tisdag 27 oktober 2020

Sent skall syndaren vakna!

All svensk media har kämpat hårt med att svartmåla Donald Trump på alla sätt i i flera år. Man har ifrågasatt allt Donald Trump gjort ur alla tänkbara synvinklar. Vad han sagt eller inte sagt eller vad det nu må vara har det vänts mot honom. SvD har nog haft mer än 150 Trump-negativa artiklar de senaste två åren, samtidigt märkligt nog, har inte SvD hyllat demokraterna utan har mest haft artiklar om Trump. Många artiklar har varit rena blåkopior av artiklar i New York Times, Washington Post eller The Guardian. En märkligt synkroniserad kampanj. Svenska medier som en kugge i det liberala imperiets sold.

En vecka före president valet börjar nu sprickor i fasaden skönjas. SvD:s särskilda utsända Trump-hatare Malin Ekman verkar nu tveka inför den agenda hornalistik hon själv är en del av. Svenska medier ska inte bli som New York Times säger hon i en artikel igår. Märkligt att det sker så här i anti-Trump kampanjens elfte timme. Anar man en seger för Donald Trump igen och att slutet för den vänsterliberala agenda hornalistiken är nära? Nu är det inte längre OK att vara partisk som journalist i stora västerländska nyhetsmedier.

Foliehatten anar att missionen är avslutad, då kan man kosta på sig litet självkritik eftersom den är ofarlig för dem. Till och med Axel Schulman i Expressen skriver i sin senaste krönika att medier som CNN, NTY och WP måste skärpa sig. Schulman
- allt sedan hans skandalskrivande på Aftonbladet som inte kunde ha honom kvar till sina år på den andra tabloiden har Schulman dragit journalistiken i gyttjan.

När den alltmer senile Joe Biden - han kallade upprepande Donald Trump för Joe Trump i förrgår i ett skärmframträdande - skall ta över skutan kan det bli kul att studera hur SvD eller NYT, följer honom.
Vad Foliehatten förstår har SvD tre, fyra journalister som skriver om USA-valet. Det är nog inte omöjligt, att de snackar med varandra och har kommit fram till, att demokraterna är körda i valet, men att de måste leverera enligt agendan till tidningen hemma i Stockholm. Skriva sådant som de vet inte stämmer. Det blir jobbigt i längden.

Underbara tider stundar amerikanarna. Men det är deras problem, här i Sverige har vi nog av våra egna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar