fredag 2 oktober 2020

Hedersmannen Ulf Kristersson!

Igår meddelade denna hedersman att M inte kommer att fälla regeringen eftersom det kommer från Vänsterpartiet. Intressant att han sa i princip exakta motsatsen för något år sedan, då brydde han sig inte alls om V:s anledning.

Ulf Kristersson till SvD, efter sitt jultal på Norra Latin i Stockholm:
"Jag kommer inte att tveka ett ögonblick att fälla regeringen. En olöst LO-konflikt tvingar regeringen att lösa frågan om arbetsrätten. Vänsterpartiet har lovat en misstroendeförklaring och Moderaterna tänker – trots att partiet vill ändra arbetsrätten – ta chansen att fälla regeringen.”

Bara ett i raden av Kristerssons mycket tydliga löften att fälla regeringen som man nu backar ifrån.  Det har varit uppenbart sedan länge att Ulf Kristersson är en skitsnackande pajas. Varje gång det hettar till, så springer han villigt till regeringens försvar.

..."ända in i kaklet!" visade sig sakna ett ord, det fina lilla ordet "kanske!"

Foliehatten läser visa inlägg på FB väldigt noga. Häromdagen förde några politiska personer på lägre nivå en diskussion om en framtida regering. Där framkom det att M i underhandskontakter hade försäkrat att de aldrig kommer att släppa fram SD i en M-regeringen eller att Åkesson skulle få justitieministerposten. SD kan få stödja en M-regering, utan att påverka politiken. Om det ligger minsta sanning i detta, spelar M ett mycket fullt spel. Drömmen var någon form av en ny Alliansregering och att L aldrig mer kommer att samarbeta med S igen!

Att tuffe Uffe
nu blivit en stor belastning för M, är ställt utom allt tvivel. Tuffe Uffe har bevisat gång på gång den senaste tiden, att han är en liten ponny som springer efter Stridshingsten Reinfeldt. Begriper inte denna lilla mähä att han hjälper Löfven?
" Stor i orden men liten på jorden!"
En moderat partiledare som inte ville bidra till att avsätta en sosseregering när de själva med all säkerhet skulle utgöra en ny regering är ingen riktig moderat.
Tuffe Uffe är exakt så opålitlig som de flesta redan insett. Detta gynnar bara SD. 

Det börjar onekligen kännas som att M närmast räds att riskera få makten, lite som att riskera sitta med Svarte Petter och det är skönt när trygga pappan socialdemokraten tar på sig det kortet. Många har röstat på M förr, men slås i allt högre grad av att i dagens ledargarnityr ser man inte en enda stark person med integritet och pondus eller för den delen en vision om ett bättre Sverige med lägre skatter, effektiviserad och minskad offentlig förvaltning. De känns snarare lite skotträdda och har det bäst när S får styra. Kanske dags för många av dem att lämna politiken nu och ta vanliga jobb på någon myndighet eller sitta med någon trygg utredning istället... om det nu finns några därbakom att släppa fram vill säga.

Det är uppgjort helt och hållet och M blir nästa parti att svika precis som Annie Lööf.
M
slår sig ihop med S efter valet. Det är därför Kristersson stöttar S nu. Han är lovad finansministerposten och Löfven får fortsätta som statsminister. De övriga blir helt betydelselösa. C struntar de i och de har ingenstans att gå. L och MP åker ut och eller blir utan inflytande. SD blir också utan inflytande och det förklarar det kategoriska nej till samarbete med dem. KD lika dant.  
Kristersson vill ha tillbaka Alliansen. Han lajvar samarbetsvillig med SD för att lura tillbaka väljare till M.

Om man är moderat och vill ha moderat politik måste man rösta på SD! Det kan låta konstigt men med dagens ledning i M är det så. Endast ett mycket stort SD kan tvinga M att driva moderat politik.

Det hela påminner Foliehatten om en japansk film av Akira Kurosawa. Mitt på huvudgatan står två grupper beväpnade samurajer och skriker åt varandra. Någon rusar fram ett par steg och skriker något hotfullt, för att sedan snabbt springa bakåt igen, för att få skydd av sina vänner och så håller de på.

Denna filmscen kan jämföras med den så kallade "oppositionen" som basunerar ut barskt, att om regeringen Löfven gör något fel, ska de minsann väcka misstroendeförklaring. Men när det väl gäller, när de har chansen, då backar M, precis som KD har gjort flera gånger förut.

De vill inte. För de vet att de då riskerar behöva ta över. Så mycket enklare att sitta i baksätet och låtsas vara arg över alla fel föraren gör, men ingen vill ta över ratten. Och föraren är fullt nöjd med det. För han får bra betalt, för att ta emot skäll och gap.

Så fungerar Sveriges regering och riksdag. Det är en grupp med clowner som försöker styra. Men med den stora skillnaden att clowner på cirkus är professionella, de har en fungerande show som vi kan skratta åt. Clownerna i regering och riksdag är allt annat än professionella - i mer än att ljuga, de har absolut ingen inrepeterad och fungerande show, vi blir förfärade och det ruinerar oss.

Vänsterpartiet får spela upp sin stora show, skramla till och visa missnöje för att rädda sitt anseende hos sina väljare, medan M får leka höger och ansvarsfulla medan de upprätthåller status quo tillsammans med socialdemokraterna. Alla får som de vill - förutom folket. Och vansinnet fortsätter.

 

1 kommentar:

  1. Lysande analys. Min sammanfattning; Lelle bråkar med Nässe men vill äta kakan tillsammans

    SvaraRadera