. Det handlar om mer än tusentals jobb som kan försvinna, allt från fabriksjobb m.m.
Hur ser det ut med civilkuraget i Sverige? Alla hukar under den politiska miljökorrektheten. Några som är mer knutna till industri och näringsliv är faktiskt bekymrade över bristen på cement framöver. På det hela taget är remissvaren ett tecken på de politiska låsningar som skapats av regeringen och närstående organisationer och media. Alla hukar och glider undan och supernollade hukade som vanligt.

Igår tog regim SVT upp det i 18-nyheterna. Baylan intervjuades och avfärdade det som nonsens. Ett oförskämt och nonchalant svar av en person som betraktar sig som en person som står över alla andra. Baylan svar visar också att hela regeringen har hamnat i en bubbla, där de är så långt från verkligheten det bara går. Statskassan behöver få pengar och då skall man skapa jobb och inte lägga ner jobb. Vem skall då betala för regeringens bidragskarusell?

Ännu en gång fick vi bevittna ”skämtet” SVT. Inslaget från Slite var mycket märkligt. En äldre kvinnan säger att det kommer sot från Cementas anläggning i närheten och lägger sig på fönsterblecken och kameramannen visar fönsterblecket, där man ser "sotet" inte vara svart, utan grått! I inslaget framgår att skorstenen är hög och med ett bra filter behöver det inte komma mer cementdamm. Där kan myndigheterna kräva detta.

MP har gått ut med att det går att ersätta kalksten med vulkanaska. För att använda vulkanaska måste man först förbränna den och tillsätta kemikalier som sedan skall tvättas bort. Elenergi kostar
mycket att "aktivera" vulkanaskan. Aktivering innebär, att hetta och krossa askan för att komma ner till partikelstorlek som ger bättre bindningsförmåga. Den stora fördelen med den krossade kalken är att man får en större yta att binda material och det är kalken som är det bindande materialet. Kalkbränning har använts i mer än 1000 år. Betong som innehåller vulkanaska kan inte ha mera än 10-15 % inblandning.
Var tänker sig MP att de ska få köpa vulkanaska
ifrån, med de dyra fraktkostnaderna? Italien har mycket vulkanaska från vulkanerna Stromboli, Vesuvius och Etna. De bästa vinodlingar hittar du på vulkanaska.

Peter Wennlund som gjorde grävet sammanfattade det bra vad SVT 18-nyheterna kablade ut till svenska folket:
”Nej, @svtnyheter, det här är inte nyheten.
Nyheten är att regeringskansliet bett en myndighet att ändra sina planer, och inte publicera en rapport med stort allmänintresse. Och att myndigheten går med på det. ”

Regeringens slapphet är häpnadsväckande när Sverige bara är några månader innan totalt bygg stillestånd. SGU påstår alltså att man pausar publiceringen av rapporten för att regeringen ska kunna "förbereda" sig.

Foliehatten häpnar över hur fräckt myndighetspersoner kan ljuga utan att skämmas.
På SGU bekräftar kommunikationschefen Åse Westberg att näringsdepartementet hade vissa önskemål om kommunikationen kring rapporten som man lät bli att informera om i flera veckor.
Åse: ”Det fanns ett önskemål att ge en viss avvaktan i det hela.”
Åse Wästberg hävdar att fördröjningen inte handlade om politisk hänsyn. I stället menar hon att både regeringen och myndigheterna ville ha tid att läsa in sig och ha en kapacitet att svara på frågor från journalister.
Åse: ”Nej, det ser inte jag, utan mer att man måste kunna ta hand om informationen och ge möjlighet till medarbetare att besvara eventuella inkomna frågor.”
Ingen i regeringen har den kompetens, utbildning och intelligens för att ens förstå
innebörden i rapporten från SGU?
Det är regeringens förbannade skyldighet att hantera cementkrisen
omgående. De ska inte ens behöva kunna ett skit om kalkbrytning, deras jobb är att se till att Sverige fungerar. Nollan Baylan bör ta sitt pick och pack och avgå direkt!

Ibrahim Baylan
är mannen som varit med länge men aldrig åstadkommit något alls, mer än att han har världens bästa munläder som hela tiden levererar lögner. Han har dubbla medborgarskap ett svenskt och ett turkist! Baylan, ministern som aldrig framträder eller ger intervjuer.
Foliehatten finner det mer än anmärkningsvärt att en minister kan ha dubbla medborgarskap. Var finns lojaliteten? Enligt rykten har Baylan byggt upp en hel del i Turkiet.
Baylan skilde sig i somras och en av anledningarna enligt sladderpressen kan vara den affär han hade med Annika Strandhäll. Ett triangeldrama på högsta ministernivå!

3 kommentarer:

 1. Marcus är som alltid lysande upplysande om det allt sämre tillståndet i Sverige. Beträffande Cementa är cementen grunden i allt byggande. Visst kan vi använda sten och det säkert avsikten med miljöpartiets cementstopp. Sverige har granit och gnejs från norr till söder och det är bara få dit alla arbetslösa invandrare som inte duger till något annat än att hugga sten. Dessvärre hugger arbetsförmedlingen i sten innan något stenhuggeri har öppnat. De arbetslösa vill inte arbeta utan lever hellre på bidrag.
  Det finns naturligtvis cement på världsmarknaden, men innan det måste cementen kvalitetssäkras, hamnar, lagar och distribution färdigställas. Det tar tid. Dessutom när Amerika gör en trilliondollarsatsning på att förbättra landets infrastruktur så stiger efterfrågan och därmed priset på cement. Det allvarligaste är att Sverige inte blir självförsörjande. Det har varken miljöpartiet eller regeringen förstått något som inte är oförståeligt med Baylan och Stefan som ansvariga. När dansk avis skriver om statsministerns avgång att Sverige aldrig har haft en sämre ledare måste jag bara säga; Den danska skallen visste var den tog. Den var välriktad och effektiv.

  SvaraRadera
 2. ”Det har varken miljöpartiet eller regeringen förstått”
  Regeringen har 4000 sakkunniga på sitt kansli, alla kan väl inte ha huvudet under armen?
  Alltså måste vi utgå ifrån att de mycket väl förstår konsekvenserna av sina beslut
  Sedan får var och en dra slutsatserna av det.
  Men nte är det något gott.

  SvaraRadera
 3. Jag var på det klara med att regeringen skulle ge Cementa förlängt tillstånd att få fortsätta tillverkningen. För S vill knappast gå in i ett valår med tusentals arbetslösa (såg någon siffra på över 100000).

  SvaraRadera