fredag 30 oktober 2020

Varför klarar sig Kina och Ryssland undan muslimska terrordåd?

De muslimska terrordåden i Frankrike de senaste veckorna har upprört en hel västvärld, medan de hyllas i MENA.

Dr Mahathir Mohamad
@chedetofficial

13. Since you have blamed all Muslims and the Muslims’ religion for what was done by one angry person, the Muslims have a right to punish the French. The boycott cannot compensate the wrongs committed by the French all these years.”
Utöver halshuggningarna i Nice inrapporterades igår:
En bil som kört in bland civila i Paris
Knivattack i Avignon
Knivatt
ack i Lyon
Tågststion bombhotad i Toul
ouse
Franska ambassader attackerade med stenar och glasflaskor
Under 2018 dödades 15 952 i terrordåd enligt det senaste Global terrorism index, vilket är en minskning sedan toppåret 2014. Förklaringen till nedgången är de militära framgångarna mot IS och Boko Haram.  Siffrorna visar ganska klart, att den våldsbejakande islamismen också är ett dödligt hot mot världens muslimer i deras falangstrid. 
Ett faktum som många inte förstår är att Frankrike deltar i många krig/proxy-krig i länder som Elfenbenskusten, Haiti, Senegal, Mauritanien, Mali, Burkina Faso, Algeriet, Niger, Nigeria, Kamerun, CAD, Tchad, Sudan, Eritrea, Somalia, Etiopien, Tunisien, Libyen, Irak, Syrien, Iran osv och de ger stöd nästan ovillkorligt till Israel och USA!

Om vi skulle göra ett tankeexperimentet om Frankrike. Hade de betett/agerat sig som Kina gör mot sin muslimska minoritetsbefolkning, med att tusentals moskéer har rivits, muslimer får inte bära skägg, bära slöja eller föda för många barn och bryter de mot detta, skickas de till ”omskolningsläger.” Nästan en miljon uigurer tros ha tvingats till slavarbete och hjärntvätt i dessa läger. Protesterna hade med rätta varit enorma runtom i den muslimska världen. Men nu är det inte Frankrike som förföljer sin muslimska minoritet, utan Kina. Därför är det nästan tyst, även om "musen" Sverige försöker pipa lite, med UDs sossepersonal i spetsen som inte förstår vad det handlar om.

Säkert undrar många över, vad är anledningen till att det är så tyst. Det finns flera intressanta saker att peka på!
Kina är neutrala i Israel-Palestina konflikten och
idkar handel med båda sidor. De handlar med alla muslimska länder även om de är i konflikt med varandra som Iran, Saudiarabien, Syrien eller Oman. Kineserna har också rätt goda relationer till Indonesien, Malaysia, Pakistan, Nigeria och Bangladesh.
Det inte EU eller västvärlden begriper, är att många muslimska länder har ett rätt gott öga till Kina. Det är bara i väst som man inför restriktioner mot Kina, senast mot Huawei. Det intressanta var att SVT Nyheter skriver, att det är på order från USA!

Kinas utrikesminister Wang Yi åker runt med attaché-väska fylld med sockrade handelsavtal till många länder som i de flesta fall är mer gynnsamma, än vad västvärlden kommer med. Vill dessa länder handla med USA/EU så följer det med en massa krav, restriktioner och hot. Kina däremot ställer sällan oresonliga krav. Det kan handla om att de får bygga en kommersiell/militär hamn och annat i infrastrukturen som gasledning, kolkraftverk och vägar i utbyte mot olja eller gas.

Det inte väst förstår är att kineserna absolut inte har lust att höra en massa tjafsande om Tibet, Xinjiang eller uigurer. Muslimska stater och muslimer förstår mycket väl att Xinjiang är en inrikespolitisk fråga som de inte har att göra med. De muslimska länder har förstått att Kina inte bryr sig nämnvärt vad de gör i sina hemländer. Kina intervenerar enbart om deras ekonomiska intressen är hotade. Om ett attentat förstör en kinesisk gasledning eller att de jävlas med deras fartyg,agerar de, men annars bryr sig Kina inte vad de muslimska länder gör. Kinas närvaro i MENA, är för olja, gas och handel. De är inte där för att kriga, avsätta presidenter eller skapa oreda som USA/NATO/EU.

EU/Väst begriper inte heller att muslimernas relation till Ryssland är rätt bra eftersom Ryssland också försöker hålla sig neutrala i konflikter de inte har att göra med. Även om det begår en på Kaukasus som återigen har blossat upp. Ryssarna har ingen lust att dras med i en massa konflikter med den muslimska världen. De försöker spela det geopolitiska spelet snyggt med diplomati och handel. De undviker aggression och hot när det inte direkt berör dem.
I Sverige däremot ”anses” Putin och Ryssland snart invadera Sverige och Gotland är första målet!

Ett faktum är att varken Kina eller Ryssland har dörrarna öppna för muslimska migranter. De som migranter som dessa länder släpper in brukar generellt sätt bete sig rätt väl. Varken Kina eller Ryssland ställer inga krav på assimilering (faktum är att dessa två länder inte vill att de skall assimileras) och om dessa migranter beter sig illa så åker de ut omgående. Alla är införstådda med situationen inklusive muslimer!  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar