måndag 19 oktober 2020

Polisen i Mellanöstern som tar sig stora friheter!

I svensk media hittar du absolut ingenting om kritik mot Israels verksamhet och krigföring i Mellanöstern. När man någon gång skriver något framhålls/presenteras det som om de inte gör någonting, medan det är faktiskt tvärtom.

Israel utför destabiliserande aktiviteter mot alla sina grannländer både direkt genom bombningar i Syrien och Libanon (tidigare i Irak) och sabotage i andra länder (Iran). Detta har pågått i årtionden, men våra media rapporterar knappast det. Av en eller annan anledning måste landet skonas mot kritisk bedömning. Har det att göra med deep state? Naturligtvis är detta inte av misstag. Det finns viktiga krafter som säkerställer att rampljuset inte riktas mot Israels roll i destabiliseringen av Mellanöstern.

Israel
tar inte emot flyktingar från Syrien eller Afrika som "räddas" i Medelhavet. De åker till Italien som de har betalat för att transporteras till.
Syriska flyktingar hamnar i Turkiet eller Libanon och måste leva under mycket eländiga förhållanden. Men Israel stöder jihadisterna som är det stridande partiet som skapar flyktingströmmen.

Antalet israeliska attacker mot Syrien på en månad gör normalt inte en enda incident till ett undantag och de medger aldrig sådana attacker. Men för några veckor sedan fick vi ett sällsynt undantag, när en israelisk talesman senare bekräftade en av dem.
Den 21 september passerade israeliska
kommandomarkstyrkor gränsen till de syriska Golanhöjderna och förstörde två militära utposter. Israel anklagade dem för att ha använts för "säkerhetsrutiner".

De stormade och förstörde två utposter som tillhör den syriska armén i befrielsezonen öster om säkerhetsstaket i norra Golanhöjderna. Den syriska armén använde de förstörda platserna för rutinundersökning och säkerhet. Officiellt sa den israeliska armén att det var vedergällning för syriska trupper som jagade rebeller in i den demilitariserade zonen. De israeliska trupperna kom in i området, detonerade sprängämnen vid utposterna och detonerade båda samtidigt. Andra israeliska tjänstemän sa, att de fruktade att om utposterna fick ligga så här kunde de när som helst användas av Iran eller Hizbollah. Vad dessa utposter skulle kunna användas under en dag motiverar inte en attack. Men Israel har länge behövt en möjlighet att attackera Syrien.
Denna attack är ett perfekt exempel på det. Men hade det inte varit för den israeliska arméns kommentar, skulle vi aldrig veta vem som gjorde det eller varför.

Läs länken och du ser att Israel vill kontrollera allt i området!


 

6 kommentarer:

 1. $tor-Is-Ra-EL(EL EL JON)...
  Varför ska alla tattarna hit???
  Uppenbart,va?
  De vill INTE galningarna..
  Tror du Donald är lösningen?? mer A.C..

  PS Biden is another fucker, med för mycket sk pengar...

  Mvh Per

  SvaraRadera
 2. Marcus Z. du är förträfflig i allt, men då det gäller Israel och judar är du tyvärr helt vilse. Vist bombar israel regelbundet i Syrien, men det är brohuvuden och vapen förråd som Iran försöker etablera i det landet. Israel har inte råd med det. Iran med uttalade målet att förinta staten Israel och döda judarna förser redan Hamas i Gaza och Hizbollah i Libanon med raketer och övrig beväpning. Israel tillåter inte att Iran etablerar sig nära israeliska gränsen med Syrien. De 2 st. posteringar som sprängdes, enligt uppgifter i israeliska medier, var illegalt uppsatta i den demilitariserade zonen som finns mellan Israel och Syrien. Formellt råder det krigs tillstånd mellan Israel och Syria och Libanon. Israel har tagit fler än 40 tusen afrikanska flyktingar och försöker repatriera dem. Du som jag och många många andra är emot invasionen av låg utbildade och inkompatibla immigranter från MENA och Afrika. Varför grämer du dig att Israel praktiserar samma politik. F.ö. Sverige kan lära sig mycket från israeliska erfarenheten angående integration. Landet har tagit emot miljontals (judiska) emigranter.
  Vist har judarna en Soros och även Rothschilds, men Sverige hade en O. Palme och har Wallström, Sjöstedt och Rödskrikan, men för det behöver man inte hata judar eller svenskar.
  Ta dig en funderare. Dessutom i kampen mot islam är Israel en viktig allierad.
  Mvh Julius

  SvaraRadera
 3. Att jag är vilse när det gäller Syrien får stå för dig.
  Visst Iran och Hizbollah såg till att Syrien befriades och fick bort IS.
  Vad jag förstår och i de rapporter jag läser om MENA vill Syrien ta total kontroll över sitt territorium och slänga ut alla grupperingar som agerat där. Ryssland är också irriterade över Iran och enligt rapporter försöker Putin hålla Iran kort!
  Vilka bevis har du för dina påståenden?
  Bevisat däremot att Israel betraktar sig för MENAs polis och det är fritt fram för dem att agera därefter.
  Vi har under de senaste åren bl.a. sett att de ockuperat Golanhöjderna(olja,gas) och tänker med Trumps OK bi ytterligare en del av Israel.
  Att läget är komplicerat är ställt utom allt tvivel.

  SvaraRadera
 4. Glömde nämna att USA:s, Israels, Saudi och EU:s agerande mot Syrien! De har finansierat och beväpnat al-Qaida.
  Israel har alltid sett till att skapa kaos i grannländerna.

  SvaraRadera
 5. Golanhöjderna är ockuperade därför att åren 1965/66 bildade Egypten och Syria s.k. Förenade Arab Republiken. Syftet var att med anfall från nord och syd betvinga Israel. Den 20 maj 1967 deklarerade Syriens försvarsminister” Hafez Assad: “The time has come to enter into a battle of annihilation” En vecka senare den 27 maj deklarerade Egyptens president G. A. Nasser: “ Our basic objective vill be the destruction of Israel”.
  Jordaniens kung Husein besökte Kairo (30 maj) och förklarade sig vara med. Saken hade stor militär strategisk betydelse. Israel har en midja ungefär i nivå med turist staden Natania mot Jordanien som på sitt smalaste ställe är endast 12 km bred. 13 arabiska och muslimska länder tog sig an uppgiftenatt utplåna Israel: Egypten med Syrien, Libanon, Jordan, Iraq, Saudi Arabien, Algeriet, Marocko, Tunisien, Kuwait, Libyen, Sudan och Pakistan. På 6 dagar, Israel med sina 3 miljoner innevånare, erövrade hela Sinai halvön och ena stranden av Suez kanalen, hotade Damaskus, kastade Jordanierna öster on Jordan floden och uppropade överhöghet över Jerusalem.
  Efter kriget fick araberna Israels förslag om återgång till gamla stilleståndslinjen så att det skulle nu bli statsgräns mot fred. Arabiska länderna sammanträde i Khartum i augusti 1947 och kom med de 3 nej: Nej till förhandlingar; nej till erkännande; nej till fred med Israel Dar al-Harb (plikten att återerövra förlorad muslimsk mark) är helig plikt, så i oktober 1973, anfölls Israel av 7 arabiska länder: Egypten, Syrien, Libanon, Jordanien Libyen, Iraq och Saudi Arabien. Israel hotade på nytt Damaskus, korsade Suezkanalen och kom 101 km från Kairo. Nassers efterträdare Anwar Sadat insåg hopplöshetens i situationen och slött 1982 fred med israel. För det mördades han av Muslimska broderskapet. Jordanien avsatte sig alla anspråk på land väster om Jordan floden år 1984 och tecknade freds fördrag med israel 1994. Föra veckan, UAE och israel skrev fredsfördrag.
  Vill du publicera på din sida en fakta späkt och därför lång inlägg som börjar med israels skapande tills idag, så kan du få det på 2-3 dagar. Jag är privat person, representerar inte organisationer eller samfund och inte varit i kontakt med israeliska ambassaden. L

  SvaraRadera
 6. Att Israel är polisen i MENA är helt klart. Nu har de också hoppat in i konflikten(drönare och andra vapen) mellan Armenien och Azerbajdzjan, fastän de inte gränsar till dessa länder.
  Det som är högintressant är att de valt den muslimska sidan, med Turkiet. Israel och också roffat åt sig mark, trots att det fördömts av alla. Så länge USA backar upp Israel kommer de att fortsätta vara polisen i MENA!

  SvaraRadera