måndag 26 oktober 2020

Frågan är om judar är en nationell minoritetsgrupp?

Väldigt få har insikten om, att Sverige har haft mycket svårt att hantera skillnaden mellan sent invandrande judar med judisk härkomst, med de som tillhör den grundlagsskyddade svenska judiska nationella minoriteten som funnits här i många år.
Den senare gruppen är en mycket liten och krympande grupp som dessutom helt frivilligt assimileras fullt ut in i det svenska samhället. Detta till skillnad från många
av de invandrande judarna som ser assimilering som ett hot.

Sverige
gör ingen skillnad på dessa grupper i den svenska debatten. Det är den enda invandrargrupp som hanteras som nationell minoritet i sin helhet, trots att majoriteten av gruppen inte uppfyller lagens krav för att betraktas som nationell minoritet. De är "bara" invandrare med judisk bakgrund. Men ofta med en väldigt hög profil.
Barbara Lerner Spectre
är ett bra exempel. Hon flyttade till Sverige, när hennes man kom hit som Rabbin. Barbara grundade Paideia med hjälp av statliga pengar.

”Genom de judiska profilkurserna verkar Paideia folkhögskola för att stärka judisk folkbildning i Sverige. Med ett pluralistiskt förhållningssätt till den judiska idétraditionen syftar verksamheten till att inspirera och skapa en starkare grund för att vidareutveckla judiskt liv och kultur i Sverige.”


Det man kan fundera över är varför man fick stöd från stat och andra skattefinansierade verksamheter? Den judiska nationella erkända minoritetsspråket är jiddisch. De judiska skolorna i Sverige utbildar i hebreiska överlag.

Vi kan notera med lite överraskning, att vi har en särställning för en och bara en nationell minoritetsgrupp i Sverige. Det blir ännu märkligare när man inser att majoriteten inte ens uppfyller kraven för att tillhöra gruppen. Kraven i Sverige för en nationell minoritetsgrupp, är att de funnits i landet under lång tid och många generationer. De som uppfyller dessa krav är de som pratar jiddisch. Ett språk som håller på att dö ut i Sverige och som pratas av väldigt få personer och dessutom är de flesta som pratar jiddisch invandrare som kommit hit under senare tid.

Enligt jiddischforbundet; ”Av de 20 000 judar som är bosatta i Sverige talas jiddisch av cirka 3 000. De som aktivt använder språket i Sverige i dag är främst vuxna personer. Dessa är barn och barnbarn till flyktingar som kom till Sverige efter andra världskriget och på 1950- och 60-talen, från Europas olika hörn. Tack vare att det i Sverige bodde en judisk befolkning som i hög grad talade jiddisch, blev språket en länk mellan dem som bott i Sverige i generationer och de nytillkomna.”

I Sverige lever mellan 30-40000 samer som också är en erkänd minoritetsgrupp som är större, men som har helt andra villkor.
De judiska migranterna har varit duktiga på att skaffa sig fördelar jämfört med andra invandrargrupper
och anledningen är att ingen, absolut ingen, vågar ta en diskussion, om det inflytande de har står i rimlig proportion till deras antal.
Det som sticker ut, är att judarna är ingen nationell minoritet, utan migranter som många andra.
Stefan ”oacceptabelt” Löfven smetar/brunmålar mer än gärna SD med rasism och nazistkopplingar.
Oacceptabels och regimmedias flirtande med den rasistmobb som är väldigt högljudda, är en grupp som fått alldeles för stort inflytande i både media och politik i förhållande till sin storlek är mycket skrämmande.

Osökt för detta tankarna tillbaka till 30-talet och det sätt som Dr. Joseph Goebbels tryckte ner sanningen oppositionella, är exakt vad som sker i Sverige. I Sverige trycker man också ner "sanningen" i halsen på Svensson och varje försök till att yttra oro och önskan att skydda etniska svenskar mot våld och kriminalitet, möts med orden rasist och nazist.

Det "utvalda folket" gör ingen hemlighet av sin dubbelmoral och varje försök till att ifrågasätta dubbelmoralen tystas med de universella kodorden "Förintelsen" och
antisemitism. Oacceptabelt har pippi på att ta upp detta jämt och ständigt och  stats/regimmedia och partiorganen i tryckt form.

Foliehatten gillar att ta upp historiska fakta. Vi ser att över 60 miljoner oskyldiga dog i koncentrationsläger, arbetsläger och rena avrättningar i den judiska diktaturstaten Sovjet som har tystas ner och sopats under mattan. Den judiska Sovjetdiktaturen överträffade nazisternas folkmord tio gånger. Huvudsakligen andra etniciteter än judar dödades. Ändå så talas det inte om judisk rasism.

 

2 kommentarer:

 1. Varför tog lärarna i skolan inte upp det du säger hatten ? Sorgligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka skriver historien??vinnarna av krigen, mig veterligen..
   Så den officiella sanningen är i merpart lögn.

   Vad mer än $kit snackar politrukerna av idag??
   Ta:är invandtandring lönsam??Eller hur!
   För vem-skattebetalaren??
   Nope.
   Ändå maler $juk-lövern + 1 bara på..
   Finns det fog för klimatnoja & virus-vasan?tveksamt.
   Varför håller man på då?är det $ som hägrar, månne?
   Ur skolan kommer bara-blå duster-som vanligt.

   Mvh Per

   Radera