söndag 25 oktober 2020

Vänsterpartiet får ny partiledare!

Om knappt en vecka kommer Nooshi Dadgostar med mycket stor sannolikhet att bli Vänsterpartiets nya partiledare. I en artikel i SVD har hon och i många andra intervjuer berättat att hon vill bredda partiet och gå mer åt mitten, nå SD-väljare och ta bort fördomarna mot partiet.  Hon nämner att V har förlorat på identitetspolitik och hon anser att det är problematiskt att folk som går med i ett visst parti känner, att de måste ha en viss livsstil, t.ex cykla till jobbet för att vara med i det partiet.

Idag består i stort sett hela V:s politik av postmarxistisk identitetspolitik och Foliehatten betvivlar starkt, att hon kan ta bort det från partiet, det känns som det åtminstone är 20 år försent. De gammalkommunistiska/vänstersocialistiska V är sedan länge borta. Men visst hade några av dem ibland också konservativa inslag i sina åsikter. Så om V mot all förmodan kan byta ut hela sin identitetspolitik mot en socialistisk konservatism, kan nog enstaka SD faktiskt attraherats av det.
Nooshi kommer från den kurdiska delen av Iran, kvinna och akademiker och det är kanske inte är de bästa förutsättningarna för 10% stöd i opinionen. Nooshi har studerat juristprogrammet vid Stockholms universitet samt läst affärsjuridik vid Southamptons universitet i England. Enligt uppgift är Nooshi lika lättretad som Rödskrikan och om Nooshi blir vald, kan det bli riktigt livat i debatterna!

Nooshi blev (ö)känd för att ha gjort en utredning ”Ett snabbare bostadsbyggande” SOU 2018:67. Utredningen föreslår att enskilt ägd mark med tvång ska kunna tas i anspråk utan ersättning. Att staten skulle få tvångsinlösa mark, utan att betala markägaren. En tvättäkta kommunist av den gamla sorten som vill upphäva äganderätten. 

Nooshi är en del av den radikala och revolutionära falangen av V, ofta med rötter i andra länder som vill ta över partiet. Foliehatten upplever henne som något mer radikal än Sjöstedt, men långt från Dinamarcas hatiska demagogi. Samtidigt har hon under en längre tid fungerat som vice partiledare. En omöjlighet utan stöd i partiet. Det råder det ingen tvekan om att hon hatar SD. Precis som sin frände Özz Nujen. Alltså han som kämpar vid sitt köksbord för ett fritt Kurdistan. Men samtidigt nekar svenskarna ett fritt Sverige.
Inför valet 2018 deltog Nooshi i en debatt i SVT om gängkriminalitet. Detta klipp måste ni bara se!

Nooshi säger att man skall höja skatterna i Danderyd och andra mer välmående områden. Se till att företag slutar tvätta knarkpengar och då löser man alla problem med gängkriminalitet!

Frågan är varför Nooshi vill gå mot mitten? Nooshi säger att V vill ta över sossarnas roll i politiken. Ingen liten ambition, men har hon inte rätt! Att V har växt beror på, att de har fört en mer aggressiv vänsterretorik, samtidigt som S har närmat sig Alliansen och SD mer i olika frågor. Därför uppfattas V som mer hardcore och äkta vänster än S. S har med JÖK:en distanserat sig från "svenska folket" och det är invandrarna som har högsta prioritet. S är illa ute, inget vänsterparti - inget högerparti. Vad är/vill S egentligen? S angrips nu från både höger och vänster, så blir det när man kompromissar bort allting för maktens skull. MP i sin tur har sjunkit, eftersom partiet uppfattas allt mer som muslimskt och svenskfientligt.

Många kvinnor tycker att Jonas Sjöstedt är gullig. Många inte minst unga kvinnor har röstat på V, för hans skull. Han har inte öppet varit kommunist. Han har försökt dölja det så mycket som möjligt, att V är ett kommunistparti i grunden. Likadana uslingar som nazisterna. Att Stefan Löfven inte nämner det är en självklarhet, däremot nazister älskar han att prata om i tid och otid!

Nooshi Dadgostar är representativ för V:s väljare, inte p.g.a,. att kurdiska kvinnor utgör majoriteten av alla V:s väljare, utan snarare, att V-väljare glorifierar kurder och feminism. Då är det inte mer än rättvist, att V får en kurdisk kvinna till partiledare.  

Foliehatten har svårt att se henne på samma nivå av retorisk skicklighet som kamrat Jonas Sjöstedt eller för den delen Lars Ohlys aggressiva och passionerade utbrott mot M:s privatiseringar.

Det är inte omöjligt att V går fortsatt bra under hennes ledning, inte tack vare hennes förtjänst. Sossarna uppfattas som alltmer ideologilösa och S har bara som mål att stanna kvar vid makten och bara förhandla med L och C. S kommer fortsätta tappa väljare till SD och V, inte p.g.a. att V är ett bättre parti eller mer äkta vänster, utan helt enkelt, desto större SD blir, desto fler vänsterorienterade väljare kommer att vilja ha en starkare motpol mot SD och då är det V som gäller för dem.

Visar det sig dessutom att även MP inte klarar av riksdagsspärren i kommande val, så kommer allt fler MP väljare, att taktikrösta på V. Återigen har detta inget med Nooshi att göra, utan det är precis varför V har växt under de senaste åren.

Det krävs en väldigt respektabel person med hög trovärdighet för att kunna föra fram vänsterpartiets partiprogram. Sjöstedt hade det. Ulla Andersson har det. Foliehatten tvivlar på att Nooshi Dadgostar har det. Hon kommer framstå som bindgalen, men Foliehatten lägger in en brasklapp – det kan gå åt andra hållet också, V ökar ytterligare!

En del hävdar att MP är som en melon, gröna på utsidan, men röda inuti. Med Nooshi Dadgostar som partiledare så blir V dubbelmelonen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar