lördag 3 oktober 2020

Tidningsbranschen har kraschat och hålls uppe av skattebidrag!

 Igår meddelade den fullständigt desperata regeringen, att de pumpar in ännu mer pengar i Mediehusen fram till valet för att hålla journalisterna glada och inte ställa fel frågor. Hornalisterna får betalt för att föra fram regimpolitik. Efter valet 2022 blir året, då det svenska medielandskapet ritas om totalt.

Om vi skulle sätta några humoristiska ord på den svenska hornalisthybrisen. Det är journalistens ansvar, nej förbannade plikt, att bedriva folkuppfostring. Klokheten sprider sig från Stockholmsjournalistens klipska penna ner över de trögtänkta folklagren i Borlänge, Mjölby och Rumpeboda.

Där, högt uppe i Nordens största mediehus, i själva hjärtat av huvudstaden, sitter de med möjlighet och kunskap att göra världen lite bättre. Helgon vars slitna tangentbord varje dag förmedlar det evangelium som lyfter den förtappade svensken ur sin hatfulla, bittra existens mot ljusets och godhetens läckra extas. Det är vackert, det berör. Det är journalistik som verkligen gör skillnad. En gärning så otroligt god att tårarna ymnar fram i helgonets ögonvrå.
Vore det inte för journalistens dagliga kamp sjunker nämligen rikets medborgare omedelbart ner i en sumpmark av fascism, rashat, nazistisk terror och om det vill sig riktigt illa - SD väljarsympatier.

Foliehatten kunde inte låta bli att vara lite ironisk, så här på lördagsmorgonen. I själva verket vill han ge alla hornalister en drypande känga i ändalyktan mot alla med hybris. En tröst i sammanhanget är att marken skälver under deras fötter och att denna typ av pekoral i det närmaste är obsoleta.

Allt färre läser kvällstidningar och ännu färre bryr sig. I en tid av akut tidningsdöd så borde tidningshus med självbevarelsedrift ägna sig åt att beskriva en verklighet som folk känner igen och som har relevans, men man väljer att påskynda sin undergång genom att skriva folk på näsan och att provocera sin läsekrets med, närmast bisarra, lögner och skildringar av vad som sker i nutid. Sedan kryddar man anrättningen med hjärndöda kolumnister som uppfyller kraven på kön, ålder och värdegrund, d.v.s. idel unga kvinnliga feminister som är mångkulturkramare och röstar vänster. Den dag AB et al kastar in handduken, skall firas med pompa, skumpa och ståt!

Det är uppenbarligen viktigare att vara sina kompisars kompis än att tillföra debatten någonting konstruktivt. Genomgående i debatter i svensk regimmedia idag och det gäller sannerligen inte bara frågor som har att göra med invandring eller rasism, det är lika tydligt i många debatter om tidningsdöd, feminism eller gängkriminalitet.

Svenska tidningar och journalister drivs inte av några demokratiska ambitioner är ganska tydligt. Skillnaden mellan "skarp och rapp analys" och "mörkt näthat" är ofta enbart en fråga om vilka texten angriper, vilka tolkningar den bygger på - inte hur aggressivt tonfallet egentligen är eller hur genomtänkta resonemang det handlar om. De flesta i MSM kommer aldrig att kalla Anders Lindberg för paranoid näthatare och skulle inte komma på tanken att säga att Lena Melin är en uppblåst pratmakare som inte begriper vad samlevnad i vardagen mellan olika kulturer handlar om, eller att Maria Sveland är en patetisk demagog - trots att det är uppenbart för många av de helt vanliga liberala läsare som inte delar dessa personers ideologier. De där namnen befinner sig inom den rätta fållan gentemot den dumma allmänheten och då kan det mesta förlåtas. Vi kunde ändå notera, att Melinskan fick en reprimand när hon var alldeles för kritisk mot Stefan Löfven!

Vi kan även notera att staten satsar ytterligare mer pengar av kommande generationer för att vi ska få se kvalitetsprogram som "Hunddejten" och "Kulturveckan på arabiska. "Suveräna" prioriteringar denna regering gör. Men ja, propagandan ska ut! Statstelevisionen lär inte dö ut så länge vänstern sitter vid makten.

Nu satsar staten ännu mer pengar i en bransch som håller på att sänka sig själv. Totalt pratar vi om en miljard.

De liberala marknadsekonomiska partierna L och C står bakom denna satsning! Låna för bistånd och skattesänkningar och företagsstöd är helt i marknadsliberal anda!
Vi har under överskådlig tid fått följa privatägd medias nedgång och fall för den offentligt finansierade verkar stå ohotad när man i en ekonomisk kris kan belåna skattebetalarna för att öka deras anslag! Foliehatten tror skattefinansieringen kommer öka ännu mer för privat media fram till valet 2022. Det väcker nog ont blod att statens media skall få så mycket pengar när de själva förlorar inkomster. Journalisterna i privat media håller nog tyst för de hoppas alla på jobb i PS men ägarna är nog inte så glada över att konkurreras ut av skattemedel.

När Foliehatten handlade i början av veckan i den lokala ICA-butiken kunde han notera, att de slutat att sälja morgon- och kvällstidningar. På säljplatsen har de nu istället mineralvatten och frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar