torsdag 22 oktober 2020

Sverige rustar upp sitt försvar för att möta hotet – från öster?

Stefan Löfvén med kaxig röst: ”det råder en gemensam hållning" i Sveriges riksdag, om att "Ryssland är det största hotet!" En del antyder också, att det finns ryska agenter som opererar i Sverige. Om några dagar den 24 oktober var det precis 11 år sedan, det avslöjades att Jan Guillou, var rysk KGB-agent!

Krim, som förorsakat mentalt spinn hos Stefan Löfven och stora delar av den västliga försvarseliten, kan inte sin historia om att Krim varit ryskt sedan 1783.
Ture Nerman sa en gång: ”det råder den fullständiga enigheten bara på dårhuset och kyrkogården!”
Tage Danielsson konstaterade i sin berömda sannolikhetsmonolog: ”Nu har vi tydligen inte råd med äkta sanningar längre, utan vi får nöja oss med sannolikhetskalkyler.”

Sverige behöver fyra nya regementen, utökad militär verksamhet och fler värnpliktiga. Det föreslås i den slutrapport av Försvarsberedningen som presenterades för några dagar sedan. Beredningens ordförande sossen Björn Von Sydow:
I dag finns väsentliga begränsningar för att möta ett väpnat angrepp mot Sverige. Krigsorganisationen måste omorganiseras och förstärkas, ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas.”

För någon månad sedan har Försvarsminister och den tidigare militära malajen Peter Hultqvist på nytt lanserat den moderata uppfattningen från Försvarsberedningen att ett angrepp mot Sverige inte kan uteslutas och vi talar naturligtvis om ett ryskt angrepp, eftersom någon annan fientlig makt inte existerar på Hultqvists eller von Sydows karta.

Om ett ryskt anfall på Sverige inte är "osannolikt" måste det vara sannolikt, enligt Hultqvist och von Sydow. Foliehatten gör ett försök att beräkna sannolikheten och då måste man utgå från verkligheten – historien!
Vi känner till att ryssar gjorde plundringståg mot Gotland 1715-20 och att skärmytslingar inträffade 1808. Tar vi tiden efter fransosen Carl XIV Johan, förnuftets tid, la raison, första gången gästade Sverige, är sannolikheten noll.
Räknar vi från 1714 så har ryska soldater
satt foten på svensk mark två gånger. Två händelser på 306 år. Trenden är starkt avtagande och närmar sig utan tvekan noll.
Statistiskt har vi ett oönskat ryskt truppbesök per 153 år. Medan vi väntar på nästa besök
av rysk trupp - med krutet torrt – hinner över 100.000 dö i trafiken och över 10.000 i olyckor på arbetsplatserna.

Sverige är lika intressant som en mans navelsträng. Kina, Ryssland, Indien, Polen, Ungern och USA sluter egna avtal och talar över huvudet på hela Västeuropa. Ett Västeuropa/EU på total dekis ekonomiskt med en klimatpolitik, mångkultur och feminism/BLM som ingen orkar med att ens se eller höra på längre. Att då en "främmande makt" skulle invadera från öster, är en helt befängd tanke förutom hos den politiska eliten och deras storhetsvansinne. Den enda maktfaktor som bryr sig om Västeuropa idag, är George Soros. Sverige är redan hans lydigaste nation. Han behöver inte investera en enda dollar här. Sossarna har sedan 2015 delat ut 500.000 uppehållstillstånd.

Genom att Stefan Löfven håller fast vid politiken att utmåla Ryssland som ett hot och dessutom det största, placerar han Sverige i kategorin extremt antiryska frontstater som idag bara omfattar Baltikum och Polen, där det idag sker en omprövning. Finland som har Ryssland som granne har inte drabbats av samma sannolikhetskalkyl, utan de anser att Ryssland inte är ett hot!

EU har infört sanktioner mot ett antal ryssar som anklagas för inblandning i fallet med Aleksej Navalnyj och påstådd rysk inblandning i Libyen.
Väldigt få är medvetna om att beslutet strider mot EU-stadgan om grundläggande rättigheter - artikel 47 och 48 som garanterar envar rätt ”att inom skälig tid få sin sak prövad i en rättvis och offentlig rättegång och inför en oavhängig och opartisk domstol som har inrättats enligt lag” och rätt att ”betraktas som oskyldig till dess att hans eller hennes skuld lagligen fastställts.”

Det innebär att sanktionerna upplöser rättsstatsprinciperna och därmed hela det kontrakt som ingåtts mellan 27 stater.

3 kommentarer:

 1. Svensk mark.
  Räknar du då in Finland
  Under stora ofreden till 1721 hela tiden förhärjat.
  Svenskt till 1809.
  Hörnefors, Ratan 1809?
  Gotland 1808?
  Nåja, inte så ofta i alla fall.
  1813 - 14 var vi ju till och med plötsligt kompis med ryssarna.
  1917 passade ju för övrigt en
  1/8 dels svensk på att helt förstöra Ryssland...
  Vi kan vi med!.

  SvaraRadera
 2. Skrev svensk mark - Sverige idag och inte Finland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du använder dig av Talleyrandska begrepp!
   Ok för mig...

   Radera