måndag 20 september 2021

Varför ljuger Per Bolund flagrant?

De senaste två veckorna har det varit många turer kring hur klimatregeringen har hanterat vissa stora frågor som är direkt avgörande för infrastrukturen i Sverige.

Oppositioner anser att det nu finns klara bevis för att Per Bolund ljuger flagrant om tillgången och distributionen av el, framför allt till södra Sverige. Ett starkt bevis är att Karlshamns oljekraftverk inte sedan 2011 gått igång ständigt och formligen ”spyr” ut koldioxid. En koldioxid som regeringen till varje pris vill minska. Foliehatten spyr också över regeringens hyckleri! Man satsar nu 12 miljarder på omställningen till el!

Foliehatten är totalt chockad över att det inte är någon i regeringen som reagerar hur det ser ut på elmarknaden. De måste vara mer än ”blåsta” när de inte inser verkligheten.
Varifrån skall el komma som skall förse denna omställning?

Apropå blåst som har det var dåliga vindar den senaste månaden i flera länder och äntligen skulle Foliehatten vilja påstå har den gröna politiken kommit upp på bordet för de gröna khmer
erna som en total överraskning. De har lagt ner kärnkraft och plötsligt finns det ingen el. I Tyskland har man mycket starkt ifrågasätta den avgående östtyskan Angela Merkel och hennes nedläggningen av kärnkraften.
Tyskarna producerar nu el med kol och gas.

Regeringens satsning på fler laddstolpar för elbilar kan blir en kort parentes, när verkligheten är något helt annat och EU-kommissionen sagt sitt.
Elbilen släpper ut 2,3 gånger mer koldioxid än en dieselbil!
Foliehatten undrar om Per Bolund återigen ljuger flagrant eller så är han total okunnig. Det är inte den fossildrivna bilen som är problemet utan elbilen.
Det finns testfakta på att en elbil släpper ut 2.3 ggr mer CO2 än en Mazda-diesel med 85-87% verkningsgrad. Dessutom är elbilens utsläpp av de verkligen canserogena partiklarna 25 till 50% större än för en dieselbil, för att de är tyngre. Det är en paradoxal paradox att det som är elbilens reella fördel är att de gödslar atmosfären/naturen med 2.3 ggr mer CO2!

De som köper en elbil idag kanske står där med sin tvättade hals, när EU-kommissionen kommer att tillåta försäljningen av fossila bilar.


I Teknikens värld finns uppgifter i en artikel om hur brandfarliga elbilar är: ”Elbilen Chevrolet Bolt har haft problem med batteribränder och har gett bilägarna omfattande rekommendationer. Nu kommer ännu en rekommendation – att hålla minst 15 meters avstånd till andra parkerade bilar. Inomhusladdning över natten avråds ägarna från sedan ett tag tillbaka, och direkt efter avslutad laddning under tak är rekommendationen att få ut bilen under bar himmel.”

Det framgår tydligt att utan lagtvång och subventioner på andra skattebetalares bekostnad så skulle försäljningen av “batteribilar” falla som en sten.
En stor spricka i klimatmuren kunde vi se när Peter Wennberg, SvD skrev på ledarsidan , att man måste ha det globala perspektivet och då är utsläppen mycket större för en elbil än för en dieselbil.

Orsaken till elbilshausen var Wolksvagens fusk med redovisningen av NOx-utsläppen.
Euro 6 krav är max 80 mg/km.
Euro 7 kravet är 30 mg/km år 2025 och 10 mg/km år 2030.
Med dessa krav så är problemet med NOx eliminerat för såväl lastbilar som personbilar.

När EU-kommissionen redovisade sitt förslag till Euro 7 så gick både tyska VDMA och ADAK i taket och förklarade att då var det slut med dieselbilar pga av alltför dyr teknik.
Helt fantastiskt att EU- kommissionen var välinformerade om den svenska uppfinningen CATARSIS-systemets teknologi och ekonomi.
LTH fick max NOx-utsläpp på 10 mg/km, exakt det krav som skall gälla 2030. Nu pågår en remissomgång, sen skall parlamentet yttra sig och slutligen skall Kommissionen fastställa direktiven. Det skall vara klart i år. Det kan innebära att med den nya reningen kan den fossila bilen att fortsätta säljas som vanligt och det innebär "dödasatöten för elbilen!"

Per Bolund säger att det inte är regeringens agerande som ligger bakom Cementa krisen. Foliehatten tycker det är mer än märkligt att politiker som Bolund och alla andra kan och får ljuga hur mycket som helst, utan att det får konsekvenser.

Bolund: ”Vi har ju en ganska exceptionell situation, det är inte på något sätt regeringen som har satt oss i den är situationen utan det är ju på grund av att Cementa inte har klarat av att leverera det underlag som domstolen kräver för att man ska kunna ge tillstånd. ”

Vi hackar och förlöjligar med all rätt dessa två - ja hela MP för deras verklighetsfrånvända och för landet extremt farliga politiska påverkan men..........glöm inte vem som har gett dom tillstånd till att köra landet i sank.
Nu smiter
supernollan ut bakvägen som mångmiljonär och ekonomiskt oberoende resten av livet. Stefan Löfvens omättliga sug efter makt har gjort detta möjligt för sekten MP att arbeta ostört, i sitt förstörelsearbete av landet.

Per Bolund och alla femtekolonnare Länsstyrelser, kommuner, företag,  miljöorganisationer m.fl. är just det stora problemet i vårt land. De som dessutom skall hängas högt är Annie Lööf och Jan Björklund som med brått mod gav bort regeringsmakten till sossar och MP som är ett fullständigt ansvarslösa parti.

Sossarna har suttit med armarna i kors i de flesta avgörande frågor för landets framtid och så även i flera andra frågor. Det skall det bli intressant när företagen börjar varsla några hundra tusen om inte detta löses? Vem skall man då skylla på??

Flera medelstora och större företag har redan gjort sin risk opimering vad gäller investeringar och kommer att lägga dessa investeringar utanför vårt land med förlorade arbetstillfälle som följd. Risken finns att detta vansinniga parti får sitta kvar och att Rödskrikan tydligen inte fått nog av dessa miljöfanatiker utan är beredda att stötta S och då MP än en gång. En röst på Annie” blir en röst på dessa stollar.

Hur ska de göra med snabbtågsbanan mellan dårarnas paradis och Oslo? Slipers måste vara i cement enligt standard, rälsen skall vara i stål, slites cement är den enda i Sverige som är godkänd för broar och spruta tunnlar med i gruvindustrin, ingen cement inget stål. Den budgeterade prislappen för snabbtåget på 350 miljarder kan de tredubbla om det ska gå i lås, "bygga i trä"? djäv** dumhuvuden!!
Efter det att Förbifart Stockholm är klar, så ska Essingleden byggas om i trä.
Alla nya vindkraftverk, de som ska bli så väldigt höga, ska byggas i trä.
Träskallar ska dessutom bekläda samtliga poster i Sveriges statliga förvaltning.

OM/När Magdalena Andersson väljs/blir ny boss his sossarna får hon direkt ta hand om ett delikat problem. MPs klanfruntimmer hotar med att lämna regeringen i en intervju med Göteborgsposten om Rödskrikan Lööf får igenom sina krav om stärkt äganderätt i skogen och uppluckrat strandskydd.

KlanMärta: ”Vi är alltid beredda att lämna regeringen om inte politiken går i rätt riktning och att frågan är ”extremt viktig” för Miljöpartiet.”
Spännande tider att se framemot!
1 kommentar:

 1. I EU heter det att Europa med en egen armé skulle kunna reagera mer trovärdigt på ett hot mot freden i en medlemsstat eller i ett grannland.
  EU har öppet blivit en militär allians, och Sverige deltar naturligtvis i den med liv och lust.

  ”Ursula Von der Leyen kräver i ett aktuellt utspel att EU-ländernas ledare enas om att bygga upp en federal EU-armé.
  Den ska också ha mandat att invadera andra länder om man i Bryssel anser att den politiska utvecklingen där går åt fel håll.”

  Där har vi det svart på vitt

  Åt fel håll går det i alla länder som inte delar värdegrunden.

  .
  Vi minns ett av argumenten för att gå med i Eu ” aldrig mer krig i Europa"!
  Nu skramlas det igen.
  Så länge varade det.

  SvaraRadera