tisdag 6 oktober 2020

En del myndigheter skönmålar verkligheten!

Arbetsförmedlingen i Gävleborg har uppenbart en AF-chefen som sov sig genom nationalekonomin.

SVT Nyheter: ”Att få utrikesfödda i arbete beskrivs av Arbetsförmedlingen som en viktig pusselbit. Gävleborg fortsätter samtidigt att vara det län med högst andel arbetslösa bland utrikesfödda. Men på sikt tror Arbetsförmedlingen att många nyanlända kan ge vinningen för regionen.”
Gabriella Persson Turdell, Arbetsförmedlingen Gävleborg: ” Vid nästa högkonjunktur då har vi arbetskraft.”
”I Sandviken startade kommunen 2015 ett arbete tillsammans med Arbetsförmedlingen med målet att få fler utrikesfödda i arbete. Sedan dess har arbetet genererat 309 nya anställningar för utrikesfödda.”
Ulf Palm, integrationsenheten Sandviken: ”Vi valde att attackera det privata näringslivet. Det har gått över förväntan.”

Chefer högre upp i hierarkin AF känner till, att invandrare som inte får jobb efter en viss tidsperiod, är det kört. De här invandrarna kommer inte att komma in på arbetsmarknaden i någon egentlig mening. Istället för att säga det rakt ut som till exempel arbetsförmedlingen analyschef har gjort så drar den lokala chefen en rackare som inte har någon form av bäring i varken arbetsmarknadsstudier eller förmedlingens egen statistik. Snacka om att vara oprofessionell på jobbet.

Många invandrarakademiker är antingen arbetslösa eller underanställda. Naturligtvis vill de ha
ett bra jobb och bra lön. Varför skall de stå på McDonalds? Nu gnäller journalisterna på att invandrarna som de har släppt in i drivor kräver deras jobb. Vem har sympati med journalisternas gnäll?

Diskussionen om att Sverige har en stor andel "lågutbildade" människor är märklig. Drygt 10% av befolkningen i Sverige är "lågutbildad" i den bemärkelsen att de inte har gått ut gymnasiet och de flesta av dem är invandrare. Vidare så har nu nära hälften av Sveriges befolkning en högskoleutbildning. Det är färre som har en examen men den siffran lär 45-50% inom en överskådlig framtid.

Arbetsförmedlingen tjafsar om analfabeter, men så ser inte den genomsnittliga arbetssökanden ut. Mass-utbildningsvänstern kommer få svårt att förklara arbetslösheten om 15 år. Till och med i Sydafrikas media säger man rakt som det är, "The truth is that the country economy simply cannot absorb her.

Väldigt få svenskar är rädda för konkurrens från invandrare. I USA, Storbritannien och Kanada består invandrarna av relativt högskoleutbildad arbetskraft från länder som Kina och Indien. De konkurrerar direkt med vita amerikaner om jobben och får dem oftast. I Sverige så tar vi emot mestadels marginaliserade människor. Om man nu vill sälja in mångkultur, så är det direkt orimligt att ta emot invandrare som inte kan läsa och skriva. Detta är antagligen den stora orsaken till, varför integrationen överhuvud taget inte fungerar. En normalt funtad person hade tagit emot invandrare och samtidigt reducerat välfärdsstaten.

Det har man förvisso gjort men inte på det sättet som behövs. Du behöver riva ned ramlagarna som styr vad kommuner skall göra. Det värsta är såklart att S har bestämt att staten skall skyffla undan pengar från mer framgångsrika kommuner till S-märkta kommuner. Om en kommun som Malmö, Filipstad eller Högsbyinte kan betala sina räkningar får de helt enkelt höja skatterna och när inte det går längre (Sverige ligger precis under Laffer-kurvan) bör dessa kommuner kräva att staten till exempel skall ta över skolan eller annan välfärdsservice eftersom de inte har råd att erbjuda detta själva. Alternativt ta bort ramlag så kommunerna slipper erbjuda tjänster de inte kan finansiera själva.
Det SD styrda Sölvesborg har nu satt saken på sin spets och hävdar att det kommunala självstyret går före den tvingande lagen om fördelningen av invandrare. Skall bli intressant att se, vad detta landar någonstans. Egentligen spelar det inte så stor roll längre vad Sverige gör. Klockan slog 12 för många år sedan.

Det finns naturligtvis också "sociokulturella" förklaringsmodeller till invandrares utanförskap men det är inte den enda förklaringen. Den där diskussionen om SD-väljarna var inte helt värdelös. SOM institutet släpper en mätning varje år och de slår fast att SD hade "lågutbildade etniskt svenska" män som kärnväljare i valet 2010 men att detta nu har förändrats. Idag har SD-väljare från alla samhällsklasser och inkomsterna är högre än genomsnittet.

 

1 kommentar:

  1. Sanningen är att det är SD väljare som drar större delen av det kapsejsande moder Svea
    Och får bara skit tillbaka.

    SvaraRadera