lördag 19 september 2020

De små unga drottningarnas makt ifrågasätts eller ......?

Äntligen vågar någon ta bladet från munnen och Anna Björklund gör det med elegans, tankeskärpa och vågor säga sanningen om ”unga kvinnors åsikter”, att det dessutom är en kvinna, gör inte det sämre.

I en artikel i Expressen diskuterar Anna Björklund hur unga kvinnor boostats, curlats och lyfts fram/upp och det har varit en tydlig feministisk strategi - skapa fred och lycka genom det "kvinnliga ledarskapet" istället för "det patriarkala" som leder till krig sjukdomar och svält.

Hon diskuterar hur kvinnors roll i historien förvrängs och snedvrids, patriarkalt förtryck, tvångsäktenskap och en misogyn kyrka, allt det där som feminismen trycker på. Anna diskuterar även hur skönhetsindustrin tagit feministisk flagg. Ok, det är en granskning av skönhetsindustrin mer, men ändå rätt intressant för en man.
Anna har skrivit och pratat friskt i flera år. Nu senast fick hon gå från Tankesmedjan i P3 efter att ha blivit för obekväm, men hon har skrivit för Nyheter idag och drivit podden Della Q med Moa Wallin i åratal.

Anna Björklund:
Unga kvinnor har för mycket makt.
Unga kvinnors åsikter har blivit samhällets moraliska facit.
Unga kvinnors åsikter blev facit och deras vittnesmål behandlades som den enda fullständiga sanningen. De små drottningarna hade inte erövrat makten själva, men likväl blev den deras, vår.
Att ”nå unga kvinnor” blev varje marknadsförares dröm, det var som att bli hovleverantör, fast på riktigt.
De unga kvinnorna hade blivit vana att deras åsikter vägde tyngre än siffrorna, inte tvärtom.
Kombinationen av inflytande och brist på erfarenhet är så klart lite läbbig.

Det är välgrundad kritik av nutida fenomen. men det är fortsatt inte någon "kritisk granskning" av just feminism. Som med all överdriven hausse är bakslaget en tidsfråga. Bubblor spricker och efterhand ser alla de som sprang åt samma håll ut som pinsamma fanatiker och dårar. Frågan är vem som ska hållas ansvarig, de unga kvinnorna eller de som la ansvaret på oss.

Anna har självklart rätt, att unga kvinnors åsikter är facit och deras vittnesmål behandlades som den enda fullständiga sanningen. Självklart är det också att ”de små drottningarna” inte har erövrat makten själva, men med medias hjälp har det likväl blivit deras. Det är en makt som man inte riktigt förstår hur dessa små drottningar har fått och ingen kan idag säga hur länge de får behålla sin makt. I sagorna brukar det synas hos den bortskämda prinsen som utvecklar sadistiska drag och de utan förtjänst erhållna privilegierna har bytt könshalva.

Hos SVT Nyhetsmorgon fick vi se en bubbla spricka och i efterhand ser alla de som sprang åt samma håll, ut som pinsamma fanatiker och dårar. Zara Larsson fick till slutbehövde” erkänna att Kina ”inte är någon snäll stat”, var det inte den politiska hjältinnan, Jeanne d’Arc-figuren, man såg, utan en helt vanlig barnstjärna med för många ja-sägare i sitt hov. Ännu en gång fick vi se svart på vitt, att pengar luktar inte, men till slut börjar de osa, när drevet är igång! Tänk om den skattefinansierad media SVT och SR, en dag på allvar började skapa program eller nyhetsvärdering som inte är vänstervinklade, så att alla kunde se dem, utan att behöva ta blodsänkande medicin.

Anna: ”Om vi bara boostades, peppades och backades tillräckligt skulle vi ta över världen, vägen var krattad och förväntningarna skyhöga. Det kvinnliga ledarskapet skulle göra tillväxten hållbar, samhället fördomsfritt, arbetsplatserna effektiva och rättvisan total. Självklart ville ingen hamna på fel sida historien. Unga kvinnors åsikter blev facit och deras vittnesmål behandlades som den enda fullständiga sanningen. De små drottningarna hade inte erövrat makten själva, men likväl blev den deras, vår.”

Man boostar självklart tjejer av feministiska skäl, precis som tidigare generationers motsatser av nedvärdering, ignorering etc var av antifeministiska skäl. Problemet hon tar upp är inte boostingen i sig, utan att man lägger för stor makt för tidigt på unga tjejer. Det är precis lika kritiker värt beteende som att göra detsamma med unga killar, eller hur?
Egentligen beskriver Anna allt som en process. Att lyssna på unga kvinnor och väga deras åsikter tungt är ju en del av boostningen. Det är nog så att boostningen är ensidigt riktad mot tjejerna. Hon beskriver det hela i sarkastiskt negativa ordalag.

Foliehatten förstår inte riktigt vad Anna vill, att man kanske inte skall särbehandla efter kön? Killar boostas inte och har inte gjorts på länge. I grundskolan brukar tjejerna ofta dominera klasserna med hjälp av "fröken."

Kvinnor tar makt överallt, hennes exempel var influenders.
Anna: ”Det kvinnliga ledarskapet skulle göra tillväxten hållbar, samhället fördomsfritt, arbetsplatserna effektiva och rättvisan total.”

2 kommentarer:

  1. Vill man förstöra ett land ,, använd kvinnorna ,,, globalister/kommunisterna strategi

    SvaraRadera
  2. @Pelle, Nog är det så att kvinnor, speciellt yngre, är vägen förbi mannens hjärna. Både vill så gärna dock inte "alltid" samma sak.

    SvaraRadera